Rady ohľadom SOČ

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Rady ohľadom SOČ

Príspevok od používateľa rados915 »

Mám už len pár dní aby som odovzdal zadanie o vlastnom projekte. Dlho som uvažoval, že spravím zosilňovač, ale každý rok to robí veľa chalanov a už aj učiteľom to lezie na nervy. Preto ma napadlo, že by som mohol prísť s niečim úplne iným a to nejakou prezentáciou. Podľa mňa je celkom zaujímavá napr. prezentácia cez autorun alebo webová prezentácia. Problém je, že neviem o čom presne by to malo byť. Chodím na strojnícku priemyslovku, odbor mechatronika takže by to malo byť asi niečo z tejto oblasti, teda strojníctvo, mechatronika, elektronika/elektrotechnika alebo informatika. Vôbec ma ale nenapadá ako by sa dal tento môj nápad realizovať, čo by malo byť obsahom tej prezentácie. Informácie o zariadeniach, strojoch daného predmetu? Rozbor učiva?...Dosť ma bavia počítače, bol by som rád ak by sa našlo niečo z informatiky. Keďže ale nemám vôbec žiadne skúsenosti so SOČ, neviem teda ako by som obstál pred komisiou, či by vôbec môj projekt bol braný do úvahy.

Veľa z vás už malo skúsenosti so SOČ, možno ste robili niečo podobné ako prezentáciu. Veľmi by ste mi pomohli ak by ste sem napísali nejaké vaše nápady čo by zaujalo komisiu, proste aby to malo nejaký úspech lebo na praktickú maturitu sa mi teda moc nechce ísť. Keď mám takúto príležitosť, chcem to využiť ale bohužiaľ ma nenapadá nič konkrétne.

Veľmi ďakujem za pomoc :) a dúfam, že mi to nelocknete.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja som robil sočku minulý rok, ale z iného odboru - staviteľstvo. ale všeobecne platí, že treba zaujať. dobrá prezentácia, znalosť danej problematiky, žiadne eee, hmmm a podobne pri prezentácii.
spolupracoval som s dvomi spolužiakmi, prácu sme si rozdelili. ja som mal na starosti video časť a 3D tvorbu. a myslím, že trojminutové video s relatívne efektmi dosť zabral, keďže sme to dotiahli na celoslovenské :D
ako som písal, treba zaujať a vedeť "wo co go". a behol by som za nejakou profkou pre takú knižku o sočke, kde je všetko popísané, ako sa to robí a čo treba. GL :)
rados915
Guru
Guru

Prosím, nikto nemá nejaký konkrétny nápad? :(

//autoeditácia príspevku ( 23 Sep 2009, 18:21 )
Do piatka musím odovzdať prihlášku na SOČku. Keďže s tou prezentáciou to neviem dobre domyslieť, vyskúšal by som spraviť webové stránky na ktorých by bolo možné stiahnuť zhrnuté učivo z nejakého predmetu, pravidlá, normy...z predmetov ktoré sa týkajú môjho odboru (strojníctvo, informatika, elektronika, tech. kreslenie...). Odovzdať SOČku musím do 31.1.2010 takže mám 4 mesiace aby som všetko spravil.

Problém by mohol byť v tom, že s tvorbou webov nemám také skúsenosti aké by boli potrebné, tak sa chcem spýtať či mám šancu dajme tomu za 1-2 mesiace ako tak sa naučiť CSS prípadne iný kód v ktorom by som mohol web spraviť. Zasa až taký laik nie som, nejaké stránky v html som spravil ale žiadna sláva.
oborpeto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa oborpeto »

no tak z informatiky
- popisanie routovania a routra
- fungovanie nejakeho procesora...nieco jednoduche 8051 + pripadne porovnanie s najnovsimi
- vytvorit vnoreny system - posielanie sms z PC cez mobil (na webe su na to casti zdrojakov)
- pouzit v niecom GPS modul a napr nejaka integracia do google maps
- moj taky skryty typ - urobit snimky Zeme - stoji to cca 100$ a vytvorili to studenti MIT bude to treba vygooglit ale myslim ze to by mohlo zaujat :)
rados915
Guru
Guru

oborpeto napísal:no tak z informatiky
- popisanie routovania a routra
- fungovanie nejakeho procesora...nieco jednoduche 8051 + pripadne porovnanie s najnovsimi
- vytvorit vnoreny system - posielanie sms z PC cez mobil (na webe su na to casti zdrojakov)
- pouzit v niecom GPS modul a napr nejaka integracia do google maps
- moj taky skryty typ - urobit snimky Zeme - stoji to cca 100$ a vytvorili to studenti MIT bude to treba vygooglit ale myslim ze to by mohlo zaujat :)
K tým snímkam Zeme: asi si myslel toto
http://pocitace.sme.sk/c/5021334/studen ... larov.html
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Rady ohľadom SOČ

Príspevok od používateľa gego »

na socku mozno sa zijde
Prílohy
Nová složka.zip