suhlasim, ale tak studovat a pracovat je dost narocne si myslim. ale urcite to je vyhodneagy napísal:To je pravda co pises, ale vyha externeho je jedine vtedy ked ho mas propri zamestnani, ked nemas zamestnanie, nieje dovod studovat externe. Pretoze prides o kopec zliav, penazi a zazitkov
Aka vysoka skola ?
-
mirak2
Hardcore addict
pokial viem na vacsine to funguje tak ze bakalarsky stupen studia informatiky je taky vseobecnejsi, aj ked aj tam si znacne mozes urcit svoj smer pre buducnost (grafika, kryptologia, neuronove siete, umela inteligencia atd) a na magisterskom uz len vybrusis schopnosti viac menej v tom svojom konkretnom co chces v buducnosti robit...ale aj ked sa stanes na univerzite machrom na ochranu dat nikde nie je napisane ze nebudes robit nieco ine...to je co sa tyka mojich kratkych skusenosti na UPJS v KE
k hospodarskej informe tu uz pokec bol, ze o co tam vlastne ide a co sa to studuje
k hospodarskej informe tu uz pokec bol, ze o co tam vlastne ide a co sa to studuje
-
manager666
Star
Otázka.
Ahojte všetci som na Gymnáziu a onedlho končím - chcela by som ísť na právnickú fakultu no veľa ľudí ma na to taký názor, že na právo sa dostane len ten kto má známosti alebo poskytne úplatky preto by som sa chcela opýtať vás- čo ste sa dostali na právo Dá sa tam dostať aj bez týchto vecí.?
Ak áno ktorú VŠ s právom by ste mi odporučili?
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj, k prvej otazke asi tolko. Da sa tam dostat bez problemov aj bez uplatkov a pod., na podobne reci si pri prave budes musiet zvyknut a neskor sama zistis, ze su to nepravdive reci.
K skolam. Neviem odkial si. Ale tak k moznostiam...
Kosice-nepoznam, takze naozaj nemam ziadne informacie
BB-prijimacky vraj boli tento rok pomerne tazke, ale da sa dostat. Mam tam kamaratku, po prvaku chcela odtial ist preco, lebo sa jej nepacilo. Ale pre blizsie info skus poprosit uzaivatela J.O.S.E tu na fore, on tam studuje
Komenskeho v BA-prijimacky tu nie su, beru sa do uvahy vysvedcenia, pre blizsie info mrkni na stranku fakulty a precitaj si to. Ale ak nemas cisto 1, bude zlozite sa tam dostat. K urovni asi tolko, ze je vseobecne zname, ze tato fakulta posledne roky zaznamenala vyrazny prepad v kvalite.
Trnava-tu studujem ja, takze mozno vyzneju dalsie slova zaujate, ale tak necham na Tvojom posudeni ci mi budes verit, alebo nie. Posledne roky je to najkvalitnejsia pravnicka fakulta na Slovensku, slova studentov aj statistik. Osobne som velmi spokojny, profesori su skveli, casto kapacity v celonarodnom, pripadne aj europskom meritku. Som velmi rad, ze som s nimi tie predmety absolvoval. Prijimacky nie su az tak tazke, su zverejnene otazky cca v maji, ale faktom je, ze tie otazky sa pocas rokov skoro nemenia (s vynimkou vseobecno-politickeho prehladu), takze tie minulorocne su cca take iste. Tie sa naucis a na skolu sa dostanes.
Dalej mas este moznost sukromnych skol.
Sladkovicovo, tam sa dostanes aj keby si sama nechcela ale moja rada je asi taka, ani nad touto mznostou neuvazuj.
Ak uz sukromna, tak je tu Bratislavska vysoka skola prava, prijimacky nie su prilis narocne, poznam aj tam ludi a skolu hodnotia relativne pozitivne. Pripadne popros uzivatelku VAMPIRKA_XY, ta tam studuje, ci by Ti neporadila.
Osobne by som siel v poradi 1.Trnava, 2.BVSP, 3....osobne by som asi na inu asi nesiel, ale to je moj osobny nazor. Davnejsie ma lakala Komenskeho ale skutocne to uz vraj zdaleka nie je to, co to byvalo+je extremne tazke sa tam dostat. Ak by si mala este otazky, tak napis.
BB-prijimacky vraj boli tento rok pomerne tazke, ale da sa dostat. Mam tam kamaratku, po prvaku chcela odtial ist preco, lebo sa jej nepacilo. Ale pre blizsie info skus poprosit uzaivatela J.O.S.E tu na fore, on tam studuje
Komenskeho v BA-prijimacky tu nie su, beru sa do uvahy vysvedcenia, pre blizsie info mrkni na stranku fakulty a precitaj si to. Ale ak nemas cisto 1, bude zlozite sa tam dostat. K urovni asi tolko, ze je vseobecne zname, ze tato fakulta posledne roky zaznamenala vyrazny prepad v kvalite.
Trnava-tu studujem ja, takze mozno vyzneju dalsie slova zaujate, ale tak necham na Tvojom posudeni ci mi budes verit, alebo nie. Posledne roky je to najkvalitnejsia pravnicka fakulta na Slovensku, slova studentov aj statistik. Osobne som velmi spokojny, profesori su skveli, casto kapacity v celonarodnom, pripadne aj europskom meritku. Som velmi rad, ze som s nimi tie predmety absolvoval. Prijimacky nie su az tak tazke, su zverejnene otazky cca v maji, ale faktom je, ze tie otazky sa pocas rokov skoro nemenia (s vynimkou vseobecno-politickeho prehladu), takze tie minulorocne su cca take iste. Tie sa naucis a na skolu sa dostanes.
Sladkovicovo, tam sa dostanes aj keby si sama nechcela ale moja rada je asi taka, ani nad touto mznostou neuvazuj.
Ak uz sukromna, tak je tu Bratislavska vysoka skola prava, prijimacky nie su prilis narocne, poznam aj tam ludi a skolu hodnotia relativne pozitivne. Pripadne popros uzivatelku VAMPIRKA_XY, ta tam studuje, ci by Ti neporadila.
Osobne by som siel v poradi 1.Trnava, 2.BVSP, 3....osobne by som asi na inu asi nesiel, ale to je moj osobny nazor. Davnejsie ma lakala Komenskeho ale skutocne to uz vraj zdaleka nie je to, co to byvalo+je extremne tazke sa tam dostat. Ak by si mala este otazky, tak napis.
diki za info, aj mne to bolo uzitocneVigor napísal:Ahoj, k prvej otazke asi tolko. Da sa tam dostat bez problemov aj bez uplatkov a pod., na podobne reci si pri prave budes musiet zvyknut a neskor sama zistis, ze su to nepravdive reci.
Re: Otázka.
sestra skoncila pravo v KE, no prvy rocnik absolvovala v BB, odkial prestupila (nebola spokojna s urovnou a celkovym priebehom)ZaTrNo napísal:Ahojte všetci som na Gymnáziu a onedlho končím - chcela by som ísť na právnickú fakultu no veľa ľudí ma na to taký názor, že na právo sa dostane len ten kto má známosti alebo poskytne úplatky preto by som sa chcela opýtať vás- čo ste sa dostali na právo Dá sa tam dostať aj bez týchto vecí.?
neviem, kde vsade robila prijimacky, no s istotou viem povedat, ze nikde obalocky neposielala, taktiez pocas studia.. pred prijimackami vsak chodila na doucovanie a ja som sa dnes tiez dopocul taku info, ze na pravo su take prijimacky, ze SS ucivo ti je nanic a davaju tam veci z doucovani (=ryzuju na nich)
co je na tom pravdy neviem, len parafrazujem co som pocul
-
Dante3000rpm
Medium Star
-
Stoporko
VIP
sam si si odpovedal - sú tu iné zákony. Bolo by to možné len vtedy, keby si sa ich bol schopný sám doučiť (nonsens)heLLhole napísal:vie niekto poradit ?- ak vystudujem pravo v zahranici (napriklad v cesku) ci budem moct potom pracovat ako pravnik aj na slovensku ?,,, lebo tu su ine zakony
-
Vesper
Professional
Nonsensom by som to zas nenazýval. Je pravda, že to potom chce dosť doštudovať a vychytávať rozdielnosti (+ možno nejaké atestácie, ale nie som si istý), ale určite to nie je nemožné. Poznám niekoľko prípadov, ktorí to tak spravili a zjavne to možné bolo.Stoporko napísal:sam si si odpovedal - sú tu iné zákony. Bolo by to možné len vtedy, keby si sa ich bol schopný sám doučiť (nonsens)
Chcem sa opytat ....Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach http://www.vsbm.sk/ chodi tam niekto ? pozna tam niekto niekoho ?? ......................aa jedna asi dost nonsens otazka je sanca sa dostat z technickej skoly na Prešovská univerzitu http://www.unipo.sk Filozofickú fakultu studijny odbor psychologia ??studuje tam niekto ? ake su prijimacie skusky ??alebo to nepripada v uvahu kedze som na strednej skole nemal predmety ako biologia ci NOS..berte v uvahu ze na skusky sa potrebne veci doucim, len chcem vediet ci tam je aspon teoreticka sanca alebo sa tak moc prihliada na predmety pocas studia na strednej skole ze to je bez sance...ja som chodil na strednu SPS Strojnicku odbor mechatronika a bola to riadna trefa mimo 4roky som dost pretrpel no niejak to na koniec dokopal len teraz strasne lutujem ze som neprestupil kym sa dalo lebo mam pocit ze vdaka(alebo skor kvoli) tej skole nemam teraz moznost vybrat sa na VS tym smerom akym by som chcel ist kedze som limitovany strednou skolou