\\-ten"nulak" je mysleny ako stredny pracovny vodic N.Prve zapoj samozrejme PE/PEN a az potom sa hraj.Pises,ze si elektrikar tak dufam,ze vies co robis
Kompresor z chladnicky
Jednoducho ohm-metrom.Staci ak si prezvonis danne body.Medzi nulakom a rozbehovou fazou by si mal mat mensi odpor.Medzi nulakom a stalou fazou vacsi odpor.A medzi dvoma cievkami najvacsi.Ja to skusam pokus-omyl.Mas v podstate 3 moznosti.Len davaj bacha na to rozbehove vynutie-ak ho po rozbehnuti neodpojis dostatocne vcas,moze zhoriet
.Pre istotu prikladam obrazok
.
\\-ten"nulak" je mysleny ako stredny pracovny vodic N.Prve zapoj samozrejme PE/PEN a az potom sa hraj.Pises,ze si elektrikar tak dufam,ze vies co robis

- Prílohy
-
- Kompresor.png (673 Bajtov) 7496 zobrazení
-
metallista
Medium Expert
L1 je rozbehove vynutie.Lavy obrazok-zapnes vypinac na L2 a zaroven stlacis aj tlacidlo(vypinac)L1.Po rozbehu pustis tlacidlo L1(vypnes vypinac) a kompresor bezi.Pravy obrazok-po rozbehu by teoreticky kondenzatorom C mal prestat tiect prud.Ale musis zvolit spravnu kapacitu(a samozrejme aj napätie), pretoze ak sa netrafis,prud bude pretekat rozbehovym vynutim stale a to zhori...Skus nejaky kondik z 1f motora...A mas pravdu-je to vlastne 1f motor.Tak vela stastia a hlavne bud opatrny 
- Prílohy
-
- Kompresor.png (765 Bajtov) 7437 zobrazení
-
metallista
Medium Expert
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dudo02 napísal:Jednoducho ohm-metrom.Staci ak si prezvonis danne body.Medzi nulakom a rozbehovou fazou by si mal mat mensi odpor.Medzi nulakom a stalou fazou vacsi odpor.A medzi dvoma cievkami najvacsi.Ja to skusam pokus-omyl.Mas v podstate 3 moznosti.Len davaj bacha na to rozbehove vynutie-ak ho po rozbehnuti neodpojis dostatocne vcas,moze zhoriet.Pre istotu prikladam obrazok
.
\\-ten"nulak" je mysleny ako stredny pracovny vodic N.Prve zapoj samozrejme PE/PEN a az potom sa hraj.Pises,ze si elektrikar tak dufam,ze vies co robis![]()
medzi nulakom a rozbehovou fázou by mal mať väčší odpor, medzi nulákom a stálou fázou je menší odpor ,, na toto pozor, spálil som tak kompresor
naozaj? pretože som to zapojil tak že kde bol väčší odpor, tam som pripojil napájanie nastálo a zhorel mi tak kompresor, odpájal som vinutie s menším odporom,,,,ale ked som to zapojil na inom kompresore naopak -- oba kompresory sú rovnaké, len jeden je spálený
, čiže pomocné vinutie bolo s väčším odporom, vtedy išiel kompresor stále, a ide doteraz..
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
co tak odobrat tu konektorovu cast a kuknut sa na kable co z nej idu z druhej strany....omg sak to e najmenej..metallista napísal:no ved to som myslel aj ja ale nechcem to zoskratovat
-cerpadlo maior s rozbehovim kondenz.,jedno vinute 10 ohm,druhe 45 ohm,po cca 30 min mi vyhodi 3A poistku- su hodnoty vinuti dobre alebo je niektore vinutie zle ? neviem ci sa kondenz.odpoji alebo je trvale pripojene.M!ro napísal:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
medzi nulakom a rozbehovou fázou by mal mať väčší odpor, medzi nulákom a stálou fázou je menší odpor ,, na toto pozor, spálil som tak kompresor![]()
Re:
nebol som tu veľmi veľmi dlho....seko375 napísal:-cerpadlo maior s rozbehovim kondenz.,jedno vinute 10 ohm,druhe 45 ohm,po cca 30 min mi vyhodi 3A poistku- su hodnoty vinuti dobre alebo je niektore vinutie zle ? neviem ci sa kondenz.odpoji alebo je trvale pripojene.
myslím si stále, že mám pravdu ohľadom tých odporov, že väčší odpor je pre vinutie ktore je pripojené dočasne, a menší odpor je pre vinutie ktoré je stále
menší odpor = väčší prúd ---- stále vinutie (motor sa otáča rýchlejšie, pri vyšších otáčkach sa vinutie neprehrieva)
väčší odpor = menší prúd ---- rozbehové vinutie (motor sa ešte netočí, takže menším prúdom ho pomaly roztočíš a nezničíš tak vinutie, ak by si ho však nechal pripojené dlho, motor by sa točil pomaly a vinutie by sa vtedy prehrialo -- môj prípad, kedy som zle pripojil vinutia)
ty píšeš o čerpadle, predpokladám, že čerpadlo je zapojené stále, po 30 min. vyhodí 3A istič, bude to spôsobené asi tým, že sa čerpadlo priveľa zohreje a potom odoberá väčší prúd nie? - ťažko povedať, vyskúšaj dať istič s vyššou hodnotou ako 3A a tak najlepšie zistíš ako sa to bude správať...