Lenovo X301 vs. MacBook Pro

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktory notebook by ste brali na VS?

MacBook Pro 13" 2,26GHz
0
Žiadne hlasovania
Lenovo X301
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 0

rackom
Medium Star
Medium Star

Lenovo X301 vs. MacBook Pro

Príspevok od používateľa rackom »

zdravim, rozmyslam nad kupou notebooku.

rozhodujem medzi 13" modelmi Lenovo a Appple.
na co mi je notebook:
- web, media, chat (icq, skype, ...)
- programovanie (C++, C#, ...)

viem ze sa na macbooku da nainstalovat normalne win7 cez bootcamp a robit tam tak nie je problem.

zaujima ma vas nazor na vydrz (dolezite koli skole), vykon a kvalitu spracovania a uzivatelske skusenosti. Vaha tiez hra ulohu no 100-200g hore dolu nie.

dik

EDIT 13.10.2009

Prosim napiste vyhody a nevyhody co vidite pri tom co ste vybrali, dakujem
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Naco ti je win 7 na Mac? Mac je preto Mac, ze ma vlastny soft a OS. Na Win kup Lenovo, inak su za mac vyhodene peniaze. Nejak super to aj tak nevyzera, len na prvy pohlad a ovladanie je tiez pofiderne, ale asi to chce zvyk.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

ak chces pouzivat win, tak kasli na mac
vacsinu vyhod totiz nevyuzijes ked si nabootovany vo windowse: je tam len limitovana podpora multitouch touchpadu (ak vobec), vydrz baterie je omnoho nizsia, na macu chybaju niektore windows klavesy...
ak vsak chces pouzivat mac tak je to uplne o niecom inom :)
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

no ako win som chcel pouzivat len ked programujem app pre Win a to je asi tak vsetko ... nmozno nejake hry co su len pre win ... inac pisanie do skoly, hudba, web, chat mozem aj pod OSX takze .... hm?
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

tak to by som asi bral mac, uz len koli tomu OS a celkovo vymozenostiam ktore tento notebook ponuka (spominany multitouch, vydrz baterie alebo tiez magsafe)
ak mas moznost zajst do iStyle kosice alebo do premium resellera v Poluse (BA) tak rozhodne tam chod a aspon si ho vyskusaj pred kupou, hlavne sa oboznam v com sa lisi od Winu(hadam bude mat predajca dostatok informacii a trpezlivosti), mozes byt totiz dost neprijemne prekvapeny po zakupeni
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ten multitouch je tiez fajna peetchovina. Namiesto pokliku prstom po touchpade treba cely touch vzdy stlacat a cvaka to a ide tuho. Blud na ntu. Scrolovanie stranok je treba dvoma prstami, pritom na normalnom stroji staci vzdy jeden. Vyhodu to ma akurat pri zoomovani obrazkov, aj to len v urcitom programe, co je 3 prstami a este jeden blud s plochou, kde treba 4 prsty. Inak nic dobre. Klavesnica otrasna, vzhlad subtilny.
Na ficury, co to ma s prostredim vie aj win7 s pluginom alebo linux so slusnym prostredim v zaklade a este to vie lepsie a rychlejsie.
Napísať odpoveď