Co skor ??
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
podla toho ci podradzujes pri 4000ot, alebo pri 1500otturtlak69 napísal:brzdenie motorom je pekna vec, ale treba si polozit otazku ci je drahsia spojka alebo brzdove platnicky
... inak neviem ale osobne mi pride ze brzdit motorom ma zmysel iba ked neni ziadna premavka, alebo dole tiahlym kopcom
-
Stenky
Professional
tak dole tiahlym kopcom si davam casto (z Dlhych dielov) a k semaforom podradujem velice akcne
ale uz ked vidim ze to nebude stacit tak vyradim troska skor nech sa este dako svizne dokotulam nech sa za mnou netlacia podrazdeni vodici
(viacmenej pri tom podradeni je to auto este celkom rychle takze ajtak nakoniec dobrzdim noznou) a popritom vseckom brzdim na poslednu chvilu, takze ani moc nezdrzujem 
edit: tie clanky na D-fens su klasa, dobre pisane a kopeckrat sa clovek aj pobavi, napriek tomu maju slusnu polovedecku vypovednu hodnotu
edit: tie clanky na D-fens su klasa, dobre pisane a kopeckrat sa clovek aj pobavi, napriek tomu maju slusnu polovedecku vypovednu hodnotu
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
k tomu stenkyho linku hore - oplati sa precitat, je to velmi dobre spracovane, pomerne presne a dostatocne detailne aj pre nezainteresovaneho
teda aspon kym neopomeniem hodnotu clanku ako takeho, lebo setrit takym extremnym sposobom na aute... no neviem neviem... pre predstavu odporucam pozriet aj ostatne clanky o usporach...
kazde zosliapnutie spojky ju mierne opotrebuva.nordkapp_pb napísal:podla toho ci podradzujes pri 4000ot, alebo pri 1500ot![]()
...
... inak neviem ale osobne mi pride ze brzdit motorom ma zmysel iba ked neni ziadna premavka, alebo dole tiahlym kopcom...
na kopcoch sa imho oplati. ako pisal stenky, ked idem z dlhacov (cca kazdy den), brzdim na 90% motorom. hore zavesim stvorku, nizsie 3 a pred semaforom dobrzdim. drzim si stale 50 km/h a ten kusok dobrzdit sa prezit da. platnicky az tak nefrflu
-
midnight_man
Guru
tak zase ani to brzdenie motorom nie je extra šetrné k autu. hlavne ked troška prudšie pustite spojku...náraz momentu do motora nadmerne opotrebúva silentbloky motora ktorych výmena je ovela drahšia ako výmena brzdoveho obloženia. Trpí aj spojka, u dieselových motorov pretáčanie....jedno s druhým. Osobne brzdím motorom iba v zime čo má svoje odpodstatnenie, a potom len pri vysokých rýchlostiach kde je na mojom aute pravdepodobne že by som prehrial predne oblozenie, tak pomáham spojkou 
No ak má niekto nohy ako drevorubač a nevie narábať so spojkou, škodí každé preradenie. A brzdiť motorom nutne neznamená, že tam hodím z 5 na 3, otáčky 5000, to už môže škodiť nielen spojke a silentblokom, ale na mokrom či klzkompovrchu si zadok môže zmyslieť, že chce predbehnúť predok a šmyk je na svete. Ja nechávam pri každom brzdení zaradenú rýchlosť a spojku vyšľapnem až tesne pred zastavením, ak potrebujem, pomôžem si podradením, odľahčím tak prevádzkovým brzdám, máličko znížim spotrebu.
Ešte k odkazu od Stenkyho. Zaujímalo by ma na akom aute jazdí autor článku. Zatiaľ som na žiadnom nezaregistroval aby riadiaca jednotka pod 1800 ot. zapla dodávku paliva.
Ešte k odkazu od Stenkyho. Zaujímalo by ma na akom aute jazdí autor článku. Zatiaľ som na žiadnom nezaregistroval aby riadiaca jednotka pod 1800 ot. zapla dodávku paliva.
-
midnight_man
Guru