zistenie adresy routera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pedro3366
Amateur
Amateur

zistenie adresy routera

Príspevok od používateľa pedro3366 »

Poradte mi prosím. ako zistím adresu routera? nechcem ho resetnúť, aby som nemal potom problem s nastavením. Pripojil som notebook kablom ku nemu a na adresu čo má napísanú na krabici nereaguje a cez cmd ipconfig/all vypíše inú, ale tiež ked ju zadám tak sa neviem do neho dostať. poradíte mi niekto? je to router D-com wifi WP-102
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

môj postup je asi taký že odpojím anténu od routera a oscanujem IP tým že tam nieje anténa oscanuje len router a dalej nescanuje bo nieje signál ale myslým že ak nieje defaultná IP routera tak ani heslo nebudeš vedieť
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Ak ma router v navode napisanu adresu napr. 192.168.1.1 tak si musis nastavit svoje sietove pripojenie na napr. : IP: 192.168.1.3 maska: 255.255.255.0, potom sa skus na router pripojit.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ked sa pripojis kablom na ten router, ide ti internet?

Ak ano, tak postupuj nasledovne:

Start>spustit> napis cmd> stlac ENTER> Do cierneho okna napis ipconfig>stlac ENTER.

Vyhodi ti nejake udaje. Teba zaujima default gateway (predvolena brana). To je IP tvojho routra.

Ak ti nejde internet, tak ho zresetuj za pomoci manualu a nastavis na novo.
pedro3366
Amateur
Amateur

In ternet ide ked sa pripojím. nechcem ho zresetovať, lebo neviem či ho potom zase nastavím. viem je to najjednoduchšie riešenie. s tým cmd som to skúšal, ale tú adresu čo tam napíše tiež to na ňu nejde.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A pingnes tu IPcku?? Nemas nastavene staticke pridelovanie IPv PC??? Kedy naposledy si bol prihlaseny na routri. Skusal si vypnut a zapnut router, napr. vytiahnutim zo siete (230V).
goten
VIP
VIP

Aj takto sa da zistit adresa routera.
Ked tu adresu zistis napis ju sem a napis aj od koho mas internet.
Upozornenie: Vo videu je adresa mojho routera. Adresa ineho routera moze byt ina.
Prílohy
Untitled.swf
(4.55 MiB) 13336 stiahnutí
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

2 Goten: jj je to IP adresa routera ale nemusí to byť adresa toho D-comu hentak to ani nemá šancu zistiť lebo tá brána môže byť router na ktorý sa napája ten d-com v clinet mode
goten
VIP
VIP

hrban napísal:2 Goten: jj je to IP adresa routera ale nemusí to byť adresa toho D-comu hentak to ani nemá šancu zistiť lebo tá brána môže byť router na ktorý sa napája ten d-com v clinet mode
Jasné. Adresa vo videu je adresa mojho routera. On moze mat tu istu ale moze mat aj inu
pedro3366
Amateur
Amateur

zajtra to vyskúšam a napíšem ako som dopadol. vyskúšam všetko čo ste mi poradili. zatial dakujem
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Jasné. Adresa vo videu je adresa mojho routera. On moze mat tu istu ale moze mat aj inu
nie ja narážam na to že ja mám nastavenú IP na pevno gateway máme klasika 192.168.1.1 a to je IP microtik routera na, ktorý sa všetko ostatné napája a IP adresy routerov ktoré sú pripojené sú vo formáte 192.168.2.X čiže ak už skúšal cez ipconfig -all a nepomohlo tak nemyslím že hentak to pôjde
goten
VIP
VIP

hrban napísal:nie ja narážam na to že ja mám nastavenú IP na pevno gateway máme klasika 192.168.1.1 a to je IP microtik routera na, ktorý sa všetko ostatné napája a IP adresy routerov ktoré sú pripojené sú vo formáte 192.168.2.X čiže ak už skúšal cez ipconfig -all a nepomohlo tak nemyslím že hentak to pôjde
Aha, ok. Pre istotu som vsak napisal upozornenie, keby sa niekto nasiel co by tam silou mocou pchal tu adresu z videa.
Defaultna adresa toho D-Comu by podla manualu mala byt 192.168.1.254.
pedro3366 postni screeny z nastavenia sietoveho pripojenia a tiez z ipconfigu, aby sme videli co tam su za adresy.
pedro3366
Amateur
Amateur

Takže som to skúšal a neviem sa pripojiť podla žiadneho návodu. Neviem ako to urobiť aby som ho nemusel resetnúť. Prikladám posty. Neviem si s tým rady.
Prílohy
2.jpg
1.jpg
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kdo ti nastavovlal internet?? Od koho mas internet??
pedro3366
Amateur
Amateur

To neni môj internet. proste neviem kto to nastavoval. je to tak pripojené ako to je a neviem sa do toho dostať. je to nastavené ako prijímač a signál to chytá z druhého routera-vysielajúceho. A neviem sa dostať ani do toho druhého. vysielajúceho. preto to nechcem resetnúť aby mi to potom išlo.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak v tom pripade, ti urcite prideluje IP, ten "druhy router" a obavam sa, ze ten je nastaveny tak, aby sa do neho nikdo neopravneny nedostal.
pedro3366
Amateur
Amateur

no ja k nemu mám prístup, ale tiež sa neviem do neho dostať tak isto ako do tohoto routra.
Napísať odpoveď