zistenie adresy routera
zistenie adresy routera
Poradte mi prosím. ako zistím adresu routera? nechcem ho resetnúť, aby som nemal potom problem s nastavením. Pripojil som notebook kablom ku nemu a na adresu čo má napísanú na krabici nereaguje a cez cmd ipconfig/all vypíše inú, ale tiež ked ju zadám tak sa neviem do neho dostať. poradíte mi niekto? je to router D-com wifi WP-102
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ked sa pripojis kablom na ten router, ide ti internet?
Ak ano, tak postupuj nasledovne:
Start>spustit> napis cmd> stlac ENTER> Do cierneho okna napis ipconfig>stlac ENTER.
Vyhodi ti nejake udaje. Teba zaujima default gateway (predvolena brana). To je IP tvojho routra.
Ak ti nejde internet, tak ho zresetuj za pomoci manualu a nastavis na novo.
Ak ano, tak postupuj nasledovne:
Start>spustit> napis cmd> stlac ENTER> Do cierneho okna napis ipconfig>stlac ENTER.
Vyhodi ti nejake udaje. Teba zaujima default gateway (predvolena brana). To je IP tvojho routra.
Ak ti nejde internet, tak ho zresetuj za pomoci manualu a nastavis na novo.
-
Don_Pipino
Darca
Aj takto sa da zistit adresa routera.
Ked tu adresu zistis napis ju sem a napis aj od koho mas internet.
Upozornenie: Vo videu je adresa mojho routera. Adresa ineho routera moze byt ina.
Ked tu adresu zistis napis ju sem a napis aj od koho mas internet.
Upozornenie: Vo videu je adresa mojho routera. Adresa ineho routera moze byt ina.
- Prílohy
-
- Untitled.swf
- (4.55 MiB) 13336 stiahnutí
Jasné. Adresa vo videu je adresa mojho routera. On moze mat tu istu ale moze mat aj inuhrban napísal:2 Goten: jj je to IP adresa routera ale nemusí to byť adresa toho D-comu hentak to ani nemá šancu zistiť lebo tá brána môže byť router na ktorý sa napája ten d-com v clinet mode
-
hrban
Addict
nie ja narážam na to že ja mám nastavenú IP na pevno gateway máme klasika 192.168.1.1 a to je IP microtik routera na, ktorý sa všetko ostatné napája a IP adresy routerov ktoré sú pripojené sú vo formáte 192.168.2.X čiže ak už skúšal cez ipconfig -all a nepomohlo tak nemyslím že hentak to pôjdeGoten napísal:Jasné. Adresa vo videu je adresa mojho routera. On moze mat tu istu ale moze mat aj inu
Aha, ok. Pre istotu som vsak napisal upozornenie, keby sa niekto nasiel co by tam silou mocou pchal tu adresu z videa.hrban napísal:nie ja narážam na to že ja mám nastavenú IP na pevno gateway máme klasika 192.168.1.1 a to je IP microtik routera na, ktorý sa všetko ostatné napája a IP adresy routerov ktoré sú pripojené sú vo formáte 192.168.2.X čiže ak už skúšal cez ipconfig -all a nepomohlo tak nemyslím že hentak to pôjde
Defaultna adresa toho D-Comu by podla manualu mala byt 192.168.1.254.
pedro3366 postni screeny z nastavenia sietoveho pripojenia a tiez z ipconfigu, aby sme videli co tam su za adresy.
-
Don_Pipino
Darca
-
Don_Pipino
Darca