Acronis disk irector suite

Informácie o software, ankety...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Acronis disk irector suite

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, viete mi niekto prosim porait ako mozem va isky spojit o jeneho s tymto programom? lebo su tam len 4 moznosti v tomto programe
- vytvorit novy diskovy oddiel
- zvacsit volny priestor
- kopirovat diskovy oddiel
- obnovit diskove oddiely

Ide o to, ze mam dva NTFS disky (particie) C a E, ktore chcem spojit, na jednom je Win. a na druhom su nejake tie fotky... Ide mi o to, aby mi to nezmazalo fotky a za chodu win. vsetko spojilo pekne. Ako sa to prosim robi? Dakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V anglickom Acronise sa tá funkcia volá Merge.. v slovenčine by to malo byť "spojiť".

Samozrejme nikto Ti nezaručí, že pri spájaní nevznikne žiadna chyba a že neprídeš o všetky dáta, preto si to najdôležitejšie zazálohuj..
Prílohy
Clipboard01.jpg
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Áno, super už som to našiel. Mám to v češtine. Musel som prepnut na ručne nastavenia, či ako sa to vola. A to stačí kliknut na disk, dať spojiť a ono mi to ponúkne spojiť s cielovym diskom? A to všetko počas chodu windowsu? Ďakujem na rady. ;)
brm
Darca
Darca

Keďže chceš spojiť systémové C:, asi sa Windows vypne a tak bude spájať. Môj názor.. ale ešte som to neskúšal.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mm s tym mierne problemy... Ide o to, ze cez tento program sa snazim spojit disk E ( cca. 12 Gb) s diskom C (co je cielovy disk) Urobil som to tak, ze klikol som v programe na disk E dal slucit, vybral C a tam mi vypisalo, ze mam vytvorit novu zlozku alebo vybrat nejaku z disku C, kde budu importovane vsetky data z E ( ale ja som ho sformatoval ..) tak som vytvoril akoze novu zlozku v C v programe a dal dalej. a potom uz len finish. Restartlo PC a vsetko porobilo a ked zapnem tento PC, tak tam ten disk E nieje!! :( Ale ked otvorim tento program, tak ho vidim ako neprideleny, tak som dal obnovit ho a skusam to nejako, ale v tento pc ho uz nevidim a ani ho nezlucilo s C :( neviete mi prosim pomoct?
brm
Darca
Darca

Však disk E: si zlúčil s C:, čiže samozrejme, že disk E: už nemáš. Urob screenshot z Acronisu a hoď ho sem..
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, vies co? Robil som to cez TeamView s kamosom programatorom a jemu tiez to neslo zlucit C s E, asi Xp to nejako zakazal ... Tak sme urobili, ze sme zvacsili C s pouzitim E na max. Cize v E mi zostalo nejakych 15 Mb ... Teraz nainst. Win. 7 a uvidim ci mi tento programik spoji E s C :)
brm
Darca
Darca

Veď totálne zruš E: a uvoľnené miesto priraď k C:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jj, mne to ukazovalo, ze je nepriradeny ten disk E, ale vobec nechcel sa priradit k C
brm
Darca
Darca

Nepriradený E:? Ak Ti ešte ukazovalo E:, tak ešte nebolo zrušené. Daj červený krížik (Delete) a bude zrušené. Ak už je zrušené, tak žiadne E: nevidíš, iba prázdne miesto. Toto prázdne miesto môžeš potom pridať disku C: tak, že na disku C: dáš voľbu Resize a tým môžeš zväčšíť jeho kapacitu.

(samozrejme toto sú všetko len moje dohady, bo neviem ako máš skutočne urobené partície.. napr. ak máš ešte jednu partíciu D: umiestnenú presne medzi C: a E:, tak to môže byť problém)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no ja mam teraz tak, ze mi zostal disk E s velkostou 15 Mb ... :? A to neviem co mam s tym robit, neslo mi to zlucit .. Takze to mam dat nejake tlacidlo zrusit? A potom rozsirit disk C a budem tam mat na vyber aj E?

EDIT: mam jeden disk, ten bol rozdeleny kamosom na C (tam je OS), D (fotky a pesnicky a pod.) a E (len taky) Tak tak :)
brm
Darca
Darca

Urob screenshot z Acronisu alebo z Disk Managementu a hoď ho sem..
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Teraz je to takto ... :roll:
Prílohy
2009-10-09_201517.jpg
brm
Darca
Darca

- klikni na E: a zvoľ možnosť zrušiť partíciu (v angličtine to je Delete, český preklad v Acronise neviem)
- klikni na partíciu D: a zvoľ zmeniť veľkosť (Resize)
- zväčši partíciu D: o uvoľnených 15MB

Priraďovať týchto 15MB partícii C: by bolo zbytočne komplikované, zdĺhavé (možno aj na niekoľko hodín) a zbytočne rizikové..... a 15MB Ťa na C: nijak extra nespasí.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jaj ale s D radšej nič nechcem robiť, lebo tam mám plno fotiek a programov. Skôr na C ak by sa dalo.
brm
Darca
Darca

Tak to radšej nechaj tak ako je.. bo partíciu C: nezväčšíš bez zásahu do partície D:..

:)
Napísať odpoveď