win xp versus win vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rivers2
Amateur
Amateur

win xp versus win vista

Príspevok od používateľa rivers2 »

ahojte. potreboval by som poradit ohladne instalacie softwaru. momentalne mam naistalovany win7, ale nie som s nim moc spokojny a tak rozmyslam medzi win xp alebo win vista. co mi odporucite? dakujem
helicos
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa helicos »

no ked nesi spokojní s win 7 tak určite nebudeš s Vistou lebo to je horší systém ako 7 takže ti zostáva staré známe XP :)
rivers2
Amateur
Amateur

helicos napísal:no ked nesi spokojní s win 7 tak určite nebudeš s Vistou lebo to je horší systém ako 7 takže ti zostáva staré známe XP :)
takze sa asi vratim k staremu dobremu win xp-ecku...
diky za radu
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

alebo aj 98 heh ale nie srandujem :P xp mam vždy :) a je tu aj možno vytvoriť particie a nahodiť 2 windowsy :wink:
rivers2
Amateur
Amateur

typek61 napísal:alebo aj 98 heh ale nie srandujem :P xp mam vždy :) a je tu aj možno vytvoriť particie a nahodiť 2 windowsy :wink:
s xp som bol spokojny ale chcel som vyskusat nieco nove a tak som natiahol win7...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja som si tiež natiahol 7 ale tak nemal som nan cas vieš ako to chodi už som vzvyknuty na xp :D
rivers2
Amateur
Amateur

typek61 napísal:ja som si tiež natiahol 7 ale tak nemal som nan cas vieš ako to chodi už som vzvyknuty na xp :D
no ved oto ide. pri xp som nemal problem s nicim, kdez to s win 7 mam stale nieco. budto nekomunikuje s fotakom alebo po pripojeni navigacie ju nenajde a pod.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Prečo si Vistu neskúsiš nainštalovať? Mne osobne vyhovuje viac ako XP. Každý je spokojnejší s niečím iným, vyskúšať si to musíš sám a potom sa rozhodneš, ktorý systém si zvolíš natrvalo. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ono XP vs. Vista boj vlastne neexistuje. Vista je medziprodukt, alebo medzistupeň medzi XP a 7. A keď budú 7 v úplne finálnom štádiu [rozumej minimálne oservicepackované], tak vtedz budú z časti použiteľné ako XP SP3. Takže najrozumnejšie riešenie je naozaj Win XP. Btw. ako čítam tak čítam, ľudia majú kopec problémov s Vistami. Fičím na nich už nejaký ten rok a stále všetko ide. Z času na čas crash, ale hry idú, aj keď ich treba často fixovať. Čo sa týka zapájania periférií, s tým moc skúsenosti nemám. Takže XP bude asi naozaj najlepšia voľba...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Ja len doplním, že win XP je 8rokov starý systém.
Ako dlho by si ho ešte chcel používať?
Má staré prostredie a to "zvláštne" nové prostredie už bude asi v každom windows.
Myslím si teda, že Vista sa oplatí. S SP2 je systém už pekne stabilný.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

vsetci nadavaju na hlistu ale ja som ju dostal s notebookom a preinstalovat som ju chcel ais tyzden ted ju uz mam pol roka a nechapem co nadavaju v principe mi pride iba kao vytunovane XPcko vobec mi nepada dokonca mi nanej idu aj hry ktore xp necelo :-D akurat sa treba trosku v nej rozkukat :-) takze ak si vistu nemal daj vistu a skus aspon 2 tyzdne na nej existovat ak nie tak poto m daj xp :-)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No vidim,ze co clovek,to ina skusenost.Ja som mal Vistu asi rok ako primarny OS.Nebudem to tu rozpisovat-proste to blblo.Mal som ju na booku,ktory v kuse hucal(ventilatory),nakolko vista vytazovala book aj vtedy,ak som na booku nic nerobil.

Po nahodeni XP book pracuje krasne.Super teploty,potichucky a pocitac je stabilny a hlavne pracuje rychlejsie.

Book bol kupeny s Vistou a jedna sa o ACER ASPIRE 5610.Mam tam 2G RAM a 2core Intel1,6GHz.

Takze moja skusenost-jednoznacne XP.
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

Ja mam nainstalovanu Vistu Home Premium 64bit v podstate od kedy bola vydana a k XPcku by som sa urcite nevratil. Zo zaciatku som tiez riesil to ze disk satale nieco robil a ze vytazovala PC ale po case som prisiel na to ze staci vypnut indexovanie (alebo to par dni nechat a disk sa ukludni) a zaroven povyhadzovat nepotrebne ulohy z Task Shedulera - tam je vela uloh, ktore sa spustia ked pocitac nic robi, Microsoft to nimi myslel dobre ale na ukor zatazenia pocitaca.

Na notebooku (Acer One - Intel Atom 1,6Ghz) mam Windows 7 a na tom notebooku ide podstatne lepsie ako povodne XPcko, ktore tam bolo len si nan treba zvyknut lebo je tam dost zmien.

A este taka subjektivna skusenost - rodicom som pred par dnami instaloval XP lebo oni nic nove nechcu, co sa pocitaca tyka tak je to Q9400, 4GB RAM. Na tomto pocitaci XP ako nova instalacia, po skontrolovani, defragmentovani atd. islo horsie ako Vista x64 na mojom, rovnakom pocitaci po pol roku od instalacie, co sa tyka startovania, spustania programov.

A nehovorim o problemoch, s ktorymi sa bezne stratavam u XP - problem s Wifi, podpora SSD diskov,...
Napísať odpoveď