Windows 7
Všetko mi funguje ako na XP, ale zaujímali by ma 2 veci.
1.) Doteraz som zálohoval systémový disk cez Acronis, no ten mi nejako na 7 nefunguje, teda aj ide, ale má problém spraviť a obnoviť zálohu. Preto som si spravil zálohu cez Windows nástroj, ktorý je priamo v 7. Spravil som si aj recovery dvd. Dá sa tento spôsob porovnávať z Acronisom? Tým myslim, či si môžem robiť zálohy aj takto, a pri nejakom probléme sa to bude dať v pohode obnoviť. (funkčné to je, ibaže neviem či by to fungovalo aj pri nejakých závažných chybách - vírusy atď.).
2.) V XP, ešte na starom PC, som optimalizoval pamäť cez TuneUp Utilities cez Memory Optimizer. Dočítal som sa, že to funguje, ale iba na XP. Na 7 tento nástroj v TuneUp nie je. Má 7 preriešené čistenie pamäte nejako inak, že nie sú potrebné takéto nástroje? Alebo, ak nie, tak mi prosím odporučte nejaký program na čistenie RAM-ky.
Ďakujem
1.) Doteraz som zálohoval systémový disk cez Acronis, no ten mi nejako na 7 nefunguje, teda aj ide, ale má problém spraviť a obnoviť zálohu. Preto som si spravil zálohu cez Windows nástroj, ktorý je priamo v 7. Spravil som si aj recovery dvd. Dá sa tento spôsob porovnávať z Acronisom? Tým myslim, či si môžem robiť zálohy aj takto, a pri nejakom probléme sa to bude dať v pohode obnoviť. (funkčné to je, ibaže neviem či by to fungovalo aj pri nejakých závažných chybách - vírusy atď.).
2.) V XP, ešte na starom PC, som optimalizoval pamäť cez TuneUp Utilities cez Memory Optimizer. Dočítal som sa, že to funguje, ale iba na XP. Na 7 tento nástroj v TuneUp nie je. Má 7 preriešené čistenie pamäte nejako inak, že nie sú potrebné takéto nástroje? Alebo, ak nie, tak mi prosím odporučte nejaký program na čistenie RAM-ky.
Ďakujem
Uz vista ma daleko lepsie prepracovaneho spravcu RAM, co sedmicka iba prebrala, takze podobne koniny nie su potrebne. Pisalo sa to (nielen) tu najmenej 100x, tak len v skratke - system teraz RAM pouziva - tj prednahra si potrebne subory casto spustanych programov, a kludne tak vyuzije aj drvivu vacsinu RAM, co ale PC nijako nespomaluje. Ak ale nahle potrebuje uvolnit RAM, pre nejaky soft, ktory si jej pyta viac, je to otazkou milisekund, kym sa potrebne miesto vytvori (inymi slovami, tak rychlo, ako sa data z RAM zmazu, ti nove data z HDD nacitat nestiha).
XP RAMku nevedelo pouzivat efektivne. A ak ta tesilo, ze si mal 2GB RAM, a vyuzitej si mal len 300MB, tak je to chore
.
XP RAMku nevedelo pouzivat efektivne. A ak ta tesilo, ze si mal 2GB RAM, a vyuzitej si mal len 300MB, tak je to chore
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte,. ja by som sa chcel spytat na instalaciu windows 7. Krok za krokom, aby som to dobre nainstaloval a zaroven aj sformatoval predchadzajuci XP.
Videl som v nejakych videach, ze po nabootovani 7micky sa vyberie jazyk a cas a pod. a potom uz si tam veci ako - upgrade a to druhe je nieco ako custom .. len som to nevedel precitat. A ked chcem nainstalovat 7micku presne na ten disk, kde je XP, ale s tym, ze chcem najprv sformatovat ten disk, tak musim vybrat tu druhu moznost custom? a potom sa uz riadim iba podla pokynov? A ked pyta po starte systemu to heslo a meno, tak je tam aj moznost nedat? Lebo nechcem ho mat doma zaheslovany. A dalej nastavenie internetu a podobnych veci - je to take iste ako na XP? aby som sa vedel v tom vysomarit
Dakujem! 
Videl som v nejakych videach, ze po nabootovani 7micky sa vyberie jazyk a cas a pod. a potom uz si tam veci ako - upgrade a to druhe je nieco ako custom .. len som to nevedel precitat. A ked chcem nainstalovat 7micku presne na ten disk, kde je XP, ale s tym, ze chcem najprv sformatovat ten disk, tak musim vybrat tu druhu moznost custom? a potom sa uz riadim iba podla pokynov? A ked pyta po starte systemu to heslo a meno, tak je tam aj moznost nedat? Lebo nechcem ho mat doma zaheslovany. A dalej nastavenie internetu a podobnych veci - je to take iste ako na XP? aby som sa vedel v tom vysomarit
Najprv nabootuješ samozrejme, jazyk, rozloženie klávesnice, dáš custom install (nie upgrade), keď vyberáš systémový disk, dáš disk options sformátuješ ho (XP) , vyberieš ho a tam to nainštaluješ .. meno sa nastavuje heslo je dobrovoľné. Internet a podobné veci, sú v podstate rovnaké, akurát 7 to môže mať niečo inde/prípadne pod iným názvom ako XP.Adulko1 napísal:Ahojte,. ja by som sa chcel spytat na instalaciu windows 7. Krok za krokom, aby som to dobre nainstaloval a zaroven aj sformatoval predchadzajuci XP.
Videl som v nejakych videach, ze po nabootovani 7micky sa vyberie jazyk a cas a pod. a potom uz si tam veci ako - upgrade a to druhe je nieco ako custom .. len som to nevedel precitat. A ked chcem nainstalovat 7micku presne na ten disk, kde je XP, ale s tym, ze chcem najprv sformatovat ten disk, tak musim vybrat tu druhu moznost custom? a potom sa uz riadim iba podla pokynov? A ked pyta po starte systemu to heslo a meno, tak je tam aj moznost nedat? Lebo nechcem ho mat doma zaheslovany. A dalej nastavenie internetu a podobnych veci - je to take iste ako na XP? aby som sa vedel v tom vysomaritDakujem!
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Super! Dakujem!!! Presne toto som chcel vediet 
EDIT: mam problem, stiahol som si Win. 7 - napalil som ho sposobom, ze som otvoril pravym tlac. na ISO subor instalacky, vybral nera 7 a vsetko mi to pripravilo a napalilo, ked ho esteraz vlozim do mechaniky, tak mi pekne nabehne,ze ci chcem instalovat. A ked restartnem PC, tak mi to pise, ze nemoze to nabootovat a pritom XP mi ide normalne nabootovat. V biose je vsetko ok. Co je zle? Ta instalacka je otestovana a funkcna od toho cloveka
A nemohol by som to instalovat priamo z windowsu? Dakujem!
EDIT2:
Takze existuje vraj takyto programik, ktory zisti kompatibilitu mojho PC s windows 7 (mam Intel pentium 4 (3GHz), 1GB DDR RAM, ATI RADEON 256 BM a ten program mi vypisuje toto -neviete mi pomoct ci to pojde? Ved som videl, zeto ide aj na ovela horsich PC - napr. 512 MB ramke, ci 125 MB grafickej:
EDIT: mam problem, stiahol som si Win. 7 - napalil som ho sposobom, ze som otvoril pravym tlac. na ISO subor instalacky, vybral nera 7 a vsetko mi to pripravilo a napalilo, ked ho esteraz vlozim do mechaniky, tak mi pekne nabehne,ze ci chcem instalovat. A ked restartnem PC, tak mi to pise, ze nemoze to nabootovat a pritom XP mi ide normalne nabootovat. V biose je vsetko ok. Co je zle? Ta instalacka je otestovana a funkcna od toho cloveka
EDIT2:
Takze existuje vraj takyto programik, ktory zisti kompatibilitu mojho PC s windows 7 (mam Intel pentium 4 (3GHz), 1GB DDR RAM, ATI RADEON 256 BM a ten program mi vypisuje toto -neviete mi pomoct ci to pojde? Ved som videl, zeto ide aj na ovela horsich PC - napr. 512 MB ramke, ci 125 MB grafickej:
Ahojte chalani mam jednu otazku. Stiahol som si tento OS, vsetko bezi ako ma uplna spokojnost akurat jedna vec mi neda pokoja...vzdy ked zapnem nod32 vyskoci mi nieco taketo (obrazok dole) samozrejme updaty som nestahoval kedze nemam origo win ale chcem sa opytat keby stiahnem tie potrebne updaty a "reaktivujem" win aktivatorom tak by to neslo? tiez mi nejde do hlavy ze ako mohli vyjst updaty na system ktory ma vyjst 22.10? 
Este jeden mensi problem...vzdy ked dam book do sleep modu tak ho zobudi, no jas obrazovky je asi tak 1% a velmi tazko sa potom vypina. Googlil som no presne tento problem som nenasiel, book je ASUS K50AB-SX024
Vopred dakujem za vsetky odpovede
\\
:D:D sorry
Este jeden mensi problem...vzdy ked dam book do sleep modu tak ho zobudi, no jas obrazovky je asi tak 1% a velmi tazko sa potom vypina. Googlil som no presne tento problem som nenasiel, book je ASUS K50AB-SX024
Vopred dakujem za vsetky odpovede
\\
-
satelitik11
Medium Professional
jurdzi.. ak nechceš inštalovať nové aktualizácie, tak v nastaveniach Esetu si môžeš vypnúť upozorňovanie na dôležité záplaty Windowsu..
//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2009, 21:20 )
//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2009, 21:20 )
Ako sa to prejavuje?satelitik11 napísal:nejde ani jeden
-
satelitik11
Medium Professional
-
satelitik11
Medium Professional