co su jadra v procesore ??
Kazde jadro pracuje na frekvencii 2,66GHz.Jedno moze byt zamestnane pustanim filmu,druhe kopirovanim udajov,tretie vypoctom nejakej ulohy....Cize si to podelia.Pokial by si to zadal len jednemu jadru logicky by to nestihalo tak rychlo ako 3 jadra.
Pokial vsak mas poziadavky napr.v hre na procesor s frekvenciou 3GHz,tak procesor 2,66GHz to nebude stihat.A nepomoze ani to ze jadier je viac,pretoze kazde pracuje na frekvencii 2,66GHz.
Pokial vsak mas poziadavky napr.v hre na procesor s frekvenciou 3GHz,tak procesor 2,66GHz to nebude stihat.A nepomoze ani to ze jadier je viac,pretoze kazde pracuje na frekvencii 2,66GHz.
No spustit to spustis,otazka je,ze ako sa to bude spravat...
Inak ja hry vobec nehravam,cize ti na otazku neodpoviem.Vychadzam z logickych predpokladov-je mozne ze sa mylim.Budem rad ak ma vyvedies z omylu
.
Cize,ak podmienkou korektneho fungovania urcitej operacie je spracovavanie udajov urcitou rychlostou,tak ak tuto rychlost nezabezpecime je pravdepodobne,ze sa operacia nebude spravat korektne.
Teda ak operacia nedokaze vyuzivat v tomto pripade druhe jadro procesora.
Inak ja hry vobec nehravam,cize ti na otazku neodpoviem.Vychadzam z logickych predpokladov-je mozne ze sa mylim.Budem rad ak ma vyvedies z omylu
Cize,ak podmienkou korektneho fungovania urcitej operacie je spracovavanie udajov urcitou rychlostou,tak ak tuto rychlost nezabezpecime je pravdepodobne,ze sa operacia nebude spravat korektne.
Teda ak operacia nedokaze vyuzivat v tomto pripade druhe jadro procesora.
Teoreticky to Tvoje by mohlo platiť, keby jadrá v starých jednojadrových procesoroch boli totožné s jadrami v nových viacjadrových procesoroch. Lenže súčasné jadrá sú odlišné, postavené na novšej architektúre, ktorá im umožňuje podávať väčší výkon pri nižšej frekvencii. Veď výkon počítača okrem počtu jadier a frekvencie určuje mnoho ďalších parametrov (rôzne vyrovnávacie pamäte a iné veci, o ktorých my nemáme ani šajnu).
No asi pojde na dualcore lepsie,ale otazka je preco...Ako spominal Brm,tak je tam viac faktorov,ktore maju vplyv na vykon ako napr.cache a jej kapacita a rychlost,atd...A preto si myslim,ze za podmienok ake si opisal,bude na dualcore slapat rovnako ako na jednojadre.
Ale ak by sme vzali uplne rovnake procesory a jeden by bol 3GHz singlecore a druhy 2.58GHz dualcore,no a ostatne parametre by mali uplne rovnake,tak si myslim,ze hra s poziadavkou na 2.8GHz bude lepsie slapat na singlecore3.0GHz.Teda pokial ta hra nedokaze vyuzivat obe jadra...
Ale ak by sme vzali uplne rovnake procesory a jeden by bol 3GHz singlecore a druhy 2.58GHz dualcore,no a ostatne parametre by mali uplne rovnake,tak si myslim,ze hra s poziadavkou na 2.8GHz bude lepsie slapat na singlecore3.0GHz.Teda pokial ta hra nedokaze vyuzivat obe jadra...
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
striedanie
Zaujimavu vlastnosto som zbadal na linuxe pri AMD procesore. Vacsinou sa jadra pri zatazeni striedaju - teda najskor si jeden robotnik odbehne na cigaretku, no nestihne ju dofajcit tak si ju vymenia a chvilu taha zase druhy
(teda aspon podla grafickeho toolu ktory je v gnome)
Re: co su jadra v procesore ??
Tiez by ma zaujimalo ako to je ze ked hra potrebuje 3ghz a ja mam 2jadrovy s 2.8ghz ci to utiahne.Odpovede si vazim!
tých 200 MHz horedole zas toľko nespraví. takže ti to pôjde. hlavne aby to grafika utiahla
Ale to som daval ako priklad ale vo vseobecnosti dajme tomu teda ze hra ma
3ghz a moj 2 jadrovy procesor ma 1.8. ako by to bolo v tomto pripade?
3ghz a moj 2 jadrovy procesor ma 1.8. ako by to bolo v tomto pripade?
aka hra a aky procesor? pis konkretne
To si ale fakt vymyslam ze hra potrebuje 1 jadrovy procesor s vacsiu velkostou a ja mam dajme tomu 2 jadrovy ktory to prekroci.Zaujimama ma ale to ze ci so tie jadra rozlozia alebo to pojde na 1
ak hra nevie využiť dve jadrá, tak sa jedno bude flákať a to druhé to neutiahne