Risen

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

AXO napísal:Ja osobne som gothic 1 nehral, gothic 2 som hral ale len cca hodinu, pretoze som ho mal nainstalovany v roku 2007 a tam uz grafika bola o nicom, takze ma to nebavilo, gothic 3 ma prestal bavit v tom campe, ani neviem preco, ale viem ze som ho mal 3x nainstalovany a tri krat ma prestal bavit... risen ako jedina hra podobna gothicu ma bavy a prechadzam ho druhy krat...

Som zvedavy na Gothic 4 arcania, ak to bude tak, ako pises o G1 a G2, dufam, ze hej, pretoze mam rad pocit byt strateny... a vseliake zahady a pod. Aj grafika je pekna.
Ja osobne som Gothic 2 datadisk dohral až v 2006tom, na notebooku v jedny vianoce. Ono ide o to že od Risenu som očakával mix Gothicu 2 atmosféry, systému hrateľnosti, logickosti questov a krajiny + niečo na vyššej úrovni ako Gothic 3 čo sa týka tieňov, svetiel, modelov a celkovej atmošky. Akurát v Risene som dostal len sklamanie. Ako som už spomínal, Risen nie je zlá hra, ale nemá pranič spoločné s dvojkou a jednotkou, len autora. Čo je obrovská škoda. To máš podobné ako s Diablom 2. Tuším nie je ani jedno jediné RPG, ktoré by ho prekonalo vo svojom žánri, hratelnosti a atmosfére, hernom systéme a celkovom dojme. A pritom je to už veľmi stará hra.

Trochu OT. Teraz som sa veľmi tešil na AiON a aj som ho hral chvíľu [21 hodín game time], ale dosť ma sklamalo to, že je to defacto len lepšie Guild Wars. Pravdupovediac som čakal a chcel niečo ako Lineage 3, ktorý má mizerný systém expenia, ale super PvP. Avšak dočkal som sa len akéhosi mixu Guild Wars, WoWka a málo Lineage 2. Len reflektujem moje očakávania s tým, čo druhí tvrdia o hrách.

Ak niekto porovnáva Risen ku Gothicu 2, a hovorí že Gothic 2 bol slabší, tak dvojku nikdy nehral. A to mnohí autori recenzií robia. Píšu že je to dobrý nástupca dvojky, systém bojov atď. Avšak to tak nie je...alebo som už len príliš starý? ;)

Nový Gothic 3 je "community patch 1.7" od fanúšikov a datadisk Forsaken Gods. Má uplne inú ai, iné svetlo, inú atmosféru, iný sled questov a iný systém dotvárania obtiažnosti. Gothic 3 keď vyšiel bol hovno. Teraz po XY rokoch keď ho dali fanúšikovia dokopy je "godlike".

A ja nabudený po Gothicu 3 som sa tešil na Risen ako malé dieťa...a sklamanie. Je to dobrá hra, ale je to viac akráda, ako Gothic. Čo ma mrzí...
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Na Aion som sa tesil aj ja, ale po hrani open beta 3 co bola v cine, ma to prestalo bavit, je to sice pekne, ale je to o nicom, skusal som wow, hral som mesiac zadarmo na ofiku, a prestalo ma to bavit na lvly 69... Jedina mmo co som teraz zvedavy je The secret world(od autorov age of conan myslim, jedna sa o firmu funcom) a mozno aj Diablo 3 MP.
Nový Gothic 3 je "community patch 1.7" od fanúšikov a datadisk Forsaken Gods. Má uplne inú ai, iné svetlo, inú atmosféru, iný sled questov a iný systém dotvárania obtiažnosti. Gothic 3 keď vyšiel bol hovno. Teraz po XY rokoch keď ho dali fanúšikovia dokopy je "godlike".
Takze to vsetko pekne funguje ano ? Skusim to nainstalovat a zahrat, myslim ze 4ta sanca je dost xD

Mozno ze aj Risen bude zmodovany a dopadne dobre, ved este nevysiel ani prvy patch...

Diablo II bola moja prva hra, co som mal(dostal som original k pc), diablo 3 je moc orientovane do wow, ved kdesi tu na fore sa pohadzuje porovnanie ako "necromants choice(upraveny screen z diablo videa)" a "wow gayness(original screen z videa)" tiez to uz nebude diablo, pochnurne a pod, ale len dalsie farebne omalovanky xD ved tmavsie prostredie nepyta ani vyssie graficky vykon(prave ze menej, mensia dohladnost) ani nic podobne...

Co som mal rad hru bola Baldurs gate, strasne ma bavila, chcel by som pokracovanie ale s lepsou grafikou, len s tym istym isometrickym pohladom.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

AXO napísal:Na Aion som sa tesil aj ja, ale po hrani open beta 3 co bola v cine, ma to prestalo bavit, je to sice pekne, ale je to o nicom, skusal som wow, hral som mesiac zadarmo na ofiku, a prestalo ma to bavit na lvly 69... Jedina mmo co som teraz zvedavy je The secret world(od autorov age of conan myslim, jedna sa o firmu funcom) a mozno aj Diablo 3 MP.
Takze to vsetko pekne funguje ano ? Skusim to nainstalovat a zahrat, myslim ze 4ta sanca je dost xD

Mozno ze aj Risen bude zmodovany a dopadne dobre, ved este nevysiel ani prvy patch...

Diablo II bola moja prva hra, co som mal(dostal som original k pc), diablo 3 je moc orientovane do wow, ved kdesi tu na fore sa pohadzuje porovnanie ako "necromants choice(upraveny screen z diablo videa)" a "wow gayness(original screen z videa)" tiez to uz nebude diablo, pochnurne a pod, ale len dalsie farebne omalovanky xD ved tmavsie prostredie nepyta ani vyssie graficky vykon(prave ze menej, mensia dohladnost) ani nic podobne...

Co som mal rad hru bola Baldurs gate, strasne ma bavila, chcel by som pokracovanie ale s lepsou grafikou, len s tym istym isometrickym pohladom.
Gothicu 3 treba dať určite šancu, s tým community patchom. A keď sa to "obstojne" hýbe na mojom šrote [XII 6000+, 8800 GTS 512 OC 2 4 GB RAM], tak to pôjde snáď na všetkom.

K Baldurs Gatu. Skúšal si Planescape Torment, Icewindale, Icewindale 2, Baldurs Gate: Sword Coast, Baldurs Gate 2 a iné RPG, ktoré vyšli v Infinity Engine? Tiež som fanúšikom Forgotten Realms, aj keď osobne uprednostňujem Neverwinter Nights engine, a celkovo sériu NWN.

K trojke sa zatiaľ nevyjadrujem, uvidím čo prinesie prvá verzia :-). Je to od "grckartu" a ten ešte nesklamal. WoWko je síce farebná "s*ačka", ale tak nechal som tam pár desiatok hodín života a dostal som kopec zábavy a coopu [lvl 70 healadin/shockadin Tier 6 set @ Sha'tar]. Dá sa povedať že som odohral plnohodnotne všetky inštancie a RB WoW: BC, takže som spokojný. A pravdupovediac, neviem si už predstaviť WoWko v inom kabáte, ako v tom s nadhľadom na vážnosť.

Avšak čo sa týka diabla III, pevne verím že sa nebude podobať WoWku. O čo mi osobne ide? Temná, hutná atmosféra, pocit dopadov dýky, alebo čepeľe akejkoľvek zbrane, poprípade pocit penetrácie ľadu nepriateĺom [sorcerer] atď. To čo mi ponúkol prvý diel, to čo mi ponúkol druhý diel a to čo mi ponúkol lineage 2. Atmosféru, kvalitné boje, masovky a kvalitnú zábavu. Ono, bohate by stačilo keby spravili high-resové diablo 2, s novými postavami, príbehom, animáciami a efektmi. Engine by podľa mna stačilo len z ľahka poštekliť, nie je vôbec zlý. Ale tak uvidíme čo nám prinesú majstri z Grckartu.
detest2709
Novice
Novice

prosim o save game z druheho chapteru

Príspevok od používateľa detest2709 »

prosim vas hram za wariora poslete mi niekto save game za wariora na zaciatku druheho chapteru alebo tesne pred nim dakujem moja emailova adresa je [email protected]
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

AXO dakujem, lenze nemam nautilus spell, NIKDE som ho nenasiel ani v HT ani v klastore, proste nikde... :?
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Robbie42 napísal:AXO dakujem, lenze nemam nautilus spell, NIKDE som ho nenasiel ani v HT ani v klastore, proste nikde... :?
musis obehnut vsetky tie miestnosti tam v tych knizniciach, je tam ta zelena gula na to(ako je na levitaciu, telekinezu, ci otvaranie mechanickych zamkov), tak taka zelena gula je na nautilus
kelsoo
Star
Star

Príspevok od používateľa kelsoo »

Chlapci mne to ani Virtulalna mechanika nevie otvorit vsetko ide otvarat len RISEN nie a to mam stiahnute 2 rozne verzie od inych uploaderov ... ani deamon tools ani power iso ani Nic podobne .. nechapem :-X
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

kelsoo napísal:Chlapci mne to ani Virtulalna mechanika nevie otvorit vsetko ide otvarat len RISEN nie a to mam stiahnute 2 rozne verzie od inych uploaderov ... ani deamon tools ani power iso ani Nic podobne .. nechapem :-X
tipnem, ze mas Win Vista ?

Pretoze ani kamaratovi to nejde, ma vistu.. nechapem...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kelsoo napísal:Chlapci mne to ani Virtulalna mechanika nevie otvorit vsetko ide otvarat len RISEN nie a to mam stiahnute 2 rozne verzie od inych uploaderov ... ani deamon tools ani power iso ani Nic podobne .. nechapem :-X
updatni si verziu daemon tools a nepoužívaj PRO ale lite, najnovšiu. Tiež som mal ten istý problem, toto to vyriešilo. Fičím na Shitdows Vista 32 bit.
Umpa
Novice
Novice

titan armor

Príspevok od používateľa Umpa »

taze rad by som niekoho poprosil kto sa dostal do 5 kapitoly, aby mi pls poradil ako ziskat poslednu cast titan armoru .. su to tusim topanky ... je to svatyna do ktorej sa vchadza cez vodopad ... dostal som sa uz dnu aj som kus cesty presiel ale sekol som sa na takych obrovskej brane, ktora ma 3 dvery ... 2x kamenne a v strede je zelezna mreza a tu neviem otvorit .. viem kde sa ma otvorit ale neviem sa k tomu mechanizmu dostat pls help
Prílohy
problem.JPG
Guczmann
Star
Star

Príspevok od používateľa Guczmann »

Hra sa mi vcelku páči. No od začiatku sú súboje dosť ťažké, ikeď používam krytie, pákrát ma zabil obyčajný pštros či čo to je :roll: Ďalej by som pridal nastavenie AA čo mi dosť chýba :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Qicksave v Risene

dementní vývojari šikovne umiestnili quicksave a quickload rovno vedľa seba a tak som sa už par krát loadol namiesto savu, čo poteší po pol hodine hrania. Tu je návod ako zmeniť hotkey na quicksave a quickload:

Aby ste zmenili akékoľvek "pevné" nastavenia v Risene, editujte nasledovné súbory:
vista: c:\users\(username)\appdata\local\risen\configuser .xml
xp: c:\documents and settings\(username)\appdata\risen\configuser.xml

Nastavenie na quicksave je v riadku 77. Stačí zmeniť "Key_F8=QuickSave_0" na čokoľvek čo budete chcieť. Napríklad "Key_O=QuickSave_0"

[pôvodný zdroj: http://forums.steampowered.com/forums/s ... p=11495467]

Ak Vám zmizne font v journále

Tento jav nastáva obvykle len v OS Windows Vista. Treba zmeniť systémový font zo 125p na 96p [defaultné - východzie nastavenie] a voila, je to fixnuté.

Postup:

rmb [pravé tlačítko myši] na desktop [pracovnú plochu] > prispôsobiť [customize?] > v ľavom panely úprava veľkosti písma [font size]

[pôvodný zdroj - google]
vengard
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vengard »

uplink: diky za pomoc s tym quick save a quick load ma tiez poriadne nasrali ze sa to neda zmenit :x
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

hmm uplink zaujimave .. pekne si tej hre nalozil O_o .. Zatial nemozem posudit vcera som to iba narychlo skusal, cca 30 min cisteho casu v hre. Aby bolo jasne som gothic fan jednotku dvojku datadist (trojku som musel v stvrtke prestat hrat lebo fakt trhala- ale je to krasna hra) som presiel vela krat a je to najlepsia hra aku som kedy hral. Takze na Risen som sa samozrjeme tesil. Zatial teda neviem Uplink, polygony a neviem jake veci - ja uprimne mam uplne u p*ci hra vyzera fajn (proste nech vyzera aj ako gothic 2 mne to je jedno mne sa napr. grafika v gothic 2 pacila, nemam s tym problem) takze toto vobec neriesim. Hratelnost za tu chvilku pohodicka (i ked pravda uderi vypadali little bit jak arkadovo ci ako to nazvat- vraj su tam potom ine komba tak tiez si neham review na neskor, mozno to bude lepsie neviem:) ), som zvedavy ake to bude dalej co sa atmosferi tyka, priroda, questy, hudba, hratelnost - potom napisem viac, kazdopadne sa strasne tesim :)

---
akurat by som sa chcel spytat ked hram tak je ta hra akasi seda alebo ako to nazvat.. Ked si postavu priblizim na blizko tak je postava okej (aj bar dole je v pohode) ale okolie je proste akesi sede ci co neviete niekto co s tym? Vdaka
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

ked si este iba na zaciatku tak to je asi naschval, je tam navodena taka pochmurna atmosfera, po burke....ale neskor zacne svietit slnko a vsetko bude opat svetle :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kelko napísal:hmm uplink zaujimave .. pekne si tej hre nalozil O_o .. Zatial nemozem posudit vcera som to iba narychlo skusal, cca 30 min cisteho casu v hre. Aby bolo jasne som gothic fan jednotku dvojku datadist (trojku som musel v stvrtke prestat hrat lebo fakt trhala- ale je to krasna hra) som presiel vela krat a je to najlepsia hra aku som kedy hral. Takze na Risen som sa samozrjeme tesil. Zatial teda neviem Uplink, polygony a neviem jake veci - ja uprimne mam uplne u p*ci hra vyzera fajn (proste nech vyzera aj ako gothic 2 mne to je jedno mne sa napr. grafika v gothic 2 pacila, nemam s tym problem) takze toto vobec neriesim. Hratelnost za tu chvilku pohodicka (i ked pravda uderi vypadali little bit jak arkadovo ci ako to nazvat- vraj su tam potom ine komba tak tiez si neham review na neskor, mozno to bude lepsie neviem:) ), som zvedavy ake to bude dalej co sa atmosferi tyka, priroda, questy, hudba, hratelnost - potom napisem viac, kazdopadne sa strasne tesim :)

---
akurat by som sa chcel spytat ked hram tak je ta hra akasi seda alebo ako to nazvat.. Ked si postavu priblizim na blizko tak je postava okej (aj bar dole je v pohode) ale okolie je proste akesi sede ci co neviete niekto co s tym? Vdaka
myslíš focus prostredia? Keď sa priblížiš kamerou ku characteru, tak to rozostrí všetko možné. Volá sa to HDR, [high dynamic range]. Teda ak Ti to nerobí niečo iné. Nahnevalo ma to na začiatku, lebo som videl "downgrade" oproti predošlému dielu, avšak ako to hrám už 20 hodín, tak je to celkom fajn. Nie je to gothic 2, ale je to zábavné. Má to fajn dialógy a dobrú zápletku a neviem sa od toho odtrhnúť. Je to len trochu "skok" z úrovňe oproti G3 community patch 1.7.3, čo ma mrzí. Ale je tam poriadne cítiť pôvodných ľudí čo robili prvý a druhý diel a to je fajn.

Na tie boje si zvykneš. Nie je to Gothic 2 lebo pri nich nestojíš, ale poskakuješ zo strany na stranu, do predu do zadu, ale celkovo sú challenging a celkom fajn. Ono, museli ich spraviť tak, ako ich spravili, aby to bolo hrateľné aj na x-360ke. Atmosféru to má skoro ako starý gothic, len je to zo začiatku dosť neprístupné čo sa týka preskúmavania a nikdy sa necítiš stratený, ostrov je moc malý. Príroda je poslabšia, ale je to lepšie ako v dvojke :) avšak horšie akov trojke [môj názor]. Questy sú veľmi dobré, nie sú to také tie tupé questy dones mi 4 kože z diviaka a ja Ti zaplatím, majú trochu hlbší charakter. Hudba je ako vyšitá z dvojky. Zatiaľ čo trojka vsadila na epický orchester [český], čo bol super ťah, dvojku zložil niekto komorne. Nie je nijako epická, ani orchestrálna, proste starý gothic. Hrateľnosť je in general fajn, akurát je trochu arkádová. Ale tak to už som spomínal prečo.

Risen chcem spraviť na 100% takže mi to ešte chvíľu potrvá. Keď už kritiku, tak kvalitnú ;)
Kels
King
King

webmasterr napísal:ked si este iba na zaciatku tak to je asi naschval, je tam navodena taka pochmurna atmosfera, po burke....ale neskor zacne svietit slnko a vsetko bude opat svetle :D
tym to nebude pretoze som pozeral videa na youtube a pohoda v tych castiach ako ja to mam sede... Uplink nie nie nie rozostrene ale sede proste mas obrazok a jak keby na nom bol napr vyssi jas alebo prekrytie sedou vrstvou alebo ako to nazvat... okrem ale dole barov ten je v normalnej farbe .. urobim fotku
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kelko napísal:tym to nebude pretoze som pozeral videa na youtube a pohoda v tych castiach ako ja to mam sede... Uplink nie nie nie rozostrene ale sede proste mas obrazok a jak keby na nom bol napr vyssi jas alebo prekrytie sedou vrstvou alebo ako to nazvat... okrem ale dole barov ten je v normalnej farbe .. urobim fotku
so screenshotom postni aj plný názov VGA [poprípade verziu FW VGA], OS jeho SP [Win 7 ešte nemá SP :)] a verziu VGA driveru.
Kels
King
King

Takze na lavo dole je ked scrollnem uplne na postavu - tak by to malo vypadat stale (!) a pravo hore je tak ako to mam ked ju oddialim, pricom prostredie je stale sede obcas ked hybem mysou ukaze iste zakutia normalne ale to len na sekundu...

Grafika: GeForce 7900 GS
ovladac na graf: 6.14.11.7519
Prílohy
wtf
wtf
blahblahblah
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa blahblahblah »

Kelko napísal:Takze na lavo dole je ked scrollnem uplne na postavu - tak by to malo vypadat stale (!) a pravo hore je tak ako to mam ked ju oddialim, pricom prostredie je stale sede obcas ked hybem mysou ukaze iste zakutia normalne ale to len na sekundu...

Grafika: GeForce 7900 GS
ovladac na graf: 6.14.11.7519
Risen blbne pri 6xxx a 7xxx sériách nvidie, píšu o tom aj na ofic. fóre, už vydali hotfix, dole v linku si stiahni z niektorého mirroru ten hotfix a malo by to byť bez tej "hmly"

http://forum.deepsilver.com/forum/showt ... hp?t=44352
Napísať odpoveď