Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Famine napísal:ono za zobratie stopárov sú aj pokuty
Tak toto je podla mna do neba volajuca pic*vina.
hughito napísal:Asi ma ukameňujete a zase mi poviete, že som z inej galaxie, ale musím sa s vami podeliť o túto skúsenosť.
Posledné dva týždne pri stopovaní do vedľajšieho mesta ( frajerka chodí pravidelne v piatok do Tesca na nákup určitých surovín ) sa nám nejak nedarilo stopovať a zakaždým nás zobrali len cigáni. .
A v utorok chodis s priatelkou pravidelne do solaria, nie?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

to este nic nemusi znamenat. Biely nezatavi, lebo sa boji a cigan ci rom zastavi, lebo pocita s tym, ze ked stopuje biely, bude sa bat on.
Toto je sranda, aké dôvody a zhodnotenia sa dokážu nájsť. :lol:
Keby sa bál, tak by určite zastavil... :roll:
No ak vyzeras tak jake mas nazory tak sa ani necudujem ze ti ziadny biely nezastavil
Nie nevyzerám.
A v utorok chodis s priatelkou pravidelne do solaria, nie?
Trápne.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

hughito napísal:Toto je sranda, aké dôvody a zhodnotenia sa dokážu nájsť. :lol:
Keby sa bál, tak by určite zastavil... :roll:
Ty mroko, bat sa nebude cigan, ale biely, ked mi cigan zastavi... :roll:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Kebyze sa bal tak asi ani nenasadne omfg...
hughito
Redeemer
Redeemer

Kibo napísal:Ty mroko, bat sa nebude cigan, ale biely, ked mi cigan zastavi... :roll:
Sry, zle som to v rýchlosti prečítal.
Ale aj tak nevidím dôvod, prečo by som sa akože ja mal báť, a on určite tiež takto neuvažoval, to sú len výplody v tvojej hlave, bez akéhokoľvek opodstatnenia.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zase keď sa niekto odváži stopovať, tak mu je asi jedno, či mu zastaví mafián na bavoráku alebo cigáň na lade - nikdy nevie, na koho narazí a kto mu zastaví. Ja by som to urobil asi iba v totálne krajnej situácii.

Ale hughito, zase sú to len samé výnimky...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Hughito stále sa odvolávaš na nejaké výnimky, písal si už x krát svoje skúsenosti s "dobrými" cigánmi ale ako je možné, že tak veľa ľudí má len zlé? Nad tým si sa už zamyslel? Myslíš, že tie predsudky vznikli len tak lebo to niekto poevdal??? Áno, x krát tu ľudia uznali, že sa nedá všetkých hádzať do jedného vreca ale načo sa stále opakuješ? Nechápem, prosím vysvetli mi to ak to vieš... :!: :?:
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal napísal:Hughito stále sa odvolávaš na nejaké výnimky, písal si už x krát svoje skúsenosti s "dobrými" cigánmi ale ako je možné, že tak veľa ľudí má len zlé? Nad tým si sa už zamyslel? Myslíš, že tie predsudky vznikli len tak lebo to niekto poevdal??? Áno, x krát tu ľudia uznali, že sa nedá všetkých hádzať do jedného vreca ale načo sa stále opakuješ? Nechápem, prosím vysvetli mi to ak to vieš... :!: :?:
A popieral som JA snáď niekedy, že niekto má aj zlé skúsenosti ?
Zároveň sa pýtam, kto tu určuje o čom sa tu smie a nesmie písať, ja vidím medzi mojou dobrou skúsenosťou a zlou skúsenosťou niekoho druhého jasnú analógiu.
Ja ti môžem položiť otázku : Áno, veľakrát tu ľudia uznali, že je veľa zlých cigánov, načo sa to tu stále opakuje ?

Tak mi to teraz vysvetli, ďakujem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Odporucam kazdemu aktivistovi, aby sa na rok prestahoval do Sarisskych Michalian, ci nezmeni nazor:
„Tu sa nedá žiť. Skúste to a uvidíte!" zalamuje rukami 73-ročná Margita Blaščáková. V dome vedľa osady býva 48 rokov, ale na niečo také, čo sa rozpútalo v posledných rokoch, si nepamätá. „V záhrade nemôžem nič dopestovať. Všetko ukradnú. Teraz chodia na orechy. Rozmýšľam, že ich nechám vypíliť, aby nemali dôvod sem chodiť."
. http://korzar.sme.sk/c/5064772/obec-zap ... v-zoo.html
Plot schvalujem, v sucasnej dobe je to tam asi najlepsie riesenie.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja sa čudujem, že tam nedali namiesto betónového plotu kovový a niekde ho nechytili na elektrický prúd. Dvojmetrový plot pri trochu chcenia preskočím s rozbehom... (nie celý, sme sa rozumeli hádam) :D ale neviem, ako by preskakovali plot pod prúdom s ostnatým drôtom navrchu... podľa mňa by ich to vyšlo ešte lacnejšie... :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako som pisal skor: Plot je riesenie, ale vyssi a na vacsom uzemi: 316.24km² byvaleho VVP Javorina je dost na to, aby ich tam bolo mozne ubytovat a donutit ich spravat sa ako inych obyvatelov. Hudobnici by mohli na priepustku chodit hravat, robotnici robit, ti, ktori by sa museli naucit pestovat by mohli prebytky predavat, studuju im ich vlastnych ucitelia, takze by ich ucili v ich prostredi. Mali by vlastne uzemie, o ktore by sa museli starat bez zasahu "hlupeho gadza", ktory im teraz splni vsetko co im vidi na ociach, len aby mal pokoj.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

hughito napísal:A popieral som JA snáď niekedy, že niekto má aj zlé skúsenosti ?
Zároveň sa pýtam, kto tu určuje o čom sa tu smie a nesmie písať, ja vidím medzi mojou dobrou skúsenosťou a zlou skúsenosťou niekoho druhého jasnú analógiu.
Ja ti môžem položiť otázku : Áno, veľakrát tu ľudia uznali, že je veľa zlých cigánov, načo sa to tu stále opakuje ?

Tak mi to teraz vysvetli, ďakujem.
Nechcel som tu vôbec určovať o čom sa smie nesmie písať. Ale ty sa snažíš presvedčiť ľudí, že ich predsudky voči cigánom su viac menej neopodstatnené. Pozri, aby bolo jasnô, ja poznám jedného cigána dosť dobre, nie je to moj kamarát ale určite nepatrí do skupiny "tých horších" cigánov. Viem uznať a myslím že aj väčšina ľudí na tomto fóre to vie, že nie všetci rómovia sú takí. Ale väčšina vždy rozhodne - nakoniec je na tom postavená aj celá demokracia. Takže ak je väčšina cigánov taká aká je tak hľadať výnimky nemá veľký význam ak chceme rómsky problém vyriešiť.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

GothaR napísal:Odporucam kazdemu aktivistovi, aby sa na rok prestahoval do Sarisskych Michalian, ci nezmeni nazor: . http://korzar.sme.sk/c/5064772/obec-zap ... v-zoo.html
Plot schvalujem, v sucasnej dobe je to tam asi najlepsie riesenie.
Ten plot je príliš nízky, cigánčatá ho prelezú. A zdá sa mi aj krátky. Chcelo by to niečo vyššie a dlhšie.
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal napísal:Nechcel som tu vôbec určovať o čom sa smie nesmie písať. Ale ty sa snažíš presvedčiť ľudí, že ich predsudky voči cigánom su viac menej neopodstatnené. Pozri, aby bolo jasnô, ja poznám jedného cigána dosť dobre, nie je to moj kamarát ale určite nepatrí do skupiny "tých horších" cigánov. Viem uznať a myslím že aj väčšina ľudí na tomto fóre to vie, že nie všetci rómovia sú takí. Ale väčšina vždy rozhodne - nakoniec je na tom postavená aj celá demokracia. Takže ak je väčšina cigánov taká aká je tak hľadať výnimky nemá veľký význam ak chceme rómsky problém vyriešiť.
Ja len hovorím, že predsudky sú zlé, a je jedno voči komu. Často klamú.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Neopodstatnené predsudky zlé sú.
Ale ak mám s určitou skupinou ľudí (nehovorím teraz len o Rómoch) takmer výlučne zlé skúsenosti, a to s viacerými v rôznych obdobiach, je logické, že keď stretnem ďalšieho príslušníka tejto skupiny, vyvolá vo mne najskôr veľkú nedôveru.
Ak desať krát pôjdeš do lesa, a vždy sa stratíš, išiel by si tam aj jedenásty krát? (trochu čudné prirovnanie, ale nevadí)
Predpokladám, že nie.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ja len hovorím, že predsudky sú zlé, a je jedno voči komu. Často klamú.
V tomto pripade neklamu a ci su zle o tom sa tu uz diskutovalo. Rozhodne tie predsudky su zle pre ciganov pre nas nie.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Neviem, či predsudky je zrovna to, čo by sme v tejto situácii, v tomto probléme mali hľadať... Nie sú dôležité predsudky... aj keď všetci vieme, ako to s veľkou väčšinou cigáňov je. Ale odsúdiť ich a odstrčiť nabok žiaľ v tejto spoločnosti nemá význam. Ak by sme ich aj úplne vyčlenili zo spoločnosti a premiestnili neviem kam do riti, tak by nás spi+ovala celá eu... tam treba riešenie, ktoré tu bolo mnohokrát navrhované. Predsudok predsa nič nerieši, ako nič nerieši ten plot, ktorý tam postavili... je to len také, aby sme mali pocit, že sa nám nič nestane.. Ale taký plot som preskakoval, keď som mal 8 rokov... aké problémy by s tým mal dospelý človek... Treba riešenie. Také, ktoré tu ešte nebolo(alebo bolo zavrhované), také, ktoré by problém riešilo dlhodobo... to potrebujeme v "rómskej otázke"...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dnes doobedu som spal po nočnej službe. Zatiaľ bola moja priateľka v Hypertescu na nákup. Pre upresnenie, HyperTesco Košice. Pred Tescom, tak ako pred každým takýmto centrom stoja taxíky. Na chvíľku sa zastavila, aby si z peňaženky vybrala lístok na autobus, keď zrazu k jednému taxikárovi prišla celkom smradľavá cigánska rodina, ktorá bola evidentne na nákupe v spomínanom obchodnom centre. A ich otázka smerom na taxikára znela:,, dobri, za keľo nas vežmece do Humenneho?" Po krátkom zjednaní naložili veci do kufra taxíka, a odišli.

V Košiciach sa cena za taxíky pohybuje od 0,80 eura do 1,00 eura za kilometer. Poďme si vyrátať cenu za prepravu taxislužbou z Košíc do Humenného.

Z centra KE do centra HE je presne 83.16 km. Rátame z jazdným 0,90 eura za kilometer.
83,16x0,90=74,844 eura.
Pripočítame si štartovné, ktoré je v Košiciach takmer vo všetkých taxislužbách 1 euro a vyjde nám 75,844 eura. To ale nie je započítané čakanie na semafóroch cestou do ich cieľa.
Čiže zaokrúhlene ich cesta vyjde na 76 eura.

Obaja sme pracujúci ľudia. Ale ja by som si nedovolil dať 76 eura za taxík do Humenného. Naši utláčaní a zbedačení a nezamestnaní cigánčikovia ale áno.

Kde sa stala chyba?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

ja uz natom nevidim nic zvlastne. U nas na pesej zone si sedia cely rok cigani, dokonca aj v pracovnej dobe. A tlsti su na autach ich vidim sa vyvazat, a furt na inom. Az mi to nervy robi. A tiez si hovorim ze kde nato beru.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

chlapi, že kde na to berú? Kde je väčšina občanov SR starších 25 rokov v čase 8:00 - 16:00? Áno, v práci. A čo za to dostanú? Peniaze. A keď ich utrácajú, čo pri tom platia? Rôzne formy daní štátu. A čo spraví štát s našimi peniazmi? Dá cigáňom nové byty, lebo predsa majú právo na bývanie. Takže cigáni nemusia platiť 3mega hypotéku, žiť zo skormného platu ako väčšina slovákov, ale narobia si moooooore detí a z prídavkov si žijú ako prasa v žite :) Už sa teším až vyjdem z univerzity a pripojím sa k podpore našich milých, slušných a hlavne skromne zmýšľajúcich spoluobčanov.
Napísať odpoveď