Autorizovany servis alebo podvodnici?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Autorizovany servis alebo podvodnici?

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ahojte vsetci,

Poznate niekdo firmu AUTOTEL Bratislava spol. s.r.o.?? Mali by byt okrem ineho autorizovany servis Sony Ericsson.

Volala mi kamradka, ze ma u nich telefon v oprave v ramci zaruky (kupovany v orange, avsak kupovala ho od kamarata, ktory isiel do zahranicia a stale tam je, teda vramci vnutorneho kostolneho poriadku spolocnosti Orange, nieje mozne telefon vyreklamovat v Orange bez povodneho kupcu, majitela pausalu, tak nemala inu moznost, ako telefon reklamovat v autorizovanom servise v BA). Telefon jej zamrzal a baterka sa vybijala rychlejsie ako predtym. Teda zaniesla ho tam, spisali protokol, mali ho cca 2 tyzdne, uz ju omrzelo cakat, tak tam volala, ze co ako. Nasladne sa dozvedela, zevraj telefon bol zoxidovany, oprava nieje mozna, resp. je ale za cca 165 euro. Je mi jasne, ze tym narazaju na to, ze telefon bol okupany, teda nevztahuje sa na to zaruka. Uvidime v akom stave kamaradka telefon dostane, ale mozu jej ho vratit nefunkcny?? aj napriek tomu, ze jej telefon fungoval, aj ked s chybami, ale fungoval.

Obavam sa, ze to dopadne podobne ako v tomto pripade:

http://staznosti.sme.sk/cpld/3267/AutoT ... nkcny.html

Ako som sa snazil dohladat nejake info o spolocnosti, dozvedel som sa, ze znami si u nich daval opravit joystick na telefone a vratili mi ho absolutne nefunkcny (tiez okxidacia).

Nemate nahodou niekto nejake info o spolocnosti, skusenosti, rady.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

zistena oxidacia nemusi hned znamenat ze bol telefon okupany, utopeny atd

samozrejme pokial oficialny servis zisti oxidaciu, nemoze (a nemal by dalej do telefonu zasahovat) v ramci zarucnej opravy, takze by som predpokladal ze telefon by sa mal vratit v povodnom stave (samozrejme nemusi ist zapnut ak ta oxidacia vybila baterku tak ze teraz nejde ani nabit)

pri tom clanku co si uviedol v linku je to troska ine, tam sa jedna o mechanicke poskodenie (asi dosky), a tam sa kludne moze stat ze pri rozobrati a naslednom zlozeni telefonu, ho nie je mozne pouzivat (typickym prikladom je prasknuta, ohnuta zakladna doska po pade telefonu)

samozrejme zakaznik ocakava ze sa mu telefon vrati aspon v povodnom stave (co je nie vzdy celkom mozne)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

ten mobil urcite neni zaoxidovany oni tak hovoria ked nechcu opravovat. chod do servisu a tam ti to opravia ja uz som mal podobny problem a opravili to v servise za malo penazi a mobil nebol zaoxidovany.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vzhladom nato ze v povodnej teme sa neda reagovat, reagujem tu

pokial si zakaznik je isty ze telefon nie je zaoxidovany pozadujte v servise:
- fotku ako dokaz oxidacie
- dalej si nechajte rozobrat telefon priamo technikom pred prevzatim zo servisu
(tj. po ich zrusenej zaruke) a porovnajte si stav na fotke s realnym stavom telefonu

ale ako som uz pisal oxidacia neznamena len zatecenie vody, alebo utopenie telefonu (znaky oxidacie bezne vzniknu pocas leta pokial sa clovek viac poti a nosi telefon v nohaciach)

este mala poznamka:
ziadny oficialny servis v ramci zaruky neopravi telefon po oxidacii, pokial uz mate telefon po oxidacii (opodstatnenej) tak jedina moznost (pokus o) opravi je v neofic.servisoch (v mobilshope)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Nastastie to dopadlo vcelku OK, telefon je v povodnom stave, dodali aj fotky, kde presne je ta oxidacia, takze uz len vyskusat neautorizovany servis. Snad nebudu chciet horibilne peniaze.

Trochu som sa nad tym zamyslal. Ked telefon okupem, alebo podobne a objavi sa mi na nom oxidacia, alebo sposobi inu vadu, tak beriem, ze chyba je zapricinena uzivatlom. Avsak ak telefon vodu ani nevidel a oxdacia sa aj tak objavi, nieje uz toto dovod na reklamaciu?? Ved predsa ten mobil by mal byt aspon ciastocne izolovany, voci "potu" pri noseni v nohaviciach, ci nie?? A dazdova voda, voda z potoka a pod. ma ine chem. zlozenie ako pot. Teda dalo by sa to zistit, akym sposobom doslo k oxidaciii. Ak sa takyto rozbor v autorizovanych servisoch nekona, je to podla mna chyba (aj ked to mozno nemaju priamo diktovane od SE ci Nokie) a vyrobca takto straca zakaznikov, samozrejme ak si tu oxidaciun zakaznik nesposobil sam.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

oxidacia je proces, a ten nastane vniknutim akejkolvek tekutiny do telefonu (vratane potu), a telefony nie su proti tomu ziadno extra chranene, preto je uplne jedno co sposobilo tu oxidaciu

preto byva v ZL dalsi bol na zrusenie zaruky (pouzivanie v nevhodnom prostredi - prilis vlhke, teple atd)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No jo.A z toho vypliva,ze mobilne telefon v tomto pripade SONY ERICSSON,sa mozu poskodit beznym pouzivanim.Jeho krytie nie je postacujuce na to,aby sa telefon pouzival beznym sposobom napr.nosenim vo vrecku nohavic pocas letnych dni.
Vyrobca si navyse uplatnuje odstupenie od zmluvy,ak dojde k poskodeniu telefonu takymto sposobom.
Oxidacia je sice zradna vec,ale zase nie technicky neporiesitelna.Ale to by zase stupali ceny smerom hore a to nikto nechce.
Zaver-Kupit si telefon,ktory nezoxiduje :)
Napísať odpoveď