Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

velmi caste sluzobne vozy (okrem inych velmi casto taxi) a okrem toho aj averzia vacsiny voci koncernu, najma voci tdi

//hovoril som za vela ludi z fora (a aj mimo neho), ktori trpia spominanou averziou (ja medzi nich nepatrim :) , i ked po vylietanom passate po taxikarovi by som sa tiez extra nehnal... a vobec, sluzobne auto je najlepsie terenne auto)

//
erytrocyt napísal:Predpotopný, nekultivovaný, nenažratý a nespoľahlivý motor 2.0 TDi nikdy dobrý nebol.
kamarat ma passat variant 2.0 tdi (nieco taketo) a nenazraty urcite nie je (priemerka tusim 6-6.5l), nekultivovany - nuz, nemyslim, ze by konkurencne nepremiove dizle boli na tom vyrazne lepsie, a predpodopny - to uz ja posudit neviem

//a samozrejme, ide o CR
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

smejo napísal:okrem toho aj averzia vacsiny voci koncernu, najma voci tdi
mohol by si mi toto vysvetlit? akoze nie su dobre tie passaty 2.0 tdi, tie nove? :P
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Predpotopný, nekultivovaný, nenažratý a nespoľahlivý motor 2.0 TDi nikdy dobrý nebol.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

erytrocyt napísal:Predpotopný, nekultivovaný, nenažratý a nespoľahlivý motor 2.0 TDi nikdy dobrý nebol.
Suhlasim, tie motory su nespolahlivé, no teraz neviem presne ale bude ich viac druhov mam dojem... je to PDčko vieš....ono hodne hodne zalezi na tom ako sa motor zabehne, a zle zabehnuté TDI PD má pravdepodobnost ze do buducna s nim budu problemy.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Smejo, sadni si do Accordu 2,2 iCTD-i, a potom sa bavme o kultivovanosti, spoľahlivosti a spotrebe.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

tak potm preco vela ludi kupuje tie wv passaty 2.0 TDI? :P myslem som si, ze su to dobre auta.. tak potom ake auto by ste poradili? myslim nieco podobne ako je wv passat 2.0 TDI... octaviu?suberb?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Meken napísal:tak potm preco vela ludi kupuje tie wv passaty 2.0 TDI? :P myslem som si, ze su to dobre auta.. tak potom ake auto by ste poradili? myslim nieco podobne ako je wv passat 2.0 TDI... octaviu?suberb?
Myslím, že tu má veľa ľudí problém skôr s tým TDičkom ako s Passatom samotným. Preto nemôžeš čakať že ti poradia SuperB alebo Octaviu, keď sa tam cpe rovnaký koncernový motor.

Z menovaných by som bral jednoznačne Passata, Octavia je o triedu nižšie, SuperB je také auto bez tváre. Akože manažérska limuzína s polovicou lacných dielov za strašné peniaze.

Passat má jedinú chybu v možnej okukanosti exteriéru. Avšak interiérovo sa naňho chytá skutočne len máloktorý voz v tejto triede.
2.0 TDI nie je samo o sebe zlá voľba ak si vyrovnaný s naftou, potom by ťa podobné kecy na lokomotívy atď nemali rozhodiť. Problém však môže byť v nejasnom zachádzaní s ním, ak to bude z bazáru/GER a tento motor je na to veľmi citlivý.
smejo
Addict
Addict

erytrocyt napísal:Smejo, sadni si do Accordu 2,2 iCTD-i, a potom sa bavme o kultivovanosti, spoľahlivosti a spotrebe.
spolahlivost som vynechal, kedze k nej nemam co povedat, spotrebu som na zaklade toho jedneho konkretneho prikladu hodnotil ako fajn a ku kultivovanosti.. napr. CDTi mi pride viac traktoroidny
ps: ja ten motor nechvalim, ale ani nezatracujem, nejazdil som na nom a ani mi to v blizkej buducnosti (dlhodobo) nehrozi, taktiez sa ho nechystam kupovat, takze som len vyjadril moj nazor - nic vic
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Sice strsi, ale aj tak poucny clanok http://www.obroda.sk/clanok/6002/Ojazde ... vzh%BEadu/ :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja som písal o motore 2.2 i-CTDi. Neviem čo za paskratky si tam pospomínal ty. Tak ak sa ti tento motor zdá byť viac traktoroidný, tak to si v aute s týmto motorom nieže ešte nesedel, ale ani nestál pri ňom.
smejo
Addict
Addict

to spominane CDTI nebol preklep, napisal som presne to co som chcel a myslel som tym oplacky CDTI, nie tebou spominany hondacky ctdi.. bolo to myslene ako kontrapriklad :roll:

za odbornika sa nepovazujem, no zas debila zo mna nerob a radsej si ten nos troska sklop

//
erytrocyt napísal:Smejo, ja z teba nerobím a nechcem robiť debila. Ale porovnávať 2.0 TDi a 2.2 i-CTDi, to je akoby si porovnával fúrik s Mercedesom.
no co ti na to napisat, ked ani neviem co mas na mysli... porovnal si to ty a v podstate ani neviem co mi chces dokazat, ale moj nazor som napisal vyssie a pre istotu ho este spomeniem:
-konstrukciu a spolahlivost komentovat nebudem, pretoze do toho nevidim, tak to ani okomentovat neviem
-spotreba podla mna nie je nejako extremne vysoka, IMHO fajn
-a o kultivovanosti som dodal tolko, ze si nemyslim, ze je v tomto najhorsi - uviedol som kontrapriklad... nikde som nenapisal, ze ma najlepsi prejav

a napisal som presne to a tak, co a ako som chcel, nepomylil som si ziadne pismenka; tot vse
midnight_man
Guru
Guru

CDTI je Common Rail?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Smejo, ja z teba nerobím a nechcem robiť debila. Ale porovnávať 2.0 TDi a 2.2 i-CTDi, to je akoby si porovnával fúrik s Mercedesom.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

midnight_man napísal:CDTI je Common Rail?
Common rail diesel turbo injection :)
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

no auto zo zahraničia by som nechcel ani zadarmo!!! bratov kamarat si kupil auto z ukrajiny a nato doplatil!!!
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak to musí byť asi taký odborník, ako môjho známeho sused, zhodou okolností tiež od Vranova, ktorý si kúpil vyradené policajné auto.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

policajne?ale z bazaru ci skade to.
midnight_man
Guru
Guru

Kibo napísal:Common rail diesel turbo injection :)
Aha čiže obdoba PD...hm PDčka nie moc spolahlivé vozy...neviem ako je na tom CR..o dačo lepsie?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

martinez napísal:policajne?ale z bazaru ci skade to.
Nie, tak polícia ak sa chce zbaviť nejakého majetku, musí ho dať do dražby. Tá je vyhlásená v nejakých regionálnych novinách a tak. On na jednu takú dražbu šiel a za pár drobných si kúpil VW Golf III.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

a ani nevedel ze kupil policajne auto.
Napísať odpoveď