ilegalna vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

ilegalna vista

Príspevok od používateľa master23 »

asi tak pred 5 mesiacmi som si kupil notebook, povedali ze aj windows je v pohode, ze to neni kopia.
a neska ked som pustil notas , tak mi pise ze tato kopia windowsu je neprava, musite zadat novy kod.
jak je to mozne? a ma to aj nalepku originality na spodku noteboku. prosim poradte.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Osobne si myslim ze nejlepsi bude kdyz se poradis tam kde si notebook zakoupil ;)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Skusal si zadat este raz to cislo, ktore je uvedene na nalepke ?? prip. ak to nepojde mozem ti poslat link cez SS na legalizator, funguje velmi bezpecne nic stym nestratis, aspon nebudes musiet vyhodit von z okna "par" €.

:)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Skús zadať kód, ktorý máš napísaný na spodnej strane notebooku. Ak ti to nepôjde, tak by som sa obrátil na predajcu...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

alebo telefonicky kontaktuj microsoft, pokial mas nalepku neni ocom
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Andrew007 napísal:Skusal si zadat este raz to cislo, ktore je uvedene na nalepke ?? prip. ak to nepojde mozem ti poslat link cez SS na legalizator, funguje velmi bezpecne nic stym nestratis, aspon nebudes musiet vyhodit von z okna "par" €. :)
Prečo by mal používať nejaký legalizátor, ak má zakúpený PC s legálnou Vistou a od predajcu to má predpokladám aj potvrdené na doklade :shock:.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Mateq nepochopil si ma, ja som mu napisal alternativu ked nebodaj mu to nevjyde ci mu to neuznaju..

:wink:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Nerobi ti to preto, ze si tu vistu instaloval uz viackrat, pripadne niekomu pozical.? Lebo mne to tiez zacalo vybehovat, ze je neplatny kod a ze mam nelegalnu verziu. Zavolal som do Microsoftu, nadiktoval som im cislo, potom ona mne nadiktovala dalsie a uz vsetko potom fungovalo. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pointa je v tom, že niekto Ti Tvoje číslo mohol "vygenerovať", alebo ukradnúť. Čiže sa rovnaká aktivačka nachádza na dvoch, alebo viacerých PC. Ty máš nálepku, čiže máš licenciu, máš "hornú ruku", proste navrch. Čiže calm down a zavolaj do mrkvošrotu, nadiktuj im číslo aktivácie, poprípade z nálepky a oni Ti zadajú nové. Žiaden problém.
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

Jednoznacne zavolat do Microsoftu (aj v tom okne by si mal mat bezplatny kontakt). Je mozne ze po tebe bude chciet nejaky doklad o kupe a ak to vies vsetko zdokladovat tak ti daju ciselny kod, ktorym si Vistu aktivujes. Co je to za notebook? Vista tam bola predinstalovana vyrobcom alebo dodatocne instalovana?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Števo napísal:Jednoznacne zavolat do Microsoftu (aj v tom okne by si mal mat bezplatny kontakt). Je mozne ze po tebe bude chciet nejaky doklad o kupe a ak to vies vsetko zdokladovat tak ti daju ciselny kod, ktorym si Vistu aktivujes. Co je to za notebook? Vista tam bola predinstalovana vyrobcom alebo dodatocne instalovana?
Vôbec ich nezaujíma doklad o kúpe. Pravdupovediac si vedia zistiť či je nainštalovaná Vista tá ktorá bola pridelená ku tomu ktorému sériovému číslu. Čiže je to defacto "software lock". Samozrejme že Visty fungujú aj na iných sériových číslach, ako len s tým jedným pre ktoré boli vyrobené. Stačí tam naozaj len zavolať a oni sa o to postarajú...to je všetko.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

znova som zadal ten kod z tej nalepky a uz to funguje. takze diky za odpovede
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

uplink napísal:Vôbec ich nezaujíma doklad o kúpe. Pravdupovediac si vedia zistiť či je nainštalovaná Vista tá ktorá bola pridelená ku tomu ktorému sériovému číslu. Čiže je to defacto "software lock". Samozrejme že Visty fungujú aj na iných sériových číslach, ako len s tým jedným pre ktoré boli vyrobené. Stačí tam naozaj len zavolať a oni sa o to postarajú...to je všetko.
Ja len doplnim ze na infolinke ich nezaujima nic. Ja som si kupil 32 bitovu anglicku verziu Home premium OEM (viazanu na HW) hned ako vysla.

Neskor som si nainstaloval 64bit Slovensku Vistu Home premium a dalej fungovala s tym istym seriovym cislom.

Neskor som vymenil MB, CPU, HDD, nainstaloval som 64bit Slovensku Vistu a pri aktivacii mi povedalo ze toto SN sa uz pouziva. Tak som zavolal na infolinku a povedal som ze doteraz som mal disky v IDE rezime a prehodil som to na AHCI tak ze to asi berie aho zmenu HW a bez problemov mi dal to aktivacne cislo.
Napísať odpoveď