Sankcie za zanechanie štúdia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
weronyka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sankcie za zanechanie štúdia

Príspevok od používateľa weronyka »

Neviete, ako je to s poplatkami, keď chcem zanechať štúdium? Myslím tým, či budem musieť platiť škole nejaké "odškodné" alebo čosi také. Ide konkrétne o Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Tak ak ste múdrejší, rýchlo píšte... :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ziadne odskodne, proste zbalis kufre a majte sa :wink:
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Ziadne odskodne, proste zbalis kufre a majte sa :wink:
hehe... máš s tým osobné skúsenosti? :D nooo, tak to pôjde celkom rýchlo... :) díky za radu...
Gangy
Darca
Darca

weronyka napísal:hehe... máš s tým osobné skúsenosti? :D nooo, tak to pôjde celkom rýchlo... :) díky za radu...
Mam. Vybral som si fakt o kkte obor a naozaj som nemal zaujem sa 5 rokov tyrat niecim co ma vobec nebavi, tak som po niekolkych mesiacoch proste odisiel domov a mal to na pake. Po par mesiacoch mi prisiel list ze som vyluceny zo studia, usmial som sa ako dlho im to trvalo a tym to haslo.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Mam. Vybral som si fakt o kkte obor a naozaj som nemal zaujem sa 5 rokov tyrat niecim co ma vobec nebavi, tak som po niekolkych mesiacoch proste odisiel domov a mal to na pake. Po par mesiacoch mi prisiel list ze som vyluceny zo studia, usmial som sa ako dlho im to trvalo a tym to haslo.
presne, takýto istý je aj môj prípad... a potom je to ako so štúdiom na ďalšej škole? tam mi už neuznajú také veci ako je štipendium alebo nebodaj nejaké výhody pri udeľovaní intráku, či pri prijímačkách...
Gangy
Darca
Darca

Preco by nemali. Je sice mozne (aj ked podla mojho nazoru nepravdepodobne) ze sa ocitnes na nejakom druhu ciernej listiny, ale staci ked na novej skole porozpravas srdcervuci pribeh o nejakom druhu nahlych vaznych zdravotnych problemov ci nejakej rodinnej telenovelistickej drame a si ok.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

:D :D :D riadne nápady mi dávaš... ja som myslela zrušenia štúdia zaužívaným spôsobom, že pošlem vyhásenie o zanechaní štúdia a taaak... v takom prípade nebudú mať na mňa až také ťažké srdce... :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Gangy napísal:Preco by nemali. Je sice mozne (aj ked podla mojho nazoru nepravdepodobne) ze sa ocitnes na nejakom druhu ciernej listiny, ale staci ked na novej skole porozpravas srdcervuci pribeh o nejakom druhu nahlych vaznych zdravotnych problemov ci nejakej rodinnej telenovelistickej drame a si ok.
cierna listina?? si snad robis prdel gangy :lol: ako ze skoly si medzi sebou davaju vediet ze "pozor na hentoho, od nas odisiel bez slova" apod? :D
edit: ja som tiez takto "prestupil" z UPJS na TUKE a ziadne problemy som nemal...
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

OK... toto som chcela čítať... :) ďakujem za info... hneď mi odľahlo... :)
Gangy
Darca
Darca

SchYzo napísal:cierna listina?? si snad robis prdel gangy :lol: ako ze skoly si medzi sebou davaju vediet ze "pozor na hentoho, od nas odisiel bez slova" apod? :D
edit: ja som tiez takto "prestupil" z UPJS na TUKE a ziadne problemy som nemal...
Ja som predsa hned napisal ze je to podla mna nepravdepodobne, kazdopadne ked zo skoly odides len tak, tak ta taketo veci napadnu.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no jedine co s toho bude ze budes musiet na dalsej skole uz platit studium daka nasmu super truper zakonu o VS :-/ ja som povodne chodil na FEI tam som zamaval a siel na SJF teraz ma to stoji 500€ na rok a dufam ze sa to tyka len BC stupna a ING budem mat zadarmo kedze 2 stupen VS studia som este v zivote neabsolvoval :-D
A co sa tyka toho tak bud odid a kasli na vsetko alebo napis ziadost o " zanechanie studia" k urcitemu datumu len v tom momente si musis sam platit socialnu a podobne pakarny, taktiez sa ist hlasit ze huraaa som nezsamestnany.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Runes napísal:no jedine co s toho bude ze budes musiet na dalsej skole uz platit studium daka nasmu super truper zakonu o VS :-/ ja som povodne chodil na FEI tam som zamaval a siel na SJF teraz ma to stoji 500€ na rok a dufam ze sa to tyka len BC stupna a ING budem mat zadarmo kedze 2 stupen VS studia som este v zivote neabsolvoval :-D
A co sa tyka toho tak bud odid a kasli na vsetko alebo napis ziadost o " zanechanie studia" k urcitemu datumu len v tom momente si musis sam platit socialnu a podobne pakarny, taktiez sa ist hlasit ze huraaa som nezsamestnany.
tak to mas daku blbost tam, lebo ja ked som prestupil tak furt neplatim, do minimalnej dlzky studia ci jak sa tomu hovori, by sa platit nemalo, az po 25ke ci tak nejak sa plati studium....cize pochopim to ak uz si mal 25 ale ak nie tak to mas divne
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

a ako je to v tom prípade, keby som len prestúpila a pokračovala štúdium na inej škole? žeby som štúdium neprerušila, len by som študovala na inde?
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

weronyka napísal:presne, takýto istý je aj môj prípad... a potom je to ako so štúdiom na ďalšej škole? tam mi už neuznajú také veci ako je štipendium alebo nebodaj nejaké výhody pri udeľovaní intráku, či pri prijímačkách...
Nie som si 100% istá, ale myslím, že pokiaľ študuješ denne, tak ti štát hradí len riadne štúdium (5 rokov, prípadne 6 - medicína, teológia...). Ak teraz odídeš, na konci roka ti pošlú, ako už bolo spomínané, list, v ktorom ti oznámia, že si vylúčená. Ak začneš študovať na inej VŠ, neviem, či by si si potom nemusela jeden rok platiť sama, ale ako hovorím, nie som si 100% istá. Čo sa týka štipendií, tak prospechové ti to neovplyvní a sociálne tiež nie, síce to zas neviem, či ho nevyplácajú iba do nejakého veku.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

weronyka napísal:a ako je to v tom prípade, keby som len prestúpila a pokračovala štúdium na inej škole? žeby som štúdium neprerušila, len by som študovala na inde?
ked ides na univerzitu tak ine ako zanechanie studia sa neda heh..aj keby si studovala to iste :wink:
pantinela: keby si vedela aj citat vedela by si ze som to napisal vyssie :roll:
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Standartna (bezplatna) dlzka studia na VS je 5 rok. Kazdy dalsi rok co presahuje standartnu dlzku studia sa musi platit. Napr. na sucasnej skole si to dotiahol do druheho rocnika a potom si studium zanechal. Na dalsej skole budes studovat bezplatne 3 roky. Na zaciatku stvrteho rocnika ti pride vyzva a sek na zaplatenie skolneho. O odklad zaplatenia skolneho resp. o znizenie alebo zrusenie mozes poziadat dekana fakulty kde studujes. Samozrejme musis uviest dovod preco to ziadas ako napr. zdravotne problemy ci socialne pomery. V nitre na UKF a SPU je skolne myslim 500,- EUR
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

SchYzo napísal:pantinela: keby si vedela aj citat vedela by si ze som to napisal vyssie :roll:
keby si sa trošku zamyslel, tak by si možno prišiel na to, že vtedy, keď sa tam objavil tvoj príspevok, tak som akurát písala ten svoj, čiže som ho čítať nemohla :wink: :roll:
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:ked ides na univerzitu tak ine ako zanechanie studia sa neda heh..aj keby si studovala to iste :wink:
pantinela: keby si vedela aj citat vedela by si ze som to napisal vyssie :roll:
a ty si písal nejaké vyhlásenie o ukončení, či si sa aj ty len tak jednoducho zhabal a hybaj do prdele? :D
a potom sa mám ísť akože evidovať, že som nezamestnaná, keďže ani študentom istý čas nebudem?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

weronyka napísal:a ty si písal nejaké vyhlásenie o ukončení, či si sa aj ty len tak jednoducho zhabal a hybaj do prdele? :D
druha moznost je spravna...ved su to vysokoskolaci preboha tak hadam si uz tolko domyslia ze sa tam uz neukazes :lol:
edit:zavisi od toho kedy skoncis...ak skoncis vtedy ked uz mas iste ze ta prijali na tu druhu skolu tak nemusis nic
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:druha moznost je spravna...ved su to vysokoskolaci preboha tak hadam si uz tolko domyslia ze sa tam uz neukazes :lol:
no upravila som si predošlú otázku, ale ak by si si ju nevšimol, tak ešte taká otázočka, že čo si robil potom? šiel si sa evidovať na úrad práce alebo čo?
Napísať odpoveď