ale vsimol sak som to aj editovalweronyka napísal:no upravila som si predošlú otázku, ale ak by si si ju nevšimol, tak ešte taká otázočka, že čo si robil potom? šiel si sa evidovať na úrad práce alebo čo?
Sankcie za zanechanie štúdia
weronyka: žiadne vyhlásenie, proste si podáš na dekanát alebo študijné oddelenie žiadosť o ukončenie štúdia, oni ťa vyradia. Tu žiadsoť by som si rozhodne podal a nečakal kým sa na škole spamätajú lebo budeš potrebovať potvrdenie pre zdravotnú poisťovňu a úrad práce.
S poplatkami, pri novej trojstupňovej koncepcii, pokiaľ je bakalárske štúdium trojročné tak máš zadarmo len tie 3 roky, a každý rok naviac sa platí, myslím 500€ je na väčšine škôl, pri inžinierskom potom neviem ako to je ...
S poplatkami, pri novej trojstupňovej koncepcii, pokiaľ je bakalárske štúdium trojročné tak máš zadarmo len tie 3 roky, a každý rok naviac sa platí, myslím 500€ je na väčšine škôl, pri inžinierskom potom neviem ako to je ...
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to potvrdenie by potrebovala iba ak by skoncila este predtym nez ju prijmu na novu skolu...sice ani potom by ho nepotrebovala ale pripravila by tym rodicov o pridavkyspirki napísal:weronyka: žiadne vyhlásenie, proste si podáš na dekanát alebo študijné oddelenie žiadosť o ukončenie štúdia, oni ťa vyradia. Tu žiadsoť by som si rozhodne podal a nečakal kým sa na škole spamätajú lebo budeš potrebovať potvrdenie pre zdravotnú poisťovňu a úrad práce.
Chod na studijne na skole a tam ti vsetko povedia. A pri dvojstupnovom studiu si zvyknu ten poplatok uctovat uz v tretom rocniku. Pre pripad ze by si dokoncil bakalara a potom si zmyslel nestudovat na Magora, Inziniera a podobne. Takze ak mas takto zmareny jeden rok tak potom pri dalsom studiu ti pride v tretom rocniku vyzva na zaplatenie skolneho. Mna sa to osobne tento rok tyka, na EUBE je to konkretne 876 EURweronyka napísal:a ty si písal nejaké vyhlásenie o ukončení, či si sa aj ty len tak jednoducho zhabal a hybaj do prdele?
a potom sa mám ísť akože evidovať, že som nezamestnaná, keďže ani študentom istý čas nebudem?
-
weronyka
Light Star
noo, ja som prváčka, hlupaňa hlúpa... ledva prešiel mesiac a osvietilo ma... vedela som, že toto ma nebude baviť, ale komu nebolo dané zhora...spirki napísal:weronyka: žiadne vyhlásenie, proste si podáš na dekanát alebo študijné oddelenie žiadosť o ukončenie štúdia, oni ťa vyradia. Tu žiadsoť by som si rozhodne podal a nečakal kým sa na škole spamätajú lebo budeš potrebovať potvrdenie pre zdravotnú poisťovňu a úrad práce.
takže tomu mám chápať tak, že 2 roky na bc. budem mať bezplatne a tretí si platím?
-
weronyka
Light Star
ale tej predošlej škole si nemusel platiť nič... no však aj na čo, keď aj na EUBE chcú riediť...Waldo napísal:Chod na studijne na skole a tam ti vsetko povedia. A pri dvojstupnovom studiu si zvyknu ten poplatok uctovat uz v tretom rocniku. Pre pripad ze by si dokoncil bakalara a potom si zmyslel nestudovat na Magora, Inziniera a podobne. Takze ak mas takto zmareny jeden rok tak potom pri dalsom studiu ti pride v tretom rocniku vyzva na zaplatenie skolneho. Mna sa to osobne tento rok tyka, na EUBE je to konkretne 876 EUR
áno, keď nastúpiš do tretieho ročníka, príde ti domov šek ...takže tomu mám chápať tak, že 2 roky na bc. budem mať bezplatne a tretí si platím?
no nielen rodičov o prídavky ale ak ukončila štúdium a do začiatku ďalšieho štúdia sa nezamestná, musí si sama platiť aj zdravotné poistenie.to potvrdenie by potrebovala iba ak by skoncila este predtym nez ju prijmu na novu skolu...sice ani potom by ho nepotrebovala ale pripravila by tym rodicov o pridavky
Preto weronyka ak nemáš zariadenú nejakú práce po potvrdenie a šup šup na úrad práce, síce rodičia prídu o prídavky ale štát bude za teba platiť poistenie.
Ja som inu predoslu skolu nemal. Cely cas studujem na EUBE len som prerusil rocnik. Takze som tam styri roky a som v 3tom rocniku.weronyka napísal:ale tej predošlej škole si nemusel platiť nič... no však aj na čo, keď aj na EUBE chcú riediť...
-
weronyka
Light Star
ja som išla na ekonomickú s tým, že som vedela, že ma to nebude baviť... no som z obchodnej, ekonomiku som študovala 4 roky, tak som si myslela, že to nejak bude dobré, ale veľmi nie je... no neboj, vidím svetlo na konci tunela... chcela by som ísť na žurnalistiku... a to má od ekoonomiky trochu ďaleko, preto sa tu nechcem zbytočne trápiť... doma ma síce pochvália, ale čert ho ber... snáď aj napriek tomu budú milovať svojho potomka...Waldo napísal:A este byt tebou tak tomu dam sancu. Po prvom mesiaci hodnotit skolu je podla mna hlupost. Vydrz aspon do zapoctov, pripadne prveho skuskoveho a potom uvidis. Respektive co konkretne ta tak skoro odradilo alebo znechutilo?
ekonomia ma ten problem ze v prvych rocnikoch sa studuje kvantum nepraktickej teorie. Tym ze si z obchodnej mas ale velku vyhodu a jedine co by ti malo robit problem je mozno matika.weronyka napísal:ja som išla na ekonomickú s tým, že som vedela, že ma to nebude baviť... no som z obchodnej, ekonomiku som študovala 4 roky, tak som si myslela, že to nejak bude dobré, ale veľmi nie je... no neboj, vidím svetlo na konci tunela... chcela by som ísť na žurnalistiku... a to má od ekoonomiky trochu ďaleko, preto sa tu nechcem zbytočne trápiť...
Edit: Tym som len chcel povedat ze ak chces odist preto lebo sa ti to zda byt tazke tak trosku predbiehas. Ak ta to na druhu stranu naozaj nebavi tak je len dobre rozhodnutie aby si odisla studovat nieco co ta zaujima.
-
Runes
Addict
ci boha ste sa dako rozohnili
no k tomu mojmu pripadu .
Pri zapise by si mal podpisovat a vyplnat vykaz o predchadzajucom VS studiu.
Ja som musel platit 3 rocnik a teraz opakovaci. Kedze stat hradi len 3 roky na Bc stupni a 2 na ING stupni. Ak ti toto tlacivo nedaju tak veselo studujes lenze unas ti ho davaju a keby si aj poprel predchadzajuce studium tak je z toho pruser kedze koncom novembra na zaklade zoznamu studentov stat posiela papiere na skolu de su uvedene tvoje predchodzie studia, ked zamlcis tak sa to dava ako hrube porusenie predpisov ci kerej veci.
Pri zapise by si mal podpisovat a vyplnat vykaz o predchadzajucom VS studiu.
Ja som musel platit 3 rocnik a teraz opakovaci. Kedze stat hradi len 3 roky na Bc stupni a 2 na ING stupni. Ak ti toto tlacivo nedaju tak veselo studujes lenze unas ti ho davaju a keby si aj poprel predchadzajuce studium tak je z toho pruser kedze koncom novembra na zaklade zoznamu studentov stat posiela papiere na skolu de su uvedene tvoje predchodzie studia, ked zamlcis tak sa to dava ako hrube porusenie predpisov ci kerej veci.
-
weronyka
Light Star
keby ma to bavilo, tak by ma nezaujímalo, aké náročné je štúdium... proste toto nie je pre mňa to pravé orechové... hoci je dosť divné zmeniť názor ledva po mesiaci, no ja som už išla na školu s vedomím, že to nie je to, čo ma bude naplňať...Waldo napísal:ekonomia ma ten problem ze v prvych rocnikoch sa studuje kvantum nepraktickej teorie. Tym ze si z obchodnej mas ale velku vyhodu a jedine co by ti malo robit problem je mozno matika.
Edit: Tym som len chcel povedat ze ak chces odist preto lebo sa ti to zda byt tazke tak trosku predbiehas. Ak ta to na druhu stranu naozaj nebavi tak je len dobre rozhodnutie aby si odisla studovat nieco co ta zaujima.
Na každej vysokej škole je väčšinou prvý ročník o teórii a o predmetoch, ktoré sú maximálne od veci. Keď som ja začala študovať, tak som si myslela, že po prvom semestri utečiem. A mnohí aj utiekli. Keď sme cez to nejako preplávali, tak v ďalších semestroch už je väčšinou viac predmetov odborných, čiže to začína byť zaujímavejšie.
Tak ti držím palce, nech sa ti to s tou žurnalistikou podarí a nenechaj sa hneď v prvom semestri odradiť predmetmi, ktoré sa nestanú hneď po mesiaci tvojou srdcovou záležitosťou, pretože aj tam určite také budú.
Tak ti držím palce, nech sa ti to s tou žurnalistikou podarí a nenechaj sa hneď v prvom semestri odradiť predmetmi, ktoré sa nestanú hneď po mesiaci tvojou srdcovou záležitosťou, pretože aj tam určite také budú.
-
weronyka
Light Star
však samozrejme, ale keď mám odhodlanie niečo študovať, tak ma náročnosť predmetov neodradí... ale tu mi chýba tá pevná vôľa, ktorá by mi pomohla preplávať do ľahšieho levelu...Pantinela napísal:Na každej vysokej škole je väčšinou prvý ročník o teórii a o predmetoch, ktoré sú maximálne od veci. Keď som ja začala študovať, tak som si myslela, že po prvom semestri utečiem. A mnohí aj utiekli. Keď sme cez to nejako preplávali, tak v ďalších semestroch už je väčšinou viac predmetov odborných, čiže to začína byť zaujímavejšie.
-
weronyka
Light Star
1. áno, malo by mi vychádzať sociálne štipendium, no zatiaľ mi ešte nič nedali, ale žiadosť mi akceptovalispirki napísal:weronyka, dve otázočky: 1. dostávaš teraz nejaké štipendium ?
2. už máš vymyslené čo budeš robiť ten rok, keď nebudeš študovať (práca alebo sedieť doma) ? lebo podľa toho by osm sa rozhodoval čo a ako ďalej ...
2. každopádne chcem pracovať... aspoň začiatok štúdia na inej škole si chcem financovať sama, aby som aspoň trochu odškodnila rodičov...
to je pekné že chceš pracovať, už sa ti črtá nejaka ponuka ? lebo ak ni ešte by som počkal aké štipko ti pridelia. Pokiaľ by sa ti podarilo preliezť zo zimného do letného semestra hoc aj s odretými ušami, mohla by si ostať na škole, poberať štipendium, privyrobiť si brigádovaním a v letnom semestri by si ani do tej školy chodiť nemusela, aj tak by ťa vyradili až ku 31.08.2010 ...
-
weronyka
Light Star
už aj ja som nad tým rozmýšľala, bo ak by som odpochodovala domov, zamestnanie by som ťažko našla v takom zapadákove a takto mám v Blave intrák a predsa lepšie možnosti na brigádu... no len dúfam, že ma rodičia nevidedia, tí ešte ani netušia, čo mám v pláne... ale bude ako nebolo, nejak to zariadim...spirki napísal:to je pekné že chceš pracovať, už sa ti črtá nejaka ponuka ? lebo ak ni ešte by som počkal aké štipko ti pridelia. Pokiaľ by sa ti podarilo preliezť zo zimného do letného semestra hoc aj s odretými ušami, mohla by si ostať na škole, poberať štipendium, privyrobiť si brigádovaním a v letnom semestri by si ani do tej školy chodiť nemusela, aj tak by ťa vyradili až ku 31.08.2010 ...