2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim..mam notas Hp-dv5... Amd athlon dual-core 2.1 GHz ... ako to je s tymi jadrami..? sorac mozno za blbu otazku... Vykon je 2x2.1 GHz, alebo 2x1,05GHz co je 2.1 GHz...?? aaa, dost sa mi prehrieva...pri ziadnej zatazi ma okolo 70 C... s chladiacov podlozkov...(nic len dva ventilatory na spodku napajane z usbcka...) pri plnej zatazi s podlozkov mal 95 C... to uz je troska moc..nie? nechcel som to skusat bez podlozky... da sa s tym nieco robit..? aa, kde sa da zohnat software od vyrobcu na meranie teploty..? lebo som to nejak nenasiel pri driveroch na internete... mam windows 7 64bit... vadak moc za hocjake info...;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Fúha, tak to je dosť vysoká teplota. Máš 2.1 GHz na každom jadre. Asi sa jedná o Turion X2. Tie by nemali tak hriať ani z diaĺky. Môžeš uviesť presný model notebooku? Také teploty naposledy dosahoval len legendárny Coppermine v notebookoch [bol som jeho vlastníkom]. Potom pozri si v task managerovi ako je vyťažený CPU pri pasívnom chode systému. Taktiež je dobré použiť nejakú utilitku ako Core temp. Core temp avšak funguje len na technológii Core, Core 2. [intel]. Čo má pár známych a zákazníkov HPčka [Pavilliony] s turionmi, tak s teplotou sú žiadne problémy neni. Majú tak 40 stupňov v kľudovom štádiu a do 50 pri úplnej záťaži.

Na druhej strane čítam že teploty pri záťaži do 80-85 stupňov celsia sú v poriadku. To je názor nejakého maníka na nete:

http://forums.amd.com/forum/messageview ... adid=91540

Avšak ja mám iné skúsenosti. Možno Ťa to ukludní :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

je to dost horuce, ked ho chcem niekde rychlo zobrat...:/ noo... model mam hp dv-5 1210 ec ... AMD Athlon X2 Dual-Core QL-64 2.10 GHz ... s tymi jadrami, neviem preco mi to tak beha, raz mi jadro pracuje na 1050 MHz, a raz 2100 MHz ...neviem preco to skace... pri tejto "klasickej" zatazi coz je okolo 20 percent, mam tu teplotu kolo 80... 95 je celkom dost, kedze mavam dost rozrobenych veci, a bojim sa, ze sa spusti daky teplotny spinac ci co, a notebook sa koli ochrane vypne..
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

Skace to kvoli uspore energie - ked je notebook bez zataze tak sa znizi vykon CPU a ked ho niecim zatazis tak zacne ist na plny vykon - to je v poriadku.

Ventilator na CPU ti bezi normalne? Ako si zostoval tie teploty (70 a 95°C)?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pravda, podtaktovanie je prirodzenou vlastnosťou väčšiny moderných CPU, keď nie sú zaťažené, tá časť mi ušla, prepáč.

Viac k téme. Ak Ti ventilátor funguje korektne a teploty Ti to meria správne, mal by si skočiť do hpčkárskeho servisu a popýtať sa ich na to. Každopádne sa nenechaj odbiť vetou: "To tak má byť", alebo "Je to v poriadku, je to na to postavené". Kľudne sa odvolaj na to že máš známych ktorým to nepečie pomaly ani z polovice tak ako Tebe a že chceš model, ktorý bude rovnako chladný.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

toto je ta..normalna zataz... dokopy nic...
Prílohy
core.jpg
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

Take teploty by urcite nemal mat, skus pozriet ci ti normalne ide ventilator na CPU - v tichom prostredi by si ho mal pocut a citit prud vzduchu.

A skus iny program na zistenie teploty, najlepsie pozriet priamo v BIOSe alebo odporucam CPUID HW Monitor.

Inak jednoznacne reklamovat.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

uplink napísal: tak s teplotou sú žiadne problémy neni.
100 bodov za štylizáciu vety
:smt023

2,1GHz dvojjadro znamená, že 2,1GHz je takt celého procesora, ktorý má dve jadrá.
Teploty sú veľmi vysoké, no u niektorých menej kvalitných notebookov sú bohužiaľ bežné, možno je problém so zaneseným chladičom, to však záleží od toho ako dlho ten notebook máš...
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

[quote="2,1GHz dvojjadro znamená, že 2,1GHz je takt celého procesora, ktorý má dve jadrá.
[/quote]Nie je to náhodou tak, že ked má dvojjadro 2,1 GHz, tak každé jadro má 2,1 GHz ???
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

DejmiJohn napísal:Nie je to náhodou tak, že ked má dvojjadro 2,1 GHz, tak každé jadro má 2,1 GHz ???
Ano je to tak. Jedno jadro ma takt 2,1GHz a druhe tiez 2,1GHz teda vykon je 4,2GHz.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Plasmon netrep somariny :)
on nema vykon 4,2 ghz ale iba 2,1 ghz a ma 2 jadra vykon sa NIKDY NESPOCITAVA !!!
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne ako píše Filipito - výkon dvojjadrového procesora sa nedá nikdy brať ako spočítanie frekvencie oboch jadier a potom brané ako výkon jednojadra...

A k téme - ak ho máš ešte v záruke, tak ho určite reklamuj. A ak nie, tak by bolo možno vhodné skúsiť pozrieť tie ventilátory, či fungujú ako majú, pretože pri takej teplote by sa malo točiť odušu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hehe, vy ste mi ale riadni znalci. Samozrejme že sa výkon jadier spočítava a to VEĽMI často. Ako živý príklad môžem uviesť minsysreqlabs, kde výkon spočítavajú pri hrách, ktoré podporujú viacjadrové systémy. Za druhé je spočítavanie výkonu úplne vitálne pri aplikáciach, ktoré využívajú CPU computing power na renderovanie [3D Studio Max, Maya, Rhinoceros, Cinema 4D etc.]. Tam to proste neo*ebeš. Keď máš štvorjadro, ktoré tiká každé na 2.4 GHz vs. jedno, alebo dvojjadro ktoré tiká každé na 3.2-3.4 GHz, tak štvorjadro jednoznačne vedie a môžeš sa aj rozkrájať a usmažiť na panvici ako filety. Ono tých viac jadier nie je len na okrasu a keď je aplikácia postavená na multicore systém, tak využíva viac jadier s efektivitou až po 100%.

Výkon viacerých jadier je irelevantný v jednom, jedinom prípade a to keď sa jedna o aplikáciu, ktorá proste nedokáže využiť potenciál multicore.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Laicky by som povedal že ked sa pridá k jednemu jadru druhé, tak spolu neurobia pracu skôr ale urobia tej práce viac.
hopkok
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: 2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..

Príspevok od používateľa hopkok »

Ak ta to ukludni a neporiesil si este, mal som tu na servis (cistenie) dva tieto modely a tie teploty co mas su uplne normalne (zial). Na oboch nanovo vycisteny chladic, nova pasta, osadenie na 100% dobre nakolko heatpipe bola zerava jak das...

P.S: je to ozaj dvojjadro Athlona, skoda ze sa mi tam nechcelo vopchat turiona ake by boli teploty :D
PsychoS
Professional
Professional

Re: 2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..

Príspevok od používateľa PsychoS »

myslim ze po dvoch rokoch sa uz problem snad vyriesil aj sam.
Napísať odpoveď