2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..
2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..
Zdravim..mam notas Hp-dv5... Amd athlon dual-core 2.1 GHz ... ako to je s tymi jadrami..? sorac mozno za blbu otazku... Vykon je 2x2.1 GHz, alebo 2x1,05GHz co je 2.1 GHz...?? aaa, dost sa mi prehrieva...pri ziadnej zatazi ma okolo 70 C... s chladiacov podlozkov...(nic len dva ventilatory na spodku napajane z usbcka...) pri plnej zatazi s podlozkov mal 95 C... to uz je troska moc..nie? nechcel som to skusat bez podlozky... da sa s tym nieco robit..? aa, kde sa da zohnat software od vyrobcu na meranie teploty..? lebo som to nejak nenasiel pri driveroch na internete... mam windows 7 64bit... vadak moc za hocjake info...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Fúha, tak to je dosť vysoká teplota. Máš 2.1 GHz na každom jadre. Asi sa jedná o Turion X2. Tie by nemali tak hriať ani z diaĺky. Môžeš uviesť presný model notebooku? Také teploty naposledy dosahoval len legendárny Coppermine v notebookoch [bol som jeho vlastníkom]. Potom pozri si v task managerovi ako je vyťažený CPU pri pasívnom chode systému. Taktiež je dobré použiť nejakú utilitku ako Core temp. Core temp avšak funguje len na technológii Core, Core 2. [intel]. Čo má pár známych a zákazníkov HPčka [Pavilliony] s turionmi, tak s teplotou sú žiadne problémy neni. Majú tak 40 stupňov v kľudovom štádiu a do 50 pri úplnej záťaži.
Na druhej strane čítam že teploty pri záťaži do 80-85 stupňov celsia sú v poriadku. To je názor nejakého maníka na nete:
http://forums.amd.com/forum/messageview ... adid=91540
Avšak ja mám iné skúsenosti. Možno Ťa to ukludní
Na druhej strane čítam že teploty pri záťaži do 80-85 stupňov celsia sú v poriadku. To je názor nejakého maníka na nete:
http://forums.amd.com/forum/messageview ... adid=91540
Avšak ja mám iné skúsenosti. Možno Ťa to ukludní
je to dost horuce, ked ho chcem niekde rychlo zobrat...
noo... model mam hp dv-5 1210 ec ... AMD Athlon X2 Dual-Core QL-64 2.10 GHz ... s tymi jadrami, neviem preco mi to tak beha, raz mi jadro pracuje na 1050 MHz, a raz 2100 MHz ...neviem preco to skace... pri tejto "klasickej" zatazi coz je okolo 20 percent, mam tu teplotu kolo 80... 95 je celkom dost, kedze mavam dost rozrobenych veci, a bojim sa, ze sa spusti daky teplotny spinac ci co, a notebook sa koli ochrane vypne..
-
uplink
VIP
Pravda, podtaktovanie je prirodzenou vlastnosťou väčšiny moderných CPU, keď nie sú zaťažené, tá časť mi ušla, prepáč.
Viac k téme. Ak Ti ventilátor funguje korektne a teploty Ti to meria správne, mal by si skočiť do hpčkárskeho servisu a popýtať sa ich na to. Každopádne sa nenechaj odbiť vetou: "To tak má byť", alebo "Je to v poriadku, je to na to postavené". Kľudne sa odvolaj na to že máš známych ktorým to nepečie pomaly ani z polovice tak ako Tebe a že chceš model, ktorý bude rovnako chladný.
Viac k téme. Ak Ti ventilátor funguje korektne a teploty Ti to meria správne, mal by si skočiť do hpčkárskeho servisu a popýtať sa ich na to. Každopádne sa nenechaj odbiť vetou: "To tak má byť", alebo "Je to v poriadku, je to na to postavené". Kľudne sa odvolaj na to že máš známych ktorým to nepečie pomaly ani z polovice tak ako Tebe a že chceš model, ktorý bude rovnako chladný.
-
el_chupacabra
Medium Star
100 bodov za štylizáciu vetyuplink napísal: tak s teplotou sú žiadne problémy neni.
2,1GHz dvojjadro znamená, že 2,1GHz je takt celého procesora, ktorý má dve jadrá.
Teploty sú veľmi vysoké, no u niektorých menej kvalitných notebookov sú bohužiaľ bežné, možno je problém so zaneseným chladičom, to však záleží od toho ako dlho ten notebook máš...
Presne ako píše Filipito - výkon dvojjadrového procesora sa nedá nikdy brať ako spočítanie frekvencie oboch jadier a potom brané ako výkon jednojadra...
A k téme - ak ho máš ešte v záruke, tak ho určite reklamuj. A ak nie, tak by bolo možno vhodné skúsiť pozrieť tie ventilátory, či fungujú ako majú, pretože pri takej teplote by sa malo točiť odušu.
A k téme - ak ho máš ešte v záruke, tak ho určite reklamuj. A ak nie, tak by bolo možno vhodné skúsiť pozrieť tie ventilátory, či fungujú ako majú, pretože pri takej teplote by sa malo točiť odušu.
-
uplink
VIP
Hehe, vy ste mi ale riadni znalci. Samozrejme že sa výkon jadier spočítava a to VEĽMI často. Ako živý príklad môžem uviesť minsysreqlabs, kde výkon spočítavajú pri hrách, ktoré podporujú viacjadrové systémy. Za druhé je spočítavanie výkonu úplne vitálne pri aplikáciach, ktoré využívajú CPU computing power na renderovanie [3D Studio Max, Maya, Rhinoceros, Cinema 4D etc.]. Tam to proste neo*ebeš. Keď máš štvorjadro, ktoré tiká každé na 2.4 GHz vs. jedno, alebo dvojjadro ktoré tiká každé na 3.2-3.4 GHz, tak štvorjadro jednoznačne vedie a môžeš sa aj rozkrájať a usmažiť na panvici ako filety. Ono tých viac jadier nie je len na okrasu a keď je aplikácia postavená na multicore systém, tak využíva viac jadier s efektivitou až po 100%.
Výkon viacerých jadier je irelevantný v jednom, jedinom prípade a to keď sa jedna o aplikáciu, ktorá proste nedokáže využiť potenciál multicore.
Výkon viacerých jadier je irelevantný v jednom, jedinom prípade a to keď sa jedna o aplikáciu, ktorá proste nedokáže využiť potenciál multicore.
-
vladenko007
VIP
-
hopkok
Star
Re: 2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..
Ak ta to ukludni a neporiesil si este, mal som tu na servis (cistenie) dva tieto modely a tie teploty co mas su uplne normalne (zial). Na oboch nanovo vycisteny chladic, nova pasta, osadenie na 100% dobre nakolko heatpipe bola zerava jak das...
P.S: je to ozaj dvojjadro Athlona, skoda ze sa mi tam nechcelo vopchat turiona ake by boli teploty
P.S: je to ozaj dvojjadro Athlona, skoda ze sa mi tam nechcelo vopchat turiona ake by boli teploty
Re: 2 jadrovy procesor..? vykon+prehrievanie..
myslim ze po dvoch rokoch sa uz problem snad vyriesil aj sam.