reinkarnácia a znovu narodenie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ares011 »

myslim ze reinkarnacia je iba dalsim prostriedkom v nabozenstve ktory sa "oblbuju" veriaci (zda sa mi ze reinkarnacia je v hinduizme alebo tek nejako...) je to podla mna to iste ako sa pisalo nado mnou ze v krestanstve pojdem bude od pekla alebo do neba, neviem ako sa pise v nab. kde sa uznava reink. ze ked je clovek v zivote uspesny tak v nasledujucom bude "chudak" a opacne to iste mozme videt aj v krestanstve ked je clovek dobry= nebo, zly= peklo, osobne na nebo, peklo ani reinkarnaciu neverim a este, celkovo si myslim, ze tieto veci su nad nase chapanie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Trochu o spravodlivosti .

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Gepid napísal: Btw, mňa skôr zaujíma to čo sa deje tesne pred smrťou, resp. tesne po nej?
Či vidím tunel, nejaké boje...
Raz som rozpraval s jednou paniou, ktora to mala na hrane, prezila klinicku smrt....a podla jej opisu, sa mame na co tesit :) Opisla to ako snad najkrajsi zazitok za svojho zivota....krasny tunel, citila sa neskutocne uvolnene, dobre a prijemne, citila obrovsku lasku...krasne farby a svetlo...a zrazu bola opat v tej prdeli...
blahblahblah
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa blahblahblah »

nemám dôvod veriť v reinkarnáciu ani v posmrtný život, že niekto videl tunel a cítil sa fajn...tak nech skúsi zjesť nejaké halucinogény a uvidí tiež zaujímavé veci. to všetko sú len produkty neokysličeného mozgu, časť z tých javov je už vysvetlená a mnohé javy z klinickej smrti sa dajú umelo navodiť. a čo sa týka reinkarnácie...niektorí to odôvodňujú potrebou spravodlivosti, nemám však poňatia ako prišli na to, že príroda by sa mala riadiť takými ľudskými túžbami ako je túžba po spravodlivosti. a čo sa týka spomienok na minulé životy...ľudia fabulujú a fabulujú. inak je pozoruhodné, že ak nejaký schizofrenik hovorí nejaké blbosti, tak sú to proste bláznove produkty...ale ak o tom rozpráva nejaký guru, farár...tak hurr durr, ľudia mu uveria, lebo ľudia si radi zamieňajú optimálny svet vo svojej fantázii so svetom mimo svojej lebky.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj, ja budem tvrdit, ze ty nedokazes vnimat nic viac, len to co sa nachadza v tvojej lebke a aj tak to pouzivas iba na 10%, cize nic z toho...nie len tebe odporucm precitt si knizku od A. Ford- K. Ring a E.K.Ross s nazvom 'Spravy z druheho sveta' Paradne citanie....jedna z mojich najoblubenejsich knih...mozno niekomu otvori oci...a kus vedla, ale skus si obcas zajst do kostola a opytat sa farara na reinkarnaciu, minuly zivot a podobne temy tak ta od tial vykaze. :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

niesom si isty v akom stave by som ja osobne musel byt aby som siahol po knize s nazvom Spravy z druheho sveta :-) :-) ... mam rad realitu a reality ako ju ja vnimam sa drzim, lebo v nej zijem a zit chcem ... preco by som mal fantazirovat nad niecim ako reinkarnacia, druhe svety a tak ? ... ked sa niekto nevie zmierit so smrtou, tak sa nezmieri ani so zivotom :-) a reinkarnacia je len velmi slaba naplast :-) :-) ...
blahblahblah napísal:...
+1
blahblahblah
Amateur
Amateur

Lub0$ napísal:Nj, ja budem tvrdit, ze ty nedokazes vnimat nic viac, len to co sa nachadza v tvojej lebke a aj tak to pouzivas iba na 10%, cize nic z toho...nie len tebe odporucm precitt si knizku od A. Ford- K. Ring a E.K.Ross s nazvom 'Spravy z druheho sveta' Paradne citanie....jedna z mojich najoblubenejsich knih...mozno niekomu otvori oci...a kus vedla, ale skus si obcas zajst do kostola a opytat sa farara na reinkarnaciu, minuly zivot a podobne temy tak ta od tial vykaze. :wink:
10% využitia mozgu je novinárska kačica

http://www.scientificamerican.com/artic ... t-of-brain

svoj postoj k predsmrtným "zážitkom" neokysličených mozgov som už vyjadril...rád len vyzvem k tomu, aby neboli ľudia jednostranní pri hľadaní informácií.
Empatik
Medium Star
Medium Star

PRAVDA

Príspevok od používateľa Empatik »

nordkapp_pb - V podstate máš fakt PRAVDU ! Hlavné je si život užívať teraz aký je ... a neriešiť , nič . Len ja to riešim preto lebo každý ma svoje koníčky atď .. .tak toto je môj ... každého baví niečo iné. Ale fakt život si treba užívať , chcem skúsiť všetko na čo mi financie dostačia , predsa sme slobodný ľudia. PRAVDA :-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nokrdapp, tvoj postoj je tvoja vec, tak isto ako ta nepinutim si precitat si nejaku velmi zaujimavu literaturu zalzoenu na overenych faktoch. Kedze dotycna osoba ktora knihu napisala, to vedela vsetko aj dokazat, dokonca aj na verejnosti pred mediami.
10% vyuzitie mozu je novinarska kacica
Tak isto ako aj 'neexistencia reinkarnacie je iba novinarska kacica....skus zazriet na nejake stranky a vygoogli si akym sposobom sa urcuje vodca Tibetu - Lama....poprosim na toto neregauj ziadnymi 'vedeckymi dokazmi' kedze tu ma veda vobec nezaujima...tu ide o fakty a o to ci si vobec niekedy hovoril s clovekom ktory to zazil...
blahblahblah
Amateur
Amateur

Lub0$ napísal:Nokrdapp, tvoj postoj je tvoja vec, tak isto ako ta nepinutim si precitat si nejaku velmi zaujimavu literaturu zalzoenu na overenych faktoch. Kedze dotycna osoba ktora knihu napisala, to vedela vsetko aj dokazat, dokonca aj na verejnosti pred mediami.
Tak isto ako aj 'neexistencia reinkarnacie je iba novinarska kacica....skus zazriet na nejake stranky a vygoogli si akym sposobom sa urcuje vodca Tibetu - Lama....poprosim na toto neregauj ziadnymi 'vedeckymi dokazmi' kedze tu ma veda vobec nezaujima...tu ide o fakty a o to ci si vobec niekedy hovoril s clovekom ktory to zazil...
teba nezaujíma veda, mňa nezaujímajú subjektívne svedectvá (lol, fakty) či mediálna show. neni o čom. nech sa týpek ozve Randimu, ak to dokáže aj jemu, ten mu dá milión dolárov, tú cenu za dôkaz nadprirodzena už vypísal dávno...a kľudne ich môže dať aj na charitu ak chce.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Su proste veci, ktore sa hlupim ludskym rozumom pochopit nedaju. zvykni si
:wink:

Pozri osobne poznam cloveka, ktory si vybavil iste veci, vedel v akom meste kedysi zil...tak schvalne bol v tom meste...len tak sa pozriet...a neuveris tomu, ale doslova vedel kadek chodi, co sa kde nachadza, poznal budovy...tie historicke....a v tom meste bola ta dana osoba prvykrat v zivote (terajsom) a ako ceresnicka na torte...kraca si ta osoba tak po ulicke, a zrazu male dievcatko sa pred nou zastavi a ze 'ahoj' a ona 'ahoj' 'ja ta poznam' - 'hej???', 'hej, ved ty byvas tu nedaleko...' Ano viem, vysveltite mi to ako zhoda okolnosti a nahod...
Tak isto ako v knizke ktoru som spominal vyssie, clovek ktory je medium, komunikoval s jednym mrtvym vojakom, a on aby to dokazal, tak zasiel za posozstalymi daneho vojaka....vedel vsetko, osobne udaje toho vojaka, meno, priezvisko, datum narodenia, adresu, mena rodinnych prislusnikov, dokonca jeho presnu pricinu smrti atd atd.....vsetko si to overil u pozostalych a vyslo na javo, ze vsetko bolo do bodky spravne....to si myslis ze si dal namahu, a zacal snorit po archivoch aby si z nahodnej obete urobil dobry den?
blahblahblah
Amateur
Amateur

Lub0$ napísal:Su proste veci, ktore sa hlupim ludskym rozumom pochopit nedaju. zvykni si
:wink:

Pozri osobne poznam cloveka, ktory si vybavil iste veci, vedel v akom meste kedysi zil...tak schvalne bol v tom meste...len tak sa pozriet...a neuveris tomu, ale doslova vedel kadek chodi, co sa kde nachadza, poznal budovy...tie historicke....a v tom meste bola ta dana osoba prvykrat v zivote (terajsom) a ako ceresnicka na torte...kraca si ta osoba tak po ulicke, a zrazu male dievcatko sa pred nou zastavi a ze 'ahoj' a ona 'ahoj' 'ja ta poznam' - 'hej???', 'hej, ved ty byvas tu nedaleko...' Ano viem, vysveltite mi to ako zhoda okolnosti a nahod...
Tak isto ako v knizke ktoru som spominal vyssie, clovek ktory je medium, komunikoval s jednym mrtvym vojakom, a on aby to dokazal, tak zasiel za posozstalymi daneho vojaka....vedel vsetko, osobne udaje toho vojaka, meno, priezvisko, datum narodenia, adresu, mena rodinnych prislusnikov, dokonca jeho presnu pricinu smrti atd atd.....vsetko si to overil u pozostalych a vyslo na javo, ze vsetko bolo do bodky spravne....to si myslis ze si dal namahu, a zacal snorit po archivoch aby si z nahodnej obete urobil dobry den?
ale dajú, len ním treba pohnúť.

ah...decko vedelo, že tam býva, dojímavé...škoda len, že aby to decko vedelo, že tam býva, muselo by byť staršie ako ten človek kt. spomínaš, inak by to nemalo odkiaľ vedieť. alebo žeby decko žilo v minulom živote na tom istom mieste? takáto logická chybička ti nevadí?
...by si sa čudoval čo všetko si médiá (a nielen médiá) radi zistia len aby im šiel kšeft...alebo aby sa predávala kniha.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Kus pogoogli a pozistuj si do zajtra nejake vyznami istych slov, ty vies ktorych. A popripade si zozen nejake argumenty ohladom Dalajlamu, kedze si sa odpovedi nejak vyhol a svoj nazor si tentokrat nevyjadril, co ma zaraza, myslel som, ze vedci to uz odhalili a vyvratili... :smt015
blahblahblah
Amateur
Amateur

Lub0$ napísal:Kus pogoogli a pozistuj si do zajtra nejake vyznami istych slov, ty vies ktorych. A popripade si zozen nejake argumenty ohladom Dalajlamu, kedze si sa odpovedi nejak vyhol a svoj nazor si tentokrat nevyjadril, co ma zaraza, myslel som, ze vedci to uz odhalili a vyvratili... :smt015
to je tvoj argument? dík za K- kvôli tomu, že "neviem čo je médium", to bolo mimoraidne trápne, argument o kšefte platí ďalej :D ale úprimne povedané, je mi to jedno, videl som ale peknú sériu s Derren Brownom, kde sa hral na médium a šlo mu to dosť dobre :D. napíš Randimu. mňa to nezaujíma, jeho by to ale skôr potešilo, ako si dokázal reinkarnáciu :D vedci sa nemajú čo dalajlámom zaoberať, dalajláma by sám na nich sotva mal čas. chcel som sa k nemu vyjadriť, ale zabudol som...takže metóda výberu nového dalajlámu: mníchovia majú vízie, majú sny, sledujú kam ide dym z pohrebu predchádzajúceho dalajlámu. (hm, vízie a sny sú nepodstatné, ľudia, ktorí sa niečím zaoberajú v stave bdenia si to v pohode môžu preniesť aj do iných stavov vedomia akým je spánok) následne si mníchovia vytipujú decko, dajú mu predmety minulého dalajlámu, kt. by malo spoznať a výsledky toho všetkého sa zosumarizujú až dôjde k voľbe nového dalajlámu. to trvá aj roky.
ah...a toto by ma malo presvedčiť o čom? že mníchovia si vyberú dieťa a spravia z neho dalajlámu a ak tomu pomôže spoznanie predmetov, tak fajn? buddhisti celkovo neveria ani tak v reinkarnáciu, ale skôr v znovuzrodenie, možno by si si tam mal niečo naštudovať...znovuzrodenie sa líši od bežnej reinkarnácie v tom, že nedochádza k prenosu osobnosti či duše, ale ide skôr len o sled neustále vznikajúcich a zanikajúcich dejov, ktoré sú viazané príčinnosťou. takže neviem ako je na tom tibetský buddhizmus, ale ak sú v základnej línii zo zbytkom buddhistov, tak ani oni nepoznajú reinkarnáciu ako takú.
plus, vysvetli to decko.

a ešte si tiež niečo naštuduj:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam
http://www.skepdic.com/coldread.html
http://www.skepdic.com/selectiv.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
http://www.apa.org/journals/features/psp7761121.pdf
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Obaja vieme, ze Derren Brown je iba iluzionista, pyscholog a je dobry v matike, to ako keby sme zacali pisat o Coperffieldovi, co je blbost.
No ano Dalajlama sa vybera cisto 'duchovnov cestou' Dokonca mma taky pocit, ze sa nejedna iba o predmety, ale dietatu polozia aj nejake otazky...ked ich vie zodpovedat, znova to je iba zhoda nahod? Rozpoznanie predmetov je tiez iba zhoda nahod? A to ze sa im podari vybrat snad najsilnejsieho a najschopnejsieho jedinca ktory dokaze vladnut zemi uz od detskeho veku je tiez asi len nahoda...
A je v podstate jedno aky je rizdiel medzi znovuzrodenim a reinkarnaciou, kedze ty v take veci neveris, tak zbytocne sa tu hadat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite na reinkarnáciu neverím, takisto ako neverím na žiadny posmrtný život.
Absolútne nechápem, prečo by také niečo vôbec malo existovať, popiera to všetky naše doterajšie vedecké poznatky.
Smrť je podľa definícií rôznych slovníkov celkom jednoduchá vec :

-úplné zastavenie všetkých prejavov života, najmä u človeka

-zánik života (najmä u človeka)

-koniec, zánik života, úplné zastavenie všetkých prejavov života, hlavne človeka

Život vznikol na základe nejakého biologického procesu a na jeho základe aj končí. Amen.

Aký život po smrti, vôbec si to neviem predstaviť.

Mne sa nedávno snívalo, že som zomrel. Ale nebol to ten klasický sen o smrti, že sa hneď zobudíte, ak zomriete, ale prežil som aj tých pár sekúnd po fyzickej smrti, mozog zjavne ešte chvíľu fungoval a presne tak si to predstavujem. Zaujímavé.

A páči sa mi aj výrok Marka Twaina : Smrti sa nebojím. Bol som mŕtvy bilióny a bilióny rokov a vôbec mi to nevadilo.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Podla mna po smrti sa znova narodim, ale zas si budem mysliet ze som tu prvykrat, takze ch*j z toho. :D Alebo mozno by som si mohol pozriet cely svoj zivot, vsetko co som prezil, mozno by to bolo krasne, zazit to este raz. A co ked mrtvi su vsade okolo nas a pozeraju sa na nas? :hmm:
P.S:Mozno si pomyslite, ze mi hrablo, ale nie je to tak. :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Podla mna po smrti sa znova narodim, ale zas si budem mysliet ze som tu prvykrat, takze ch*j z toho.
Znovu narodím ? To znovu znamená, že by sa mala zachovať nejaká podoba, vlastnosti, alebo nejaká spojitosť s minulým životom ? Je také niečo ? Pochybujem, táto teória nemá opodstatnenie, prečo by sme sa mali rodiť stále dookola neuvedomovať si to ?
Keď splynie vajíčko so spermiou, tak vždy vznikne nový, jedinečný človek. Čo by ho malo spájať s nejakým jeho minulým životom ? Rovnaká dvojzávitnica DNA ? :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

OMG hughito, ze ty si vobec na toto forum natrafil, preco kazdemu ides nieco vytlkat z hlavy, brat mu nazor a snazit sa mu to za kazdu cenu vyvratit, v com spociv tvoja pointa? Daj si laskavo pohov, a nechaj ludi napokoji. Povedal i svoj nazor, ktory ti nikto neberie, tak respektuj aj nazory druhych, kur*a.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:OMG hughito, ze ty si vobec na toto forum natrafil, preco kazdemu ides nieco vytlkat z hlavy, brat mu nazor a snazit sa mu to za kazdu cenu vyvratit, v com spociv tvoja pointa? Daj si laskavo pohov, a nechaj ludi napokoji. Povedal i svoj nazor, ktory ti nikto neberie, tak respektuj aj nazory druhych, kur*a.
O čo ide tebe ? Ja normálne diskutujem, dávam otázky. Nikomu nič nevyvraciam, len píšem svoj názor či pochybnosti.
Však mi to vysvetli, odpovedz mi na otázky. Rád sa poučím.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Znovu narodím ? To znovu znamená, že by sa mala zachovať nejaká podoba, vlastnosti, alebo nejaká spojitosť s minulým životom (1) ? Je také niečo (2) ? Pochybujem, táto teória nemá opodstatnenie, prečo by sme sa mali rodiť stále dookola neuvedomovať si to (3) ?
Keď splynie vajíčko so spermiou, tak vždy vznikne nový, jedinečný človek. Čo by ho malo spájať s nejakým jeho minulým životom (4) ? Rovnaká dvojzávitnica DNA (5) ? :)
Odpovede:
1. Neznamena to, ze sa zachova fyzicka podoba, ale zachova sa podoba ducha.
2. Ano, niekto v to veri...preco taka hlupa otazka, ked si pisal, ze v to neveris?
To je asi ako keby si povedal 'Uz nemam ani jeden cukrik...' a v zapeti na to; 'mam nejake cukriky?'
3. Preto, aby si sa naucil to co si sa nenaucil v byvalom zivote, alebo si nepsravil to co si mal.
4. Vid odpoved cislo 1.
5. :roll:
Napísať odpoveď