reinkarnácia a znovu narodenie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lub0$ napísal:Odpovede:
1. Neznamena to, ze sa zachova fyzicka podoba, ale zachova sa podoba ducha.
2. Ano, niekto v to veri...preco taka hlupa otazka, ked si pisal, ze v to neveris?
To je asi ako keby si povedal 'Uz nemam ani jeden cukrik...' a v zapeti na to; 'mam nejake cukriky?'
3. Preto, aby si sa naucil to co si sa nenaucil v byvalom zivote, alebo si nepsravil to co si mal.
4. Vid odpoved cislo 1.
5. :roll:
1- Podoba ducha ? To je čo ?
2- To bola obyčajná rečnícka otázka.
3- V to veríš ? Dokazuje to tvoj život ? Napravuješ svoje minulé chyby ? Nedokázateľné.
4- ?
5-

:roll:
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Plasmon »

hughito napísal:Znovu narodím ? To znovu znamená, že by sa mala zachovať nejaká podoba, vlastnosti, alebo nejaká spojitosť s minulým životom ? Je také niečo ? Pochybujem, táto teória nemá opodstatnenie, prečo by sme sa mali rodiť stále dookola neuvedomovať si to ?
Keď splynie vajíčko so spermiou, tak vždy vznikne nový, jedinečný človek. Čo by ho malo spájať s nejakým jeho minulým životom ? Rovnaká dvojzávitnica DNA ? :)
Kazdy veri ci predstavuje si nieco ine. Ja to, ty zas to. Nebudem ti nic vysvetlovat, skus sa zamysliet sam. :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

je velmi zaujimave ako niektori reagujete ked niekto pouzije argumenty proti vasim predstavam a fantaziam :-P :-P :-P ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Plasmon napísal:Kazdy veri ci predstavuje si nieco ine. Ja to, ty zas to. Nebudem ti nic vysvetlovat, skus sa zamysliet sam. :wink:
Ale preboha ( :) ) to je každému jasné, ja sa snažím diskutovať a iba sa pýtam. Niekto v niečo verí a ja ho spýtam na jednotlivé fragmenty jeho viery, prečo mi neodpovie ? Len samé vyhýbavé príspevky, niečo ako si teraz predviedol ty.

Mňa teraz nezaujíma fráza, že každý verí na niečo iné, to mi je úplne jasné.

Nakoniec som ja označený za nejakého blázna, len preto, lebo sa pýtam a tí, čo veria na niečo čo nevedia vysvetliť, sú v pohode.
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

reinkarnacia typu "ak budes zly clovek narodis sa ako pes" je blud. ak ma clovek dusu, co myslim ze aj ma - a je to aj "hlavna cast cloveka", tak jeden zivot je urcite malo. aky zmysel by malo to ze umieraju deti hned po porode ? atp. Verim ze dusa preziva viacero roznorodych zivotov.
Stoporko napísal:Ezoterici tvrdia, že človek sa po smrti znovu narodí najskôr za 30 a viac rokov.
myslim ze tvrdia aj to ze cas neexistuje a je len iluzia ludskeho mozgu
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Stoporko napísal:v tejto téme by som rád rozprúdil diskusiu, či je po smrti možné prísť znova na svet. Myslíe si, že ste mali minulé životy? Aké? Ezoterici tvrdia, že človek sa po smrti znovu narodí najskôr za 30 a viac rokov.
Osobne poznám jednoho človeka, ktorý v hypnóze vravel o svojom minulom živote - tvrdil, že je anglický pilot v druhej svetovej vojne. Detailne opisoval kokpit lietadla, jednotlivé prístroje... a v bežnom živote sa bojí výšok.
Táto téma ma dosť fascinuje ale na strane druhej ma dosť ser_e, pretože nikto nedokáže povedať, čo nas po smrti čaka. Tí čo hovoria, že nastane koniec sú zastancami asi najrozšírenejšieho prúdu v tom bádani, ale nemôžu to preukázať, môžu sa iba domnievať :) Tí, čo hovoria, že môže niečo po smrti nastať - reinkarnácia, posmrtný život sú podľa mňa v menšine, no ale ani tí nemôžu potvrdiť svoju pravdu a ani vyvrátiť pravdu, v ktorú dúfajú/veria iní. Ale ako veľmi dôležite považujem napísať, že nie je možne odsúdzovať niečo čo nevieme preukázať, treba si uvedomiť, že rovnako ako vzniko presvedčenie, že po smrti je koniec tak rovnako vzniklo aj presvedčenie v reinkarnáciu, či v posmrtný život :wink:. To je taký skromný úvod k tejto téme

Aby som sa vyjadril na temu, čo si o tom myslím, tak by som asi začal tým, že ja si myslím, alebo som presvedčený, že po smrti niečo určite je (ten uvod bol práve k tomuto, aby sme sa vyhli nejakemu osočovaniu, že to nie je možne a tak :wink: ), ale neviem preukázať čo. Osobne verím, že sa znovu narodim len v iných podmienkach v akých žijem proste nastane uplny opak - ak dnes nepatrim k bohatým alebo k chudobným ľudom, v budúcom živote môžem byť bohaty/chudobný a práve bude na mne aby ma peniaze neskazili, aby som sa nesprával ako egoista, neopovrhoval chudobnými - proste vnímam to ako určitú skúšku osudu, znovunarodenie v iných podmienkach ale duša ostáva :wink: osobne sa nazdávam a všímam si to na ľudoch, že tí čo majú veľa či už penazí, talentu...väčšinou serú na to čo sa deje okolo nich a tí čo nemajú či už peniaze, talent, sú nejak zdravotne postihnutý.....ako môžu uplatnovať sa a žiť plnohodnotný život ako tí bohatí, a práve tu vidím takú skúšku osudu, že ten chce vidieť ako sa budem správať ked budem mať všetko alebo nič :wink: ....zatiaľ asi toľko k teme, ťažko sa hľadajú slova na opísanie v čo dúfam/verím.....

...v kresťanstve pri slube manželstva sa hovorí, že kým nas smrť nerozdelí - ja si to vysvetlujem tak, že aj kresťanstvo predpokladá, že niečo po smrti nastava, ale prečo by kresťanský Boh chcel rozdeliť dvoch milujúcich sa ľudí smrťou....-to je tiež otázka na zamyslenie....da sa o tom diskutovať, a osobne som sa stretol s množstvom názorov na túto temu, niektorí mi hvoorili, že nevedia ani nad takou temou uvažovať, iní vniesli do môjho presvedčenia veci, ktoré sme spolu zosúladovali a diskutovali...tým chcem povedať, že je to téma určite zaujimavá...ale asi sa to dozvieme až po smrti....taktiež by ma zaujímalo to, kto to všetko riadi, ved predsa nejaký mechanizmus musí existovať, kolobeh...taktiež ako je možne, že populácia neustále rastie, kebyže sa rodíme stále dokola - tu by som asi odpovedal, že je to dôkazom života aj na iných planétach, nie výlučne v našej mliečnej sústave, proste dotvára to nekonečnosť vesmíru...proste veľa veci človeka pri tomto napadne, a vôbec nie je ľahke zodpovedať si na ne :wink:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

hughito napísal:Ale preboha ( :) ) to je každému jasné, ja sa snažím diskutovať a iba sa pýtam. Niekto v niečo verí a ja ho spýtam na jednotlivé fragmenty jeho viery, prečo mi neodpovie ? Len samé vyhýbavé príspevky, niečo ako si teraz predviedol ty.

Mňa teraz nezaujíma fráza, že každý verí na niečo iné, to mi je úplne jasné.

Nakoniec som ja označený za nejakého blázna, len preto, lebo sa pýtam a tí, čo veria na niečo čo nevedia vysvetliť, sú v pohode.
Naco sa tu budem s tebou vypravdovat ked aj tak by si vsetko prekrutil naopak a mal by si pravdu len ty, lebo nejaka sperma a neviem co. :roll:

//Idem spat. :zuby: :smt006
///Dakujem ti Lub0$, pekne si mu to vysvetlil. :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Plasmon napísal:Naco sa tu budem s tebou vypravdovat ked aj tak by si vsetko prekrutil naopak a mal by si pravdu len ty, lebo nejaka sperma a neviem co. :roll:
Medzi nami je rozdiel ten.
Ja mám pre svoju teóriu pádne dôvody, resp. fakty, ty máš na strane svojej teórie len tú teóriu a rôzne omáčky okolo toho.
A tá "nejaká sperma a neviem čo" je fakt a nie prekrúcanie ako mylne nazdávaš, takisto to je pravda, čiže tú pravdu mám.

Ale samozrejme, aby som nebol úplne jednostranný, nikto nemôže vedieť, čo bude po smrti. Nikto to nezažil. :)
Ja tu píšem len to, čo sa mi zdá najpravdepodobnejšie z racionálneho pohľadu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hughito, ale ty nevies pochopit jeden, jediny fakt ohladom tejto temy.
Tu vobec nejde o sperma, o DNA, a vobec nie o fyzikalne fakty, tu ide o fakty, ktore ti ziaden vedec nedokaze vysvetlit, lebo su to nehmotne veci, a dobre vieme, ze ked sa bavime o nehmotnych veciach, veda zlyhava...nic sa teda neda v tomto smere vedecky dokazat a podlozit faktami, ktore ti jasne povedia, 'ano je to tak' respektive 'nie nieje to tak'
Lebo v tejto teme sa nebavime o fyzikalnej podobe cloveka, ani o rovnakom DNA, zdaleka nie o tych tvojich spermatach....tu ide o dusu cloveka...snad aspon v dusu veris, a vies, ze telo je fyziklana schranka cloveka, to 'tvoje ja' je v podstate tvoja dusa, alebo tvoj duch, ked to takto chces...a osobne si nemyslim, ze s telom zomiera aj dusa, ved na to nema dovod, smrt je podla mna iba opotrebovanie fyzikalnej schranky, ktorej sa dusa zbavi, nic viac...nic menej,
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Hughito, ale ty nevies pochopit jeden, jediny fakt ohladom tejto temy.
Tu vobec nejde o sperma, o DNA, a vobec nie o fyzikalne fakty, tu ide o fakty, ktore ti ziaden vedec nedokaze vysvetlit, lebo su to nehmotne veci, a dobre vieme, ze ked sa bavime o nehmotnych veciach, veda zlyhava...nic sa teda neda v tomto smere vedecky dokazat a podlozit faktami, ktore ti jasne povedia, 'ano je to tak' respektive 'nie nieje to tak'
Lebo v tejto teme sa nebavime o fyzikalnej podobe cloveka, ani o rovnakom DNA, zdaleka nie o tych tvojich spermatach....tu ide o dusu cloveka...snad aspon v dusu veris, a vies, ze telo je fyziklana schranka cloveka, to 'tvoje ja' je v podstate tvoja dusa, alebo tvoj duch, ked to takto chces...a osobne si nemyslim, ze s telom zomiera aj dusa, ved na to nema dovod, smrt je podla mna iba opotrebovanie fyzikalnej schranky, ktorej sa dusa zbavi, nic viac...nic menej,
Odbavím to rýchlo.
Na žiadnu dušu neverím.
Čo je to duša ?
Ja mám akurát tak mozog, v ňom nejaké vedomie, podvedomie, etc. Ak si toto chce niekto nazývať dušou, nech sa páči. Ale táto "duša" zomrie s človekom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja uz neviem teda, ty si strateny pripad :wink:
A uveris mi teda, ked ti poviem, ze sa da istym sposobom odmerat frekvencia myslienky?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lubos - operujes s dusou ale tiez sa neda dokazat :-D ... osobne tiez v ziadnu dusu neverim ... to co niekto povazuje za dusu mam ja ako mozog a elektro-chemicke reakcie v nom ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Dokazat sa da, ale ty odmietas vobec vziat do ruky knihu ktoru som ti odporucil...ze vraj by si musel byt v inom stave aby si ju vobec otvoril, tak ked vobec tie fakty prijat nechces, necudujem sa ze sa to neda dokazat.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak sa nemylim spominal si ze ta kniha ma nieco spolocne s psychologiou ? ... ja psychologiu neuznavam, nieje to exaktna veda podla mna ... az dusu dokazu inak - na zakladne nejakej exaktnej vedy tak prosim :-) zatial vsak nie :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Ja uz neviem teda, ty si strateny pripad :wink:
A uveris mi teda, ked ti poviem, ze sa da istym sposobom odmerat frekvencia myslienky?
Moc sa mi nepáči, ak ma niekto označuje ako stratený prípad len preto, lebo neverím na nejakú nedokázanú a vlastne ani nešpecifikovanú ( či bližšie neurčenú ? ) dušu.
wtf
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Si vsimni toho smailika na konci, tiez ma urcity vyznam, a bez dovodu sa nepousmevkuje :wink:
No a ako mi teda dokazes astralne putovanie a 'mimo telove zazitky' ?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Možno sa do vašej debaty pripájam neskoro, ale predsa právo na to mám, ty Luboš hovoríš o tom akoby to bolo niečo dokázané, niečo samozrejmé. Je veľa ľudí, ktorí si myslia, že astrálne cestujú a dostávajú sa do tranzov, ale nikto z nich to nevie nijak dokázať, nevieš to dokázať ani ty. Nevieš, či sú to len nejaké ich zblúdilé fantazmagórie alebo je to naozaj skutočné. Ťažko sa o takých veciach baviť na základe prečítaných pár kníh...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ti vravim, je tazko nieco dokazat, ked to nechcete prijat a odmietate fakty. Kolko bolo takych ludi, ktory to dokazali sposobm, ze opisali dajme tomu tvoju izbu na Slovensku, hoc dany jedinec, ktory udajne astralne cestuje zije v USA, a prstom ani nedoakze ukazat kde je na mape Slovensko. Lenze vy to proste neprijmete, a ked poviem nieco o nejakej knihe, kde mas taketo dokazy a fakty vypisane, tak mi poviete, ze clovek co to pisal, musel byt snad psychicky chory....
A hej, mas pravdu, ja osobne to beriem vsetko ako samozrejmost.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ak berieš ako fakt nejakú knihu, tak ok, ale mne to príde trochu smiešne a trochu naivné. Osobne neverím všetkému, čo je napísané v knihách. Ak to tebe pripadá dôveryhodné, tak prosím...
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Ti vravim, je tazko nieco dokazat, ked to nechcete prijat a odmietate fakty. Kolko bolo takych ludi, ktory to dokazali sposobm, ze opisali dajme tomu tvoju izbu na Slovensku, hoc dany jedinec, ktory udajne astralne cestuje zije v USA, a prstom ani nedoakze ukazat kde je na mape Slovensko. Lenze vy to proste neprijmete, a ked poviem nieco o nejakej knihe, kde mas taketo dokazy a fakty vypisane, tak mi poviete, ze clovek co to pisal, musel byt snad psychicky chory....
A hej, mas pravdu, ja osobne to beriem vsetko ako samozrejmost.
Tak nám sem už hoď nejaký definitívny dôkaz ktorý nám zavrie ústa.
Napísať odpoveď