postup, zmena v TP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
midnight_man
Guru
Guru

postup, zmena v TP

Príspevok od používateľa midnight_man »

zdarec, potreboval by som vediet ci je mozne, a aky je postup zmeny roku vyroby vozidla a kodu motora v TP. Pretoze chcem kupit auto ktoré má zlý rok vyroby uvedeny v TP...aj kod motora. Je evidentne ze sa niekto dávno proste sekol. No 2 roky sa to neriesilo a ja by som to chcel mat v poriadku. Podla VIN kodu a štitkov na aute je jasné ze auto je z 1993, no v TP je 97, dalej je jasné s kodu motora, a s kodu na stitku v kufry ze auto má mať kód motora ABS (co iste potvrdi aj VW s VIN kodu keby som ziadal) no v TP je AAM, pritom AAM motor sa nikdy do toho auta nemontoval! Teda ak s tym ma niekto skusenosti aké mam šance? Diky
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Pravdepodobne tomu budeš musieť spraviť KO. Inak ti to len tak neprepíšu.
Tiež je možnosť vykakať sa na to. Zo skúseností, čo som bol 3x prepisovať auto sa na to pri "obhliadke" ani poriadne nepozreli. Tiež mam v TP nejake datumove nezrovnalosti (ako rok vyroby tak aj datum montaže LPG) a nikoho to nesere. Mňa tiež nie.
midnight_man
Guru
Guru

o ten R.v ani tak nejde...skor mi ide o ten kod motora..ani KO neurobim! ked mam iny kod v TP a iny v aute...chapes? a pritom to auto je origo. viem ze pri obhliadke nebude skumat kod motora..chcel som to len pre poriadok.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Skus obvodny urad dopravy v tvojom kraji, tam tusim riesia aj zmeny v TP, oni vydavaju aj nove TP, myslim, ze oni ti pomozu.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

musis si zohnat (kupit CoC - Cerrtificate of conformity), je to rodny list auta, presne pre tvoje VIN, s vypisom akymi parametrami bolo vyrobene, za zaklade neho by ti mohli na obvodnom urade dopravy vydat novy TP (za poplatok), plus budu chciet policajti urcite spravit nasledne K.O.

ale neviem ci ti to zato vsetko stoji
midnight_man
Guru
Guru

ak treba CoC tak kaslem na to...vsetci vieme co to obnasa....KO? to tiez 100E :( a este ju ani nespravim asi ked mi nesedi TP s kodom motora... skor by som bol rad keby len policajt pozrel dozadu na stitok auta uvidi tam napisane ABS ako kod motora s ktorym auto vyslo z tovarne, uvidi ABS vyrazene na bloku motora a prepise mi to v TP, a rok vyroby.... mám taky dojem ze v TP namiesto R.v zapisali prvu evidenciu vozidla na SR. pretoze v tom 97 to bolo k nám dovezene ..nie vyrobene...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Teraz ma napadlo, ze keby si to dal prepísať, ako zmenu motora? Motor je tiež "súčiastka" a dása vymeniť. V tvojom prípade by terajší majiteľ šiel prepísať číslo motora na to, čo tam je akože ho "vymenil"..

Tam by ťa (resp. jeho) na KO nemuseli poslať, ale človek nikdy nevie.
Kamarát si dal prelakovať favorit a dal si o odtieň bledšiu farbu ako mal. Neprepísali mu to so slovami "treba KO". :roll: Tak sa na to vysral a jazdí s tým. V premávke to nemá nikto šancu zistiť prípadne overiť.
Len také malé OT k buzeracii ohladom kontroly originality.. :?
midnight_man
Guru
Guru

jasne, teraz na KO posielaju pre vsetko :roll: a ten čo vie ako to tam chodi....myslim ze sa to da v celku lahko oklamať. Bol som tam uz asi 5x... odtien farby moj známi vyriesil tak ze mal v TP napisane strieborna metaliza a prestriekal to na odtien striebornej modrej...a je dober :) hádaj sa s policajtom ci je to strieborna alebo nie. kod farby v TP nie je. ohladne toho motora ako zmenu motora mozes robit, cislo motora v TP nie je. ale ked menis motor musis menit za taký istý typ(teda kod motora) ako tam ma byt. teda podla TP by som tam musel dat AAM co je 55KW ktory sa nikdy v zivote do GIII syncro nemontoval :) Asi to nechám plávať a budem sa tym zapodievat neskor ked budem mat 300E na poplatky.
Napísať odpoveď