nejde kabel na net

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Maros_666
Light Expert
Light Expert

nejde kabel na net

Príspevok od používateľa Maros_666 »

mam taky problem s kablom na net.....ked ho zapojim od routra do pocitaca tak internet nejde a vypisuje ze nemoze najst ip adresu....pritom kabel je novy a funkcny lebo som ho aj prezvanal a dlhy je asi 50 metrov....ale ked zapojim dvojmetrovy kusok toho kabvle tak internet mi normalne funguje...kde je potom chyba
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maro. »

Pockaj nerozumiem ti velmi ten 50m kabel si skusal na inom pc ci je funkcny ? Lebo ked citam tvoj problem tam vychadza mi s toho , ze môze byt nefunkcny len kabel.
Maros_666
Light Expert
Light Expert

<j3RrY> napísal:Pockaj nerozumiem ti velmi ten 50m kabel si skusal na inom pc ci je funkcny ? Lebo ked citam tvoj problem tam vychadza mi s toho , ze môze byt nefunkcny len kabel.
te 50 kabel ked zapojim tak mi internet nejde ale ked si z neho cvicknem 5 metrovky kusok dam koncovky nanho tak mi et cez neho ide ........

//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 20:13 )
<j3RrY> napísal:Pockaj nerozumiem ti velmi ten 50m kabel si skusal na inom pc ci je funkcny ? Lebo ked citam tvoj problem tam vychadza mi s toho , ze môze byt nefunkcny len kabel.
te 50 kabel ked zapojim tak mi internet nejde ale ked si z neho cvicknem 5 metrovky kusok dam koncovky nanho tak mi et cez neho ide ........
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

chyba bude v kabli asi.Ked ti nechce ist tak skus ten 45 metrovy ked si ho rozdelil na 5 metrov a 45 ci ani tak nejde?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ty si tak * *, ze ta VOBEC nenapadne ze ten kabel moze byt preseknuty hocikde inde?
Prílohy
who-wants-to-be-a-dumbass.jpg
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hmm a nema to na tych 50m velky utlm ??? :-D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Tak vzdy pridavaj po 5 metrov a ked pride miesto kde uz net nebude ist, tak si nasiel cast chybneho kabla, cviknes a mas. :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Na 50 m nie je veľký útlm ( pri sieťovom kábli ). Chyba bude v buď v kábli alebo nesprávne zapojené koncovky.
marekbenco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marekbenco »

seknuty nebude nikde ked ho presvecoval a pri presvecovani si urcite vsimol aj to ci presvecuje prvy pin s prvym a pod. Alebo si to nevsimol a su tie koncovky zle zapojene......
A utlm mat nebude lebo susedia maju kabel natiahnuty asi tak 150 metrom a frci im to
Maros_666
Light Expert
Light Expert

jak moze byt chyba v kabli ked som ho prezvanal a vsetko mi ukazovalo jak ma takze preseknuty nemoze byt......
Napísať odpoveď