Polohruba muka po anglicky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Polohruba muka po anglicky

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Caute!
Som v USA na rok ako exchange student. Poprosili ma aby som im urobil dake slovenske jedlo tak ma napadli pirohy samozrejme sladke lebo bryndzu nemaju ale potrebujem vediet ako sa povie po anglicky polohruba muka. Alebo ak ma niekto skusenosti co mozem pouzit namiesto nej?
Ma niekto aj nejake ine napady o slovenskych jedlach?
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

neviem ako sa povie ale tipujem ze medium. mozes uvarit aj gulas napr.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Myslim, ze by mali pochopit "semi-coarse flour" ako polohrubu muku. Namiesto pirohov by si mohol skusit uvarit halusky, ale s nejakym syrom, co sa aspon na bryndzu podoba, popripade im vypalit 52 slivku.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Neviem, ako Americania, ale Iri a Anglicania maju len jednu muku, je to u nas hladka a ta sa dava do vsetkeho. Segra uz parkrat robila z nej bryndzove halusky a ze boli super. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď som bol v usa, dali sa takéto veci kúpiť v ruských obchodoch ktorých tam je celkom dosť. Tam sme kupovali aj normálny europsky chlieb, lebo oni majú iba tie sandwitchové
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

pryja napísal:Neviem, ako Americania, ale Iri a Anglicania maju len jednu muku, je to u nas hladka a ta sa dava do vsetkeho. Segra uz parkrat robila z nej bryndzove halusky a ze boli super. :)
aj v amerike je to tak isto
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

flour for cakes alebo tak nejako sa to volá..
alebo si nájdi polsky obchod :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pochybujem, že nájdeš polohrubú múku. Aj v US aj v ENG som našla len plain (ako naša hladká múka) a self-rising - tzn, že už v sebe má kypriaci prášok. Tieto múky používajú do všetkého.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

to su jake hnusne fotky? keby som vyberal podla fotiek tak z toho by som grcal. kua
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

nerobia sa halusky z hrubej muky nahodou?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Niekto známy bol z Canady minulý rok u nás a hovoril, že "halusky are blee"
Tak by som to neriskoval :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Gepid napísal:Niekto známy bol z Canady minulý rok u nás a hovoril, že "halusky are blee"
Tak by som to neriskoval :)
Ale zato Japonci ich na MS schalovali vsetky do jednej, kym nasi hokejisti dosli na veceru :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozno mierne OT, ale v Irsku a v UK som sa casto stretol ze kazde nase jedlo, aj klobasu ci ostiepok povazovali za daco zle a toto leto som na Slovensku stretol Brita zijuceho v Malajzii. Bolo vidiet, ze mu klobasa, bryndza ci paraenica a ostiepok fakt chutia, tak som sa ho opytal, preco z nasho jedla nema "strach". odpoved bola: "ked sa dokazem stravovat v dzungly, chrobaky, husenice, korienky, uz nieje jedlo ktore by som bal zjest ked vidim ako jedia aj ini"
nakup nasich, alebo nasim pobodnych potravin by som riesil ako radil audio: v litovskych, ruskych, polskych a pod obchodoch.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No vies ako to je...Aj ja sa pozeram na britsku stravu dost divne-BACON,EGG,SASUAGE je zaklad a potom su to McDonalds a rozne takeway,ktore sa vsak za britsku stravu povazovat nedaju.Anglicania maju kuchynu onicom...Ja ked som doniesol domace udene klobasy,tak im to strasne chutilo...Raz som jedol gulas,ktory varila anglicanka,ale nic,moc...

V anglicku sa da fakt kupit iba jeden druh muky.
Prílohy
Anglicka muka
Anglicka muka
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Dakujem vsetkym tak som sa im to snazil opisat aj z vasich poznatkou a zitil som ze unbleached je polohruba a robil som pirohy boli mrte... ale nakoniec som ich robil aj tak z bleached teda hrubej ale boli pohodka..
Deanka
Novice
Novice

Re: Polohruba muka po anglicky

Príspevok od používateľa Deanka »

Ja zijem v USA uz desat rokov. Zvykla som si na hladku muku. Nedavno som nasla semolina muku v Henry's, este som ju neskusala, ked ju vyskusat, tak dam vediet. Halusky nie su dobre z hladkej muky, najlepsia je hruba, pripadne polohruba muka. Good luck!
Petoo
Star
Star

Re:

Príspevok od používateľa Petoo »

zuzkazuzka napísal:Pochybujem, že nájdeš polohrubú múku. Aj v US aj v ENG som našla len plain (ako naša hladká múka) a self-rising - tzn, že už v sebe má kypriaci prášok. Tieto múky používajú do všetkého.
som v usa a mam presne rovnaku skusenost ako zuzi... jedina sanca je, ze sa ti podari najst nejaky rusky/polsky/iny europsky obchod s potravinami :wink:

//ups, nevidel som, ze to uz je vyriesene... :smt081
marianus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marianus »

Okay, oznacenia "plain", "self-rising", "bleached", "unbleached" nemaju nic spolocne s tym, ako je muka zomleta. "Semi-coarse" by rozumeli, ak by muku rozlisovali ako u nas. V USA sa muka rozlisuje podla toho naco sa pouziva - bread, pastry & cake, pizza & pasta, etc., co suvisi s obsahom lepku. Pozriet sa do polskeho obchodu nie je zly napad. Ide o to, ci je nejaky v tom kraji kde si ty. Pokial ide o halusky ci pirohy, nerobil by som si tazku hlavu. "All Purpose Flour", ako uz nazov hovori, je dobry kompromis. V pripade, ze to musi byt iba ta nasa polohruba vyberova z Trebisova (prip. hladka a hruba) najdes ju tu: slovczechvar.com (http://www.slovczechvar.com/?page=20&ca ... ategory=12). Popripade tam zajst: Slovak-Czech Varieties, 1059 Jackson Ave, Long Island City, NY 11101, (718) 752-2093. Cena: $3.38/kg. V Amerike maju vsetko (alebo takmer vsetko), iba to treba niekedy trochu hladat. Snad to pomoze.
georgina
Novice
Novice

Príspevok od používateľa georgina »

Polohruba muka v USA/Canada sa da kupit iba v specializovanych predajniach, obycajne tzv "deli store" nejakej EU krajiny. Napr "german deli" alebo "polish deli" atd. Tato muka bude dovezena z EU ( a tym aj patricne predrazena), lebo amer/can mlyny polohrubu nemelu. Ako pise Marianus ( a zuzkazuzka tiez), normally je dostat iba hladka, mleta na jemno. V US "all purpose flour" alebo "bread flour" alebo "whole wheat flour" atd. su na rozne ucely, ale hladke. Ja 50 rokov robim halusky, knedle, kolace, buchty, chleba, atd z hladkej muky a uz ani neviem ake by to vsetko bolo z inej - nam su ok a ked sme na SK tak akurat tie kysnute knedle k svieckovej su really mnoho lepsie nez nase domace. Obcas, napr na bublaninu alebo buchty, zamiesam 1/3 detskej krupicky (cream of wheat) s touto nasou hladkou aby bola hrubsia, ale vysledok je troska "gritty" pod zubom, tj ako piesok. Mozno, ze by sa krupicka dala troska pomliet v mixeri alebo coffee grinder a urobit polohrubu - este som neskusala. Co sa tyka halusiek, to uz nasa 4ta generacia tu (stat New York) vari a oblubuje, takze verim, ze hladka muka je na ne just fine. Tie my tu robime najcasto so sauerkrat a slaninka, ale aj len tak na cibulke. Ked robim strapacky (hladka plus zemiaky) tak namiesto bryndza rozslaham feta cheese s mliekom. My to ale nelubime, to iba pre hosti.
Napísať odpoveď