Stoporko napísal:v tejto téme by som rád rozprúdil diskusiu, či je po smrti možné prísť znova na svet. Myslíe si, že ste mali minulé životy? Aké? Ezoterici tvrdia, že človek sa po smrti znovu narodí najskôr za 30 a viac rokov.
Osobne poznám jednoho človeka, ktorý v hypnóze vravel o svojom minulom živote - tvrdil, že je anglický pilot v druhej svetovej vojne. Detailne opisoval kokpit lietadla, jednotlivé prístroje... a v bežnom živote sa bojí výšok.
Táto téma ma dosť fascinuje ale na strane druhej ma dosť ser_e, pretože nikto nedokáže povedať, čo nas po smrti čaka. Tí čo hovoria, že nastane koniec sú zastancami asi najrozšírenejšieho prúdu v tom bádani, ale nemôžu to preukázať, môžu sa iba domnievať

Tí, čo hovoria, že môže niečo po smrti nastať - reinkarnácia, posmrtný život sú podľa mňa v menšine, no ale ani tí nemôžu potvrdiť svoju pravdu a ani vyvrátiť pravdu, v ktorú dúfajú/veria iní. Ale ako veľmi dôležite považujem napísať, že nie je možne odsúdzovať niečo čo nevieme preukázať, treba si uvedomiť, že rovnako ako vzniko presvedčenie, že po smrti je koniec tak rovnako vzniklo aj presvedčenie v reinkarnáciu, či v posmrtný život

. To je taký skromný úvod k tejto téme
Aby som sa vyjadril na temu, čo si o tom myslím, tak by som asi začal tým, že ja si myslím, alebo som presvedčený, že po smrti niečo určite je (ten uvod bol práve k tomuto, aby sme sa vyhli nejakemu osočovaniu, že to nie je možne a tak

), ale neviem preukázať čo. Osobne verím, že sa znovu narodim len v iných podmienkach v akých žijem proste nastane uplny opak - ak dnes nepatrim k bohatým alebo k chudobným ľudom, v budúcom živote môžem byť bohaty/chudobný a práve bude na mne aby ma peniaze neskazili, aby som sa nesprával ako egoista, neopovrhoval chudobnými - proste vnímam to ako určitú skúšku osudu, znovunarodenie v iných podmienkach ale duša ostáva

osobne sa nazdávam a všímam si to na ľudoch, že tí čo majú veľa či už penazí, talentu...väčšinou serú na to čo sa deje okolo nich a tí čo nemajú či už peniaze, talent, sú nejak zdravotne postihnutý.....ako môžu uplatnovať sa a žiť plnohodnotný život ako tí bohatí, a práve tu vidím takú skúšku osudu, že ten chce vidieť ako sa budem správať ked budem mať všetko alebo nič

....zatiaľ asi toľko k teme, ťažko sa hľadajú slova na opísanie v čo dúfam/verím.....
...v kresťanstve pri slube manželstva sa hovorí, že kým nas smrť nerozdelí - ja si to vysvetlujem tak, že aj kresťanstvo predpokladá, že niečo po smrti nastava, ale prečo by kresťanský Boh chcel rozdeliť dvoch milujúcich sa ľudí smrťou....-to je tiež otázka na zamyslenie....da sa o tom diskutovať, a osobne som sa stretol s množstvom názorov na túto temu, niektorí mi hvoorili, že nevedia ani nad takou temou uvažovať, iní vniesli do môjho presvedčenia veci, ktoré sme spolu zosúladovali a diskutovali...tým chcem povedať, že je to téma určite zaujimavá...ale asi sa to dozvieme až po smrti....taktiež by ma zaujímalo to, kto to všetko riadi, ved predsa nejaký mechanizmus musí existovať, kolobeh...taktiež ako je možne, že populácia neustále rastie, kebyže sa rodíme stále dokola - tu by som asi odpovedal, že je to dôkazom života aj na iných planétach, nie výlučne v našej mliečnej sústave, proste dotvára to nekonečnosť vesmíru...proste veľa veci človeka pri tomto napadne, a vôbec nie je ľahke zodpovedať si na ne