Rozmer pneu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MaTT5
Expert
Expert

Rozmer pneu

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Zdravim! Chcem sa spytat, mozem vymenit pneu 185/55/R15 za 185/60/R15? V druhom rozmere je hodne vacsi vyber a lepsie ceny zaroven
helacik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa helacik »

skus sa pozret do TP ake rozmery tam mas zapisane..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

5% profilu hore dole, zato ta podla mna nikto drbat nebude :-) ... rozhodne by som osobne do toho isiel, ak maju vacsi vyber :-)

a ak sa pytas ci to neuskodi jazdnym vlastnostiam, tak nie, ten zvyseny profil ziadno prakticky nespoznas .. mozno ak mas velmi citlivu prdelku, tak sa ti bude zdat auto trosku komfortnejsie :-D :-D ...
MaTT5
Expert
Expert

:D no ide mi akurat o to, aby tam tie gumy sedeli
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

sediet ti tam budu, ale ak ta zastavia policajti a budu ti chciet nieco najst preco ti maju dat pokutu, tak hned budu mat jeden dovod
MaTT5
Expert
Expert

a nevie niekto ako to je so zapisom alternativneho rozmeru pneu a diskov? v techicaku mam 175/65/R14 a teraz na aute 185/55/R15, auto mam len 2 dni a zatial ma to nenapadlo kontrolovat
helacik
Light Expert
Light Expert

minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

bb5unlock napísal:sediet ti tam budu, ale ak ta zastavia policajti a budu ti chciet nieco najst preco ti maju dat pokutu, tak hned budu mat jeden dovod
Hmm, od vyroby mam na aute pneumatiky 155/65 R13 73T, po skonceni leasingu sme isli pre prepisat majitela auta v technickom preukaze, vydali nam novy, policajt ani len nevysiel von z kanclu sa pozriet na auto, napisal do technicaku pneumatiky 145/70 R13 71T...
Zimne som kupoval podla rozmeru pneumatik obutych od vyroby, teraz mam ja akoze problem ak ma zastavia?
helacik
Light Expert
Light Expert

minob napísal:Hmm, od vyroby mam na aute pneumatiky 155/65 R13 73T, po skonceni leasingu sme isli pre prepisat majitela auta v technickom preukaze, vydali nam novy, policajt ani len nevysiel von z kanclu sa pozriet na auto, napisal do technicaku pneumatiky 145/70 R13 71T...
Zimne som kupoval podla rozmeru pneumatik obutych od vyroby, teraz mam ja akoze problem ak ma zastavia?
ano, mas problem.. ak ti budu kontrolovat pneu tak asi isto bude pokuta a mozu ti aj zobrat TP.. tak by som si to dal rychlo do poriadku..
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

ano mas

ked ta zastavi hliadka nezaujima ju kto spravil chybu, alebo to je tak povolene len od vyroby, proste ich nemas v technicaku tj. tam nemaju co robit

kamarat a ja mame rovnake auta (Fiat Stilo), ja mam v technicaku zapisane aj 17" on nema a on uz raz dostal pokutu zato ze pouziva 17"disky a nema ich zapisane
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

sused siel domov bez technicaku koli inemu rozmeru gúm, je to od človeka ktory ta zastavi.... a ked si nieco bude chciet najst, rozmer gúm je to prve po com pojde. Pokial od vyroby na aute su vacsie ako mas v TP treba ziadat vyrobcu o vystavenie potvrdenia na zaklade ktoreho by ti mali opravit chybu v TP
smejo
Addict
Addict

Re: Rozmer pneu

Príspevok od používateľa smejo »

MaTT5 napísal:Zdravim! Chcem sa spytat, mozem vymenit pneu 185/55/R15 za 185/60/R15? V druhom rozmere je hodne vacsi vyber a lepsie ceny zaroven
co je to za auto? tie 185/55 r15 su asi alternativny rozmer, co? original predpokladam, ze 14ky... ak ides kupovat zimne pneu a nemusia to byt vyhradne 15ky (kupene disky alebo co ja viem co) a moja teoria je spravna, tak by som zvazil aj tuto alternativu - budu aj lacnejsie, aj by si to (maybe) mal podla TP..

inak tie 185/60 budu mat aj vacsi obvod - ci to je v norme alebo nie, to neviem..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no chlapce moc na vyber nemas.. podla tabuliek by bol idealny alternativny rozmer 205/50R15, resp. 195/50R15, resp. 215/45R15 v spravnom poradi, lenze neviem, aka sirka ti tam vlezie... urcite nie 185/60R15, ten ti robi rozdiel az 8cm na obvode... viac by sa dalo vyberat, keby si bol ochotny zmenit disky na mensi rozmer, co predpokladam robit nebudes, ak mas disky vlastne... ale tam by potom kludne mohli ist aj uzsie gumy...

co sa tyka zapisu do TP, urcite sa moze stat, ze ta za to fizli zjebu a zoberu ti technicak, ale to by som skor tipol na velku nahodu, aby sa to stalo zrovna tebe, kedze malokto, koho poznam, jazdi na zapisanom rozmere gum a o ziadnom probleme som zatial nepocul:) samozrejme, ak to chces mat vsetko vysporiadane, tak sa drz toho, co mas zapisane v TP a pokus sa vybrat z dostupnych modelov daneho rozmeru...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nedavno som s kolegom co ma troska kontakt na tieto miesta (DI) riesil zapis alternativ a povedal mi ze inak ako legalnou cestou (autorizovany tentok -> urady -> DI) to vyjde draho, ze si mam radsej na pokuty odlozit :) za cely cas co jazdi, jazdi na gumach co nema v TP (a to ma odjazdnene aspon 4 zemegule teda). tvrdil mi ze kym clovek nestruha machra alebo ssa do dacoho nenamoci a nemaju ho za co zje*at vacsinou na gumy seru (pokila to niesu ocividne ine napr 255ky na golfe a podobne). jediny pruser vidim v tom ze ked uz ta za daco capnu (rychlost tak ta uz poje**** hadam za cokolvek) a dalsia vec ked naburas, ak zistia ze si bural na gumach co niesu v TP tak si vinnik nehody a z toho sa nevykrutis. dokonca ti moze poistovna odmietnut vyplatit skodu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Stenky napísal:a dalsia vec ked naburas, ak zistia ze si bural na gumach co niesu v TP tak si vinnik nehody a z toho sa nevykrutis. dokonca ti moze poistovna odmietnut vyplatit skodu
absolutny suhlas, bol som na to upozornovany agentom, ked som prvykrat poistoval auto...
MaTT5
Expert
Expert

no v technicaku su zapisane 165/65/R14 ale v dokumentacii k autu su odporucane 185/55/R15 ktore tam su, disky original fiat, len kde sa teda bude dat zohnat ten certifikat, neviem kde ich predosly majitel kupil a ak by aj ano urcite uz par rokov maju

//autoeditácia príspevku ( 26 Oct 2009, 13:16 )
btw idem do tych 185/55/R15 lebo ich potrebujem rychlo kupit, vo stvrtok odchadzam do zahranicia a dovtedy by mali byt obute... chcel by som matador mp59 nordicca, viem ze existuje vela lepsich ale momentalne to vidim na tieto... neviete mi poradit kde v BA by ich mohli mat skladom? diky
Napísať odpoveď