Darovanie krvnej plazmy v Rakusku
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Darovanie krvnej plazmy v Rakusku
Zdravim, je to pomerne stara tema a bolo to davnejsie, kedy to bolo medializovane. Podstata je v tom, ze za darovanie krvnej plazmy v Rakusku, blizko hranic, platia 20 eur. Chcem sa spytat, nema s tym niekto skusenosti? Hlavne ako sa clovek po odbere citi, ako je to so sportom, alkoholom, unavou a podobne..
Ako som cital je mozne ju darovat kazdy tyzden... Prosim odpustite si moralne poznamky, aby som tu krv daroval radsej doma a pod..
http://www.humanplasma.com/
Ako som cital je mozne ju darovat kazdy tyzden... Prosim odpustite si moralne poznamky, aby som tu krv daroval radsej doma a pod..
http://www.humanplasma.com/
Sam som pred rokmi chodieval na plazmu. Najprv som citil hroznu unavu a vycerpanost, spal som 12 hodin, ale ani si to uz nepamatam.......Len by som to nedoporucil slabsim osobam - t.j. napr. zo slabsou fyzickou, alebo niekto kto ma 180cm a 55kg....
Co som pocul, odmena sa dostava az po 5. darovani plazmy teraz....neviem ci je to pravda
Co som pocul, odmena sa dostava az po 5. darovani plazmy teraz....neviem ci je to pravda
-
Hotwire
Addict
by som povedal ze ti pracovnici najlepsie vedia kto by to radsej nemal davatLA napísal:Sam som pred rokmi chodieval na plazmu. Najprv som citil hroznu unavu a vycerpanost, spal som 12 hodin, ale ani si to uz nepamatam.......Len by som to nedoporucil slabsim osobam - t.j. napr. zo slabsou fyzickou, alebo niekto kto ma 180cm a 55kg....
Frco, tu z fora, tam chodi castejsie, aj som tam bol asi iba 5 krat, naposledy niekedy v aprili.
uplna pohoda, den predtym nejedz nic mastne ani tazke, nepi alkohol (vela)... rano sa najedz aporiadne napi vody, alebo niecoho.
nemam ziadne problemy ani pocas, ani po odbere, soferi by mali pockat asi pol hodinu po odbere a az potom by mali ist za volant. len ja idem hned, necitim sa nijak zle ;p
personal je tam na najvyssej urovni, vsetci tam vedia po slovensky, citil som sa tam fajn
k bonusom- su rozne; ak tam ides piaty krat, tvoj refferal uvedeni pri registracii dostane za teba 30€, ty dostanes pri piatom bonus niekolko eur, potom tusim pri 10., 20. darovani... uz sa presne nepamatam
uplna pohoda, den predtym nejedz nic mastne ani tazke, nepi alkohol (vela)... rano sa najedz aporiadne napi vody, alebo niecoho.
nemam ziadne problemy ani pocas, ani po odbere, soferi by mali pockat asi pol hodinu po odbere a az potom by mali ist za volant. len ja idem hned, necitim sa nijak zle ;p
personal je tam na najvyssej urovni, vsetci tam vedia po slovensky, citil som sa tam fajn
k bonusom- su rozne; ak tam ides piaty krat, tvoj refferal uvedeni pri registracii dostane za teba 30€, ty dostanes pri piatom bonus niekolko eur, potom tusim pri 10., 20. darovani... uz sa presne nepamatam
ak chces, vyberies si casopis v cakarni (o autach, alebo bulvar), lahnes si do kresla, zoberu ti trochu krvi, potom ta napoja na zilu, berie ti to krv, potom ti ju vrati bez plazmy, a to sa opakuje asi 5x, cca 45-50 minut.
popri tom stlacas taku gumenu blbost, aby si mal napnute zily a citas si. no big deal
popri tom stlacas taku gumenu blbost, aby si mal napnute zily a citas si. no big deal
Este jedna poznamka: v plazme sa sustreduju dolezite latky imunitneho systemu, takze ja osobne som po lete s darovanim prestal a zacnem asi az niekedy v marci.
Potvrdzujem, ze pred darovanim sa treba napit, pretoze tam v priebehu hodiny stratite skoro liter vody. Po odbere vam potom vratia do krvi nejaky roztok, takze to bude ok, ale problemy by mohli byt prave pocas odberu.
Potvrdzujem, ze pred darovanim sa treba napit, pretoze tam v priebehu hodiny stratite skoro liter vody. Po odbere vam potom vratia do krvi nejaky roztok, takze to bude ok, ale problemy by mohli byt prave pocas odberu.
Celkom fajn clanok:
http://www.slovenka.sk/index.php?id=blog&no=3057
http://www.slovenka.sk/index.php?id=blog&no=3057
-
zvonenie33
Light Professional
Re: Darovanie krvnej plazmy v Rakusku
Zdravim, ozivujem staru temu.
Davam do pozornosti, ze v sucasnosti od 1.9.2011 do 31.10.2011 funguje vyssi bonus za noveho darcu a to 50 euro.
To znamena, ze ked tam niekoho zoberete a daruje 3x plazmu, dostanete 50 euro (normalne 30).
Kto tam este nikdy nebol a chcel by ist, moze mi pisnut pm, napisem ho na seba a rozdelime sa. Dopravu zabezpecim autom tam a spat.
Davam do pozornosti, ze v sucasnosti od 1.9.2011 do 31.10.2011 funguje vyssi bonus za noveho darcu a to 50 euro.
To znamena, ze ked tam niekoho zoberete a daruje 3x plazmu, dostanete 50 euro (normalne 30).
Kto tam este nikdy nebol a chcel by ist, moze mi pisnut pm, napisem ho na seba a rozdelime sa. Dopravu zabezpecim autom tam a spat.
Re: Darovanie krvnej plazmy v Rakusku
neee, refferal