Notebook zapojeny v elektrine alebo nie?
-
Reanimated
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ja osobne bateriu nevyberam. Ked je plane nabita, automaticky sa odpaja a notebook je uz napajany len zo siete. Po vyse roku pouzivania nebadam ziadne rozdiel v jej vydrzi, stale 4 hodiny pri zapnutom wifi aj BT 
Na starsom som zyvkol vyberat ked bola nabita, lebo to nerobilo dobrotu. A stacilo jedno leto, kedy za nim vysedavala mama a mala ho v jednom kuse na kabli a zivotnost klesla na nejakych 20% povodnej hodnoty a casovo vydrzala sotva 20 minut. Takze ked je nabita, radsej vybrat...
Na starsom som zyvkol vyberat ked bola nabita, lebo to nerobilo dobrotu. A stacilo jedno leto, kedy za nim vysedavala mama a mala ho v jednom kuse na kabli a zivotnost klesla na nejakych 20% povodnej hodnoty a casovo vydrzala sotva 20 minut. Takze ked je nabita, radsej vybrat...
-
Traktorista
Guru
Toto by aj mna zaujimalo, Pilifo neprezradis nam to?Traktorista napísal:chlapci a to nastavenie ze od kolko % ma zacat nabijat sa da kde najst? V nejakom pridavnom SW od vyrobcu? v biose? vo wine?
Ano, ako hovoris a ak sa nemylim ma to aj firma Acer ,kedze na mojom notebooku mi ukazuje stav v % na baterke.Pilifo napísal:No nie som si istý, či to je možné pri všetkých notebookoch. Ja mám Lenovo a môžem to nastaviť v prídavnom software, ale tuším to ide aj cez BIOS. Takže odporúčam sa pohrabať v ňom a hľadať niečo ako "Baterry Maintenance"...
IMI, v tom to nie je. Baterku v percentách ukazuje každý notebook
Ide tam o to, aby si si mohol nastaviť percentuálnu hodnotu, odkedy sa Ti má baterka nabíjať. Čiže ak máš tú hodnotu nastavenú na napr. 50%, tak keď pôjdeš niekde s notebookom a máš 100% - ne nabitú baterku a vrátiš sa so 70%, tak po pripojení do el. siete sa Ti nezačne automaticky baterka nabíjať. Ak však túto možnosť notebook nepodporuje, tak sa Ti v takomto prípade začne baterka automaticky nabíjať a tým sa znižuje počet životných cyklov nabitia a vybitia 
Ano, ja ta chapem, len som tym chcel tolko povedat lebo tie starsie notebooky stav baterky v % neukazovali, trebalo si k tomu stiahnut soft.Pilifo napísal:IMI, v tom to nie je. Baterku v percentách ukazuje každý notebookIde tam o to, aby si si mohol nastaviť percentuálnu hodnotu, odkedy sa Ti má baterka nabíjať. Čiže ak máš tú hodnotu nastavenú na napr. 50%, tak keď pôjdeš niekde s notebookom a máš 100% - ne nabitú baterku a vrátiš sa so 70%, tak po pripojení do el. siete sa Ti nezačne automaticky baterka nabíjať. Ak však túto možnosť notebook nepodporuje, tak sa Ti v takomto prípade začne baterka automaticky nabíjať a tým sa znižuje počet životných cyklov nabitia a vybitia
Re: Notebook zapojeny v elektrine alebo nie?
ja mam novy notas lenovo. viete mi povedat kde PRESNE mozem nadstavit tu hodnotu (ak vobec). sry, som lama...
-
uplink
VIP
Nie je to jedno? V tých notebookoch sú lithium iónové batériu [lithium polymér iónové], nie nikel metal hydridové, ak sa nemýlim a tam by to mal byť šumák, len sa nesmú úplne vybiť, alebo sa mýlim?
antenka, pozri si Advanced options v Thinkvantage Power Manager - tuším je to tam.
taktiez priemerny vek baterky je okolo 500 nabiti, samozrejme je to rozne od vyrobcu ale toto je taky priemer...
to je vsak ovplyvnene starostou o nu... kazdy vyrobca dava navod co najlepsie sa o nu starat tak pohrabte sa v papieroch ak ich este mate...
ja mam baterku mimo ked som na sieti a pripajam iba ked je ntbk vypnuty je to pre istotu...
samozrejme casou uz baterka 100% stav nema a pri konci jej vykonnst klesa
co sa tyka napajania od urcitej hodnoty, tak mam pocit ze nie kazdy ntbk disponuje touto funkciou, nemam vsak odskusany ten soft na to, tuto informaciu som len pocul, neoveril...
to je vsak ovplyvnene starostou o nu... kazdy vyrobca dava navod co najlepsie sa o nu starat tak pohrabte sa v papieroch ak ich este mate...
ja mam baterku mimo ked som na sieti a pripajam iba ked je ntbk vypnuty je to pre istotu...
samozrejme casou uz baterka 100% stav nema a pri konci jej vykonnst klesa
co sa tyka napajania od urcitej hodnoty, tak mam pocit ze nie kazdy ntbk disponuje touto funkciou, nemam vsak odskusany ten soft na to, tuto informaciu som len pocul, neoveril...
ano je to presne tak. Baterka starne sama od seba a aj keby ste ju nepouživalý tak stráca zo svojej kapacity, a tým že budete baterku vyberať vždy keď je NB pripojený na sieti tak možno získate mesiac navyše ale myslím že to nestojí zato že prídete o všetky výhody notebooku, tzn. vypadne prúd a zruší vám to rozrobenú prácu, atd...uplink napísal:Nie je to jedno? V tých notebookoch sú lithium iónové batériu [lithium polymér iónové], nie nikel metal hydridové, ak sa nemýlim a tam by to mal byť šumák, len sa nesmú úplne vybiť, alebo sa mýlim?
Najhoršie čo môžete baterke urobiť je to že ju necháte úplne vybiť.
Nevidim dovod, preco nemat bateriu zapojenu nonstop.
Ked je bateria ciastocne vybita, tak ju dobije, "odpoji" a dalej cuca elektriku napriamo. Navyse, ak dojde k vypadku prudu, tak toto riesenie funguje zaroven ako spolahliva UPS.
Su aj pripady, kedy si povedia ze vsak to bude stale na sieti, tak budeme setrit bateriu - a nechaju ju len tak lezat v skatuli. Po pol roku ju rovno mozu hodit do kosa - ak bude funkcna, tak sa jej nepouzivanie znacne podpise na jej kapacite. Uplne idealny stav je, ak je notebook pouzivany nielen na elektrickej sieti, ale napr aj v terene, kedy ma moznost sa vybit a znovu plne nabit.
Ked je bateria ciastocne vybita, tak ju dobije, "odpoji" a dalej cuca elektriku napriamo. Navyse, ak dojde k vypadku prudu, tak toto riesenie funguje zaroven ako spolahliva UPS.
Su aj pripady, kedy si povedia ze vsak to bude stale na sieti, tak budeme setrit bateriu - a nechaju ju len tak lezat v skatuli. Po pol roku ju rovno mozu hodit do kosa - ak bude funkcna, tak sa jej nepouzivanie znacne podpise na jej kapacite. Uplne idealny stav je, ak je notebook pouzivany nielen na elektrickej sieti, ale napr aj v terene, kedy ma moznost sa vybit a znovu plne nabit.
Zaujimava diskusia, dakujem za cenne info!
Skusim najst na svojom laptope (pravdepodobne v biose), ci nema tiez moznost nastavit dobijanie az po prekroceni isteho percenta vybitia... (mam Dell XPS M1330)
Mna by este zaujimalo, ci laptopu nejak ublizi ak je bateria vybrata a laptop vypnuty ale nenapojeny do siete... Niekde som tusim cital, ze je v notebookoch este jedna mala baterka, nieco ako baterka do hodiniek, ktora ma v takychto pripadoch udrziavat notebook vo vypnutom stave (napr. biosacke hodiny)...
Neviem. Ide mi len o to, ci takymto pouzivanim - bateriu vybijem/dobijem cca raz za mesiac, inak je v sufliku a ked robim, som napojeny na siet, ak je pc vypnuty, je aj odpojeny z nabijacky (bateriu po vypnuti nevkladam) - nenicim pc, resp. neminam tu zaloznu bateriu (ak nejaka je
).
Dakujem za radu
Skusim najst na svojom laptope (pravdepodobne v biose), ci nema tiez moznost nastavit dobijanie az po prekroceni isteho percenta vybitia... (mam Dell XPS M1330)
Mna by este zaujimalo, ci laptopu nejak ublizi ak je bateria vybrata a laptop vypnuty ale nenapojeny do siete... Niekde som tusim cital, ze je v notebookoch este jedna mala baterka, nieco ako baterka do hodiniek, ktora ma v takychto pripadoch udrziavat notebook vo vypnutom stave (napr. biosacke hodiny)...
Neviem. Ide mi len o to, ci takymto pouzivanim - bateriu vybijem/dobijem cca raz za mesiac, inak je v sufliku a ked robim, som napojeny na siet, ak je pc vypnuty, je aj odpojeny z nabijacky (bateriu po vypnuti nevkladam) - nenicim pc, resp. neminam tu zaloznu bateriu (ak nejaka je
Dakujem za radu
mam pocit ze windows 7 uz odpaja baterku automaticky ... teda aspon to tak vyzera ... ak je bateria vybita tak pise "xx% (zapojena, nabija sa)" a ked sa nabije na 100% pise "plne nabite (100%)" ...tak neviem ako si to vysvetlit ... pocas toho ako mam pc zapnuty nikdy sa uz tento status "plne nabite" neprehodi na nabija sa
mam takyto problem : ked mam zapnuty internet a nabijam book vsetko v pohode ako nahle si zapnem nejaku hru a mam nabijacku zapnutu tak cca po 5 min. mi vypne cely book. ked robim nieco na internet tak v pohode nabija. neviete ci je chyba v nastaveni alebo kde ?...
-
Thommas
Addict
to nebude batériou, to bude teplotou.
a jako to zistim s tou teplotou da sa to nejako odstranit aby sa mi to nerobilo ci jako ?
-
Thommas
Addict
hraj 3 min, zapni Everest, napíš teploty a podtni ich sem