plynove zbrane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Grim-Reaperka napísal:...
pokiaľ niekto nemá zákonný vek na ostrú no aj tak sa chce brániť, už tu bol poradný efektívnejší postup - priznaj si, že plynovku chce drvivé % ľudí aj kvôli pocitu "mám búchačku."

Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com).

Plynovku som chcel aj ja (kvôli zvieratám v lese), no odstúpil som od toho - kaser je účinnejší a multifunkčnejší (použiteľný aj na ľudí - pinhead už vysvetloval o nedostatočnej účinnosti plynovky na ľudí).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Stoporko napísal:pokiaľ niekto nemá zákonný vek na ostrú no aj tak sa chce brániť, už tu bol poradný efektívnejší postup - priznaj si, že plynovku chce drvivé % ľudí aj kvôli pocitu "mám búchačku."

Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com).

Plynovku som chcel aj ja (kvôli zvieratám v lese), no odstúpil som od toho - kaser je účinnejší a multifunkčnejší (použiteľný aj na ľudí - pinhead už vysvetloval o nedostatočnej účinnosti plynovky na ľudí).
Áno...drvivé percento chce plynovku...a možno je to práve kôli tomu pocitu "mám búchačku." Ale čoho by si sa skôr zľakol - kaséra alebo zbrane? Nevieš aká tá zbraň je, či je nabitá/vybitá, ozajstná/hračkárska/plynová, funkčná/nefunkčná...chápeš? Kadejaký zlodej sa skôr zľakne zbrane ako kaséra...a v podstate fungujú na tom istom princípe, takže nevýhody majú prakticky tie isté: strekneš/strelíš proti vetru a....a tiež obidve sú nepoužiteľné na obranu pred väčšou skupinou ľudí, ale skôr sa tá skupina zľakne zbrane ako kaséra.

A troška by si mi mohol objasniť čo si myslel tým "Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com)."
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

čoho by som sa skôr zlakol ja? závisí to od toho, kto má tú zbraň (plynovka/kaser) v ruke. Ďalej to nechcem rozvádzať.

Áno, aj Ačko sa dá vybaviť - nebudem tu písať návody ako, ani formou PM. Našiel som si to ja, kto má záujem a naozaj zbroják potrebuje (nie len na machrovanie - ja mám ostrú, som king), tak si to nájde a zariadi sa podľa toho.

Hádam jediný rozumný dôvod pre ktorý by som plynovku zvažoval, sú zvieratá v lese - no tam si nie som istý účinkom - či ten hluk to zviera ešte viac nerozdráždi. Lebo ak hej, tak nebudeš mať v ruke nič, čím by si útok odvrátil...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:čoho by som sa skôr zlakol ja? závisí to od toho, kto má tú zbraň (plynovka/kaser) v ruke. Ďalej to nechcem rozvádzať.
...tomuto nerozumiem...chceš povedať, že je rozdiel kto na teba mieri? Podľa mňa nie, potencionálne ťa môže zastreliť hocikto...
Stoporko napísal:Áno, aj Ačko sa dá vybaviť - nebudem tu písať návody ako, ani formou PM. Našiel som si to ja, kto má záujem a naozaj zbroják potrebuje (nie len na machrovanie - ja mám ostrú, som king), tak si to nájde a zariadi sa podľa toho.
...akú váhu má tvoj argument, keď ho nevieš podložiť dôkazmi?...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je sakra rozdiel, či vidím zbraň v ruke 15ročného pseudogangsta, kt. práve dohral GTA IV a robí pred svojimi gangsta bojz ramená alebo v ruke nenápadného človeka (vtedy by som sa fakt bál).

dôkaz ti žiaľ neposkytnem práve z dôvodu, že tu nebudem dávať návody ako získať Ačko. Je to moje slobodné rozhodnutie a prosím, rešpektuj ho. Ako vravím, všetko je na googli :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:je sakra rozdiel, či vidím zbraň v ruke 15ročného pseudogangsta, kt. práve dohral GTA IV a robí pred svojimi gangsta bojz ramená alebo v ruke nenápadného človeka (vtedy by som sa fakt bál).

dôkaz ti žiaľ neposkytnem práve z dôvodu, že tu nebudem dávať návody ako získať Ačko. Je to moje slobodné rozhodnutie a prosím, rešpektuj ho. Ako vravím, všetko je na googli :wink:
...tak zase takéto extrémy som nečakal...ale podľa toho čo píšeš...mňa by si sa zľakol?...niesom nabúchaná korba a nijako nevyčnievam z davu...v obleku, v rukách dva notebooky...klasika :D

...k tomu dôkazu - rešpektujem tvoje rozhodnutie, ale v tom prípade pre mňa tvoj argument nemá žiadnu hodnotu...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

či by som sa ťa zľakol - v prvom rade nepredpokladám, že sa my dvaja niekedy stretneme v podobnej situácii - ak nosíš cenné predmety (notebooky a pod.) a bojíš sa o svoju kožu, tak si kúp ele. paralyzér v kombinácii s integrovaným kaserom (každý lepší armyshop) a vybavené. Predstav si situáciu, že sa vraciaš večer z fušky, ovešaný notebookmi a teraz máš začať loviť zpod oblečenia a tašiek plynovku... no prúser... paralyzér dáš do vrecka na gatiach a vystarané... pointa: podpažné i opaskové púzdro na plynovku ti bude na figu, lebo bude prekryté notebookmi. O stehennom sa pri skrytom nosení baviť nemôžme :? Takže aj keby si ju mal, trvalo by ti príliš dlho, aby si ju mohol efektívne vytasiť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:...tak si kúp ele. paralyzér v kombinácii s integrovaným kaserom...
a čo to dokáže? koľko to stojí? o obyčajno paralyzéri som už počul, ale s integrovaným kasérom...to je pre mňa novinka... :oops:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko,

s tou problematikou nosenia súhlasím..... Nie je to žiadna sranda mať so sebou dva notebooky či inú záťaž a ešte popri tom vyťahovať zbraň.... Nakoľko nežijeme v oblasti kde zúri nejaká vojna či nepokoje, tak zbraň treba mať skryto, a jej rýchle vytiahnutie spod bundy/svetra/kabáta v prípade potreby je celkom fuška....
Ale o čom pochybnosti mám, je ten el. paralyzér..... Jeho nevýhoda je v tom, že sa treba k protivníkovi priblížiť na dotyk..... a pokiaľ je niekto obťažkaný záťažou, tak o úspechu mám pochybnosti..... Zmysel tejto hračky vidím skôr v pacifikácii a demoralizovaní už odzbrojeného, ale ešte nezaisteného útočníka.......
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.pyra.eu/sk/shop/vystroj/ochr ... y-200.html a jeho rôzne varianty.

Pinhead - na strednú vzdialenosť 3 metre je tam ten kaser. Na blízko je tam elektrina :wink: Na väčšiu diaľku sa asi zhodneme, že je najrozumnejšie vziať nohy na plecia a zdrhať...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Stoporko napísal:je sakra rozdiel, či vidím zbraň v ruke 15ročného pseudogangsta, kt. práve dohral GTA IV a robí pred svojimi gangsta bojz ramená alebo v ruke nenápadného človeka (vtedy by som sa fakt bál).

sorry bratu ale tak KECAAAAAAAAS ze neskutocne, ja som pinheadovi vysvetloval, ako je to s A ckom, a ver mi, ze to CUREVSKY zavisi od okresu v ktorom byvas, KTO ti zbojny pas ma vydat a KOPEC dalsich takych veci, o ktorych by som ti asi len osobne porozpraval lebo internet je vseobecne nebezpecna komunikacia, a u NAS vybavit A cko, je vacsie SCI-FI ako votrelec s predatorom dokopy . . . . a to nepisem lebo bavim machra, ale preto ze som si na policii na oddeleni zbrani odsedel na riti uz svoje, ....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty - nehnevaj sa, ale tvoje argumenty nech sú aké sú neberiem do úvahy - už si sa tu na fóre prezentoval dostatočne a každý si môže o tebe utvoriť svoj názor.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

qwerty ty si zas s5 so svojimi tvrdymi drogami ? ? ? jak moze byt vobec tazke ziskat zbrojak ked ho dneska daju KAZDEMU debilovi ? ? ? ... tolko legalne ozbrojenych tupcov a ako dnes tu este nebehalo :-) ... to ze ho TY nedostanes nieje vobec na skodu, myslim ze geneticky fond ludstva tym ziadno neutrpi a to je pre nas najdolezitejsie :-) ...
Pinhead
King
King

nordkapp_pb napísal:jak moze byt vobec tazke ziskat zbrojak ked ho dneska daju KAZDEMU debilovi ? ? ?
Nie je to celkom tak..... Netvrdím, že je to super ťažké, ALE ver mi, že "KAZDEMU debilovi" ho skutočne nevydajú..... netreba veriť medializovaným informáciám - dnešné médiá sú proti zbraniam ako takým a preto nemajú problém vypúšťať do obehu správy o "ozbrojených šialencoch", len aby spravili senzáciu..... Ale to už je ďaleko nad rozsah tejto témy.....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Stoporko napísal:qwerty - nehnevaj sa, ale tvoje argumenty nech sú aké sú neberiem do úvahy - už si sa tu na fóre prezentoval dostatočne a každý si môže o tebe utvoriť svoj názor.
nazor si utovr aky chces, pinhead vie o com pisem. :arrow: A ja ti garantujem ze mam v tomto pravdu, never tomu co je v telke, kazdy okres je iny . . . .
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja netvrdim nic o mediach, to je stare zname ze media ti povedia vsetko co chce spravny humanista, antifak a ekolog pocut a je podla nich idealny stav keby si parchanti mohli robit co chceli a slusny clovek by nemal ziadne pravo na obranu ... ale presne tak - to je o niecom inom ... avsak zbrojak nedostanes vacsinou kvoli flastru alebo psychotestom ... vsetky ostatne priciny su tak nejak minoritne ... ak si delikvent alebo proste neprisposobivy hejsek a nerespektujes zakony tak preco by si mal mat zbran ? chceme bezpecnost, alebo chceme GTA ? zo zapisu je tak nejak pravdepodobne ze nemas v chlebarni vsetko pohromade ... a psychotesty ? je to velice vtipne ale maximalna dlzka akehokolvek psychotestu na slovesnku je 30 minut ... pol hodinu sa dokaze aj najvacsi psychac tvarit ako seriozny clovek :-) ...

qwerty ... tak ty chces nieco garantovat hej ? ... aku to ma vahu ? :-) ...
Pinhead
King
King

nordkapp_pb napísal:... ak si delikvent alebo proste neprisposobivy hejsek a nerespektujes zakony tak preco by si mal mat zbran ?
A práve kvôli takýmto ľuďom je v zákone o zbraniach a aj pojem "spoľahlivosť"...... Je to veľmi široký pojem, ale aj vďaka nemu kopu síce oficiálne bezúhonných osôb ZP nedostalo..... V podstate ide o to, či nie je dotyčný žiadateľ ko*ot....... toto si policajti operatívne preverujú a rovnako aj kuknú, či daný človek nemá na konte nejaké priestupky (nie riadne trestné činy, ale iba priestupky na úseku občianskeho spolunažívania, ochrany pred alkoholizmom a tak podobne) a pokiaľ niečo nie je na poriadku, tak žiadateľ sa môže s vydaním ZP rozlúčiť....... a potom si môže ísť kúpiť plynovku a machrovať..... "Aha ja som gangsta, mám búchačku aj tak a je*em na celý zbroják"......
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v tejto téme už bol veľa krát zmienený aj teleskopický obušok - palička pre šťastie. Tí ktorí ho nosíte, podeľte sa o nápady na skryté nosenie - zatiaľ ho mám len na opasku, skúšal som aj horizontálne nosenie (mám púzdro Dasta - polohovateľné) a hľadám spôsob, aby bol obušok rýchlo dostupný a zároveň nie na očiach.

Druhá otázka - tí, ktorí ho máte, aj ste šli na nejaké školenie ako ho používať? Alebo sa len spoliehate na použitie v štýle udri ako silno len vieš? Že vraj existuje aj nejaké výukové DVD od firmy ESP... :oops: Podeľte sa so skúsenosťami použitia vašej paličky.

p.s. neviem či je toto najvhodnešia téma, ak nie, tak prosím adminov o presun do témy sebeobrana. Sem som to dal z dôvodu, že práve v tejto téme bol obušok často zmienený ako lepšia alternatíva plynovky...
Pinhead
King
King

Stoporko,

no s "9-rýchlostným vibrátorom" (teleskopickým obuškom) je to veľmi zaujímavé a zábavné.....
Dôležitý je samotný výber obušku.... Iný ako kalený nebrať..... Je to síce o nejaké to euro naviac, ale človek predsa potrebuje zariadenie, ktoré bude fungovať, a nie sa kurv**** a ohýbať..... Používam teleskop od firmy ESP v čiernom prevedení o dĺžke 21 palcov.... Podľa mňa práve toto je ideálna dĺžka, ktorá ešte umožňuje pohodlné nosenie, ale zároveň človek získava po švihnutí dostatočne dlhú "šabľu".....

K noseniu..... teleskop nosím na tri spôsoby.....
pri bežnej "občiansko/pracovnej" činnosti mám teleskop pripevnený na opasku v klasickom nylonovom puzdre na pravom boku (som ľavák, na ľavej strane je puzdro so strelnou zbraňou a za teleskopom sú zasa upevnené náhradné zásobníky/munícia)..... opasok aj so svojím obsahom je prekrytý bundou/sakom/mikinou a v lete klasicky tričkom či košeľou..... v prípade potreby je vyťahovaný pravou rukou a pokiaľ 100% nie je jasné, že na riešenie situácie bude stačiť iba teleskop, tak je aj pravou rukou používaný..... Ľavá ruka je zatiaľ v pohotovosti a pripravená tasiť a eventuálne aj zamerať hlavnú (strelnú) zbraň..... Nevýhoda tejto techniky je, že som prakticky nekrytý a preto musím postupovať s čo najväčšou razanciou (rozumej brutalitou) voči protistrane, aby bol jej odpor zlomený čo najskôr...... Pri istote, že bude stačiť iba teleskop sa obušok rýchlo preloží do ľavej ruky a pravá môže slúžiť na krytie.... V takomto prípade sa môže postupovať o niečo voľnejšie a môžem sa s kľudom zameriavať na protivníkove ruky, panvu a nohy.....
Druhý spôsob nosenia je nosenie obušku v ľavom zadnom vrecku nohavíc.... Takto nosím vtedy, keď s istotou viem, že ku konfliktu na nejakej tej akcii príde.... Je to pomerne nepohodlné, zvlášť keď si človek sadne, ale zase umožňuje mi to bleskovo tasiť a použiť obušok silnou (a hlavne šikovnejšou) rukou... Výhoda je to, mám obidve zbrane na dosah a môžem sa na základe vyhodnotenia situácie rozhodnúť pre jednu či druhú bez zbytočnej straty času (niekomu je to možno na smiech, ale keď sa čosi zomele, tak ide o sekundy a každá desatina sekundy môže byť rozhodujúca).....
A tretím spôsobom nosenia je zastrčenie teleskopu do taktickej vesty pri plnom vystrojení a vybavení.... Málokedy na seba taktickú vestu naťahujem, ale občas sa stane a tak teleskop si dám do nej spredu, zhruba v strede tela..... Obušok tam v takýchto prípadoch plní hlavne psychologicku/demonštračnú úlohu, ale v prípade potreby sa dá rýchlo vytiahnuť či už jednou alebo druhou rukou a použiť.......

K samotnému použitiu a technike.....
Dá sa fungovať aj štýlom "však udriem ako s palicou" a dokonca to aj môže na väčšinu bežných ľudí fungovať, ALE človek nikdy nevie či protistrana nemá v tejto oblasti nejaké nadštandardné schopnosti či vzdelanie..... a tak je lepšie sa na nejaký ten kurz prihlásiť..... Oni tí lektori síce z človeka hneď Chucka Norrisa neurobia, ale dajú mu aspoň seriózne základy techniky a rovnako aj dôležité základy "psychológie konfliktu"...... A na týchto základoch sa dá neskôr stavať a zdokonaľovať ich.... A spomínané DVD od ESP existuje a uakazuje pomerne jednoduché ale účinné techniky.....Čo sa mňa osobne týka, tak mnou cvičená bojová technika (streetfight) boj so zbraňami pozná a je to jedna z dôležitých súčastí celej techniky...... Ale nie je to len vždy o nejakom boji... kvalitný teleskop je viacúčelový nástroj..... dá sa použiť ako páka, dobre rozbíja aj tvrdené automobilové sklá, dobre poslúži ako oceľové predĺženie ruky...... človek niekam nedočiahne, ale s týmto má k ruke ešte plus viac ako 50 cm....... a dokonca mi raz poslúžil ako vývrtka, ktorú som potreboval, ale nemal po ruke v danej chvíli :)....... Takže tak, teleskopický obušok používam už cca 7 rokov (za ten čas sa u mňa vystriedali tri) a toto je aspoň také krátke zhrnutie.......
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A v tej taktickej veste chodis, co ja viem... na kupalisko? :roll:
Napísať odpoveď