Veríte v telekinézu? (hýbanie vecí silou vôle)
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
GOTHAR: ten copperfield je super
ma zaujima ako to vysvetlili... tak isto aj ten len Chrisa a jeho chodzu po vode... ked Chris "rozpolil" jedno dievca tak k tomu bolo aj vysvetlenie (niekde na hojkovi sa to uz rozoberalo)...
//autoeditácia príspevku ( 27 Oct 2009, 13:01 )
do paže, dáko to zhaluzilo, prosím nejakého moda nech tie prebytočné príspevky zmaže...
do paže, dáko to zhaluzilo, prosím nejakého moda nech tie prebytočné príspevky zmaže...
-
r3mus
Medium Star
lol priznaky rozdvojenej osobnosti :DDDStoporko napísal:GOTHAR: ten copperfield je superma zaujima ako to vysvetlili... tak isto aj ten len Chrisa a jeho chodzu po vode... ked Chris "rozpolil" jedno dievca tak k tomu bolo aj vysvetlenie (niekde na hojkovi sa to uz rozoberalo)...
Plasmon: aj nazivo ta mozu velmi pekne oblbnut 
Stoporko: toho Copperfielda ti poslem do SS
Angela sa snazili vysvetlit, ale boli to take priblble argumenty, ktore sa dali vyvratit obycajnymi znalostami z fyziky. Potom som to uz dalej neskumal.
//Este k tomu videniu na vlastne oci, keby ste toto videli na vlastne oci, tak by ste uverili, ze sa stalo skutocne to, co ste videli?
Ked to dokaze David, tak to moze dokazat aj hocikto iny.
Stoporko: toho Copperfielda ti poslem do SS
//Este k tomu videniu na vlastne oci, keby ste toto videli na vlastne oci, tak by ste uverili, ze sa stalo skutocne to, co ste videli?
Ked to dokaze David, tak to moze dokazat aj hocikto iny.
Link or not true
A taktiez ma nezaujimaju "vedci".
Cital som knihu od Arthura C. Clarka ktory sa tiez zaoberal fakirmi a podobne veci spominal, vyslo z toho to, ze indicki vedci tieto javy potvrdili, nezavisli vedci nie, pricom minimalne raz to skoncilo smrtou "media". Vtedy islo o nejaku dievcinu, ktora udajne nepotrebovala jest. Prvykrat jej to lekari potvrdili, potom ju zobrali do ineho vyskumneho strediska kde jej nikto nemohol jedlo podstrcit a nasledne zomrela od hladu.
//pre darcu: to nie je udajny uryvok, ja tu knihu mam tu na policke
Cital som knihu od Arthura C. Clarka ktory sa tiez zaoberal fakirmi a podobne veci spominal, vyslo z toho to, ze indicki vedci tieto javy potvrdili, nezavisli vedci nie, pricom minimalne raz to skoncilo smrtou "media". Vtedy islo o nejaku dievcinu, ktora udajne nepotrebovala jest. Prvykrat jej to lekari potvrdili, potom ju zobrali do ineho vyskumneho strediska kde jej nikto nemohol jedlo podstrcit a nasledne zomrela od hladu.
//pre darcu: to nie je udajny uryvok, ja tu knihu mam tu na policke
Takze ty si tam cakal 36hod pokial ho nevykopu,alebo si sa na nejakeho pozeral ako 2 tyzdne stoji na jednej nohe?brainwirm napísal:veci ako levitacia, telekineza a pod. urcite existuju, vid vseliakych indickych fakirov, tibetskych mnichov a spol, kto nevidi na vlastne oci neuveri, ja som tibetanov videl na vlastne oci co stvaraju, podotykam nebol to fake, typci boli v tranze a stvarali kadeco...
skratka ket typek dokaze vydrzat zakopany 36hodin 3 metre pod zemou bez vsetkeho iba s handrou okolo bedier, alebo stat na jednej nohe 2 tyzdne s 4kilovou knihou v ruke tak ohnutie vidlicky silou vole je oproti tomu malina..
-
Deafboy
Darca
triky niesu magia
Tieto rôzne triky a show na ktore sem hádžete linky, nieje mágia, sú to triky. Geniálne vymyslené, profesionálne prevedené. Ako ich veda dokáže vysvetliť? Myslím si že z pohľadu diváka by tam mohol sedieť akýkoľvek renomovaný vedec ovenčený aj dvomi Nobelovými cenami, no trik by nedokázal vysvetliť. To neznamená že je neprevediteľný.
Mágia je niečo čo sa nepredvádza na javiskách, a väčšinou si človek ktorý nieje znalý problematiky ani neuvedomí že sa deje niečo "nadprirodzené". Povedzme si ale na rovinu. Ak by sme mali pred sebou v dnešnej dobe 100% dôkaz o existencie mágie. Uverili by sme? myslím že nie. Vždy by sa našiel niekto kto by povedal že je to podvod. A nikto by mu to nemohol zazlievať, v dobe kedy je možné v pohode v rámci show "rozpíliť" človeka.
Druhý extrém zasa je označovať týchto "mágov" umelcov za stúpencov satana a podobne. (Áno aj s takým názorom som sa stretol, a nebol to len nejaký dežo z krčmy, podobná veta zaznela na náboženstve, keď sme sa dostali k téme mágia, čary, triky.)
Mágia je niečo čo sa nepredvádza na javiskách, a väčšinou si človek ktorý nieje znalý problematiky ani neuvedomí že sa deje niečo "nadprirodzené". Povedzme si ale na rovinu. Ak by sme mali pred sebou v dnešnej dobe 100% dôkaz o existencie mágie. Uverili by sme? myslím že nie. Vždy by sa našiel niekto kto by povedal že je to podvod. A nikto by mu to nemohol zazlievať, v dobe kedy je možné v pohode v rámci show "rozpíliť" človeka.
Druhý extrém zasa je označovať týchto "mágov" umelcov za stúpencov satana a podobne. (Áno aj s takým názorom som sa stretol, a nebol to len nejaký dežo z krčmy, podobná veta zaznela na náboženstve, keď sme sa dostali k téme mágia, čary, triky.)
Ja som uz vyssie pisal, ze keby sa takato magia dokazala v laboratornych podmienkach, tak by som ju prestal odmietat a zacal tak nejak verit. A tymi videami som chcel iba dokazat to, co teraz podla mna plati: "magia neexistuje, existuju iba triky".
A zatial kazdy, kto tu spominal, ze nieco take dokazali ostal iba pri tom a nedal sem ziadny dokaz. Naproti tomu ja som sem dal dokaz o tom, ze ked sa tuto magiu pokusali overit skutocni vedci, tak to skoncilo smrtou media.
A zatial kazdy, kto tu spominal, ze nieco take dokazali ostal iba pri tom a nedal sem ziadny dokaz. Naproti tomu ja som sem dal dokaz o tom, ze ked sa tuto magiu pokusali overit skutocni vedci, tak to skoncilo smrtou media.