Windows 7

Informácie o software, ankety...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

neo250.. musíš si to kúpiť s novým kompom, tj. musíš mať na bločku/faktúre OEM operačný systém + celý počítač / komponent. Akonáhle predáš komp alebo komponent, musíš dať preč aj OEM operačný systém.

Áno, dá sa to obísť cez rôzne výhovorky.. ale ak Vám príde kontrola, asi to už len tak neprejde. Ale niekomu to určite stačí.

;)
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

tak myslím si, že ako pre bežného domáceho používateľa tu nebude chodiť kontrola, to skôr na firmu by prišla...lebo ja si to chcem šupnuť do mojho noťasa...lebo tú blbú VISTU nemôžem už ani obstáť! :)

a kebyže mi padne sys a chcem ho preinstalovať tak to by problem nebol :?: :?: :?:
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

no caute...ja som nainstaloval win7 ultimate a odvtedy mi na notebooku nezobrazuje take srandy ako napr caps on/off , wifi on/off atd....neviete co s tym? a dalsia vec....po instalacii win 7 mi ostava moznost ist aj do stareho win xp pricom som uz disk predtym sformatoval...diky za odpovede
brm
Darca
Darca

neo250 napísal:a kebyže mi padne sys a chcem ho preinstalovať tak to by problem nebol :?: :?: :?:
Pokiaľ viem, tak inštalovať môžeš koľko len chceš.. ak nezmeníš hardware.
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

sundevil napísal:s tou tvojou ram by som ti mal odporucat dat tam skor XPcka, ale kedze windows 7 je menej narocny na ram/hdd ako vista, tak by ti prechod na windows 7 mal pomoct
po instalacii mozes zreferovat ako ti ten system bezi

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=340971
http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=672
No takze mam to tam.. je to uplne super, fici bezchybne a kym vista mi pri starom vzhlade sla kadejako a mrzla, pricom o aere sa neda ani hovorit, v sedmicke ide aj aero uplne bezchybne... ostava mi len nainstalovat aplikacie a podobne....

Len jediny problem mam, mal som predtym 2 disky (jeden disk ale kusok bol ako keby oddeleny) a tu druhu cast mi teraz vobec nezobrazuje vo windowse. Este pri spusteni sedmicky chcelo odo mna kontrolu tohto disku (pisalo ze je fat32).... aj sa to skontrolovalo ale stale ho nevidim v tomto pocitaci... ma iba 5GB cize ma to az tak netrapi ale ajtak... ak by niekto vedel pomoct budem vdacny
speaker31
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa speaker31 »

cau. Mám windows 7 Ultimate 32bit. a mám jeden problém. Vždy pro štarte windows sa mi vyhodí chyba, v ktorej sa píše : Pri spustení počítača sa vyskytol problém s konfiguráciou stránkovacieho súboru. Systém windows preto vytvoril v počítači dočasný stránkovací súbor. Celková velkosť stránkovacieho súboru pre všetky diskové jednotky môže byť o niečo väčšia ako určená veľkosť...mám 4GB ram...a píše mi že aktuálne vyhradená virtuálna pamäť je 0MB ...aj ked dám hocijakú hodnotu tak sa to vždy vynuluje....dakujem za rady...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

myslim ze ani Windows 7 32bit nevie tak isto ako ostatne 32bity nacitat 4GB RAM maximalne dake tie 3,1GB a pod...

ja mam tiez 4GB ram a mam Windows 64bit a nikdy nebol problem s nicim. Ked mas 4GB tak by som skusil to.
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Pokiaľ viem, tak inštalovať môžeš koľko len chceš.. ak nezmeníš hardware.
ok kamo dik, za dobré info :) tak si to kúpim lebo je to aj tak jedno...a na krabicovú verziu sa mi nechce čakať :)
brm
Darca
Darca

Ehm.. tak teraz neviem, či som vyššie neradil sprostosť ohľadom OEM. Som tam písal, že OEM verzia softwaru sa dá kúpiť aj na jeden komponent, ale to už by nemalo platiť, OEM verziu treba kúpiť síce s komponentami, ale so všetkými, ktoré tvoria ucelený komp. Je to tak správne?
speaker31
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa speaker31 »

to je mi jedno kolko využíva...takisto aj v 64bit verzii mi to písalo, že mám pouýitelné len 3,25GB...a to nemá s virtuálnou pamäťou čo robiť... a mal som aj 64bit a robilo to isté.
janci.p
Expert
Expert

Príspevok od používateľa janci.p »

zdravim.. mozno sa to tu uz pisalo, ale nemozem to hladat, som tu cez fon.. mam teraz nainstalovanuy win 7 ultimate 64 bit.. je to rtm verzia.. aky je rozdiel medzi rtm a oem? a aky je rozdiel medzi ultimate, home pro a pod..? vdaka..
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

takže RTM je verzia systému ktorý sa dostal do finálneho štádia a táto verzia sa dostane do predaja.OEM je licencia ktorá je určená pre hardware na ktorý je win nainštalovaní trebarz notebookoch kde je už predinštalovaný win a nedá sa použit na iný pc.tu máš popísane verzie systému:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

neo250 napísal:tak myslím si, že ako pre bežného domáceho používateľa tu nebude chodiť kontrola, to skôr na firmu by prišla...lebo ja si to chcem šupnuť do mojho noťasa...lebo tú blbú VISTU nemôžem už ani obstáť! :)

a kebyže mi padne sys a chcem ho preinstalovať tak to by problem nebol :?: :?: :?:
prechod z Visty na Windows 7 je uplne bezproblemovy staci ak si v instalacii zvolis moznost upgrade a oni to to len zmeni operacny system. Vacsina programov ti zostane aj s nastavenim, tie pri ktorych to neni mozne ti to oznaci. Ja som tak prechadzal este pred par mesiacmi na RC a uplne pohode to bolo dokonca aj ovladace si to prebere.
johnyx99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa johnyx99 »

Zdravim pani. Neviem ci sa sem moze pisat o aktivatoroch, ale...
Vcera som si nainstaloval verziu Windows 7 Ultimate N. Tato verzia je bez WMP, co som celkom uvital. Ale. Mam jeden problem. Ani jeden aktivator mi neaktivoval win. V ISO bol prilozeny jeden aktivator, aj som ho spustil ako admin, ale nic. Restartovalo mi komp, ale nemam legalny win. Skusal som aj Windows 7 loader by DAZ verzie 1.6.2 a 1.6.3, ale zakazdym mi pise ze to je Unsupported operating system. A tak isto to spustam aj ako admin. Neviete nahodou o nejakom novom aktivatore alebo o nejakom co funguje? Dakujem.

Tak a teraz som skusal Windows 7 Loader 1.7.2 (x86 & x64) by Daz, ale zakazdym a stale sa mi stane toto:

http://img245.imageshack.us/i/loaderp.jpg/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

johnyx99 napísal:Zdravim pani. Neviem ci sa sem moze pisat o aktivatoroch, ale...
Vcera som si nainstaloval verziu Windows 7 Ultimate N. Tato verzia je bez WMP, co som celkom uvital. Ale. Mam jeden problem. Ani jeden aktivator mi neaktivoval win. V ISO bol prilozeny jeden aktivator, aj som ho spustil ako admin, ale nic. Restartovalo mi komp, ale nemam legalny win. Skusal som aj Windows 7 loader by DAZ verzie 1.6.2 a 1.6.3, ale zakazdym mi pise ze to je Unsupported operating system. A tak isto to spustam aj ako admin. Neviete nahodou o nejakom novom aktivatore alebo o nejakom co funguje? Dakujem.

Tak a teraz som skusal Windows 7 Loader 1.7.2 (x86 & x64) by Daz, ale zakazdym a stale sa mi stane toto:

Najlepsi aktivator je zbehnut do obchodu :)
No warez :psssst:
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

johnyx99 napísal:Zdravim pani. Neviem ci sa sem moze pisat o aktivatoroch, ale...

máš vypnuté UAC?
johnyx99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa johnyx99 »

jasne, uplne
t0m@$
Novice
Novice

Príspevok od používateľa t0m@$ »

Ahojte...

Mám taký "problém"... Tipujem že to poznáte - počúvanie hudby na Win XP na štyroch reproduktoroch. Tam sa zvuk, ktorý bol posielaný do pravého a ľavého predného repra "okopíroval" aj do dvoch zadných. Na Win Seven je to však "reálne" - ak nemáš MP3 s priestorovým zvukom, tak to jednoducho vzadu nepočuješ. Nepoznáte / nemáte niaku utilitku, program, hocičo, aby sa to dalo nastaviť tak isto ako na WinXP, alebo docieliť ten istý efekt ako na WinXP???

Dopredu diky za pomoc.....
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

ahojte mam win7 pro cez msdn aa, moj problem sa tyka solitairu, v systeme nieje da sa nejako stiahnut ? :oops:
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sINN3R napísal:prechod z Visty na Windows 7 je uplne bezproblemovy staci ak si v instalacii zvolis moznost upgrade a oni to to len zmeni operacny system. Vacsina programov ti zostane aj s nastavenim, tie pri ktorych to neni mozne ti to oznaci. Ja som tak prechadzal este pred par mesiacmi na RC a uplne pohode to bolo dokonca aj ovladace si to prebere.
hej ale ked sa ti dosere WIN a budeš ho chcieť preinstalovať tak musíš mať VISTU a ja ten drbnut* windows nechcem vidieť,a chcem ju aj vymazať z disku čo sa mi tam uložila pri RECOVERY, rovno si kúpim tu OEM verziu WIN7 a mam to vyriešené
Napísať odpoveď