bbxnet optika v Banskej Bystrici, ako ide?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sanjozko
Amateur
Amateur

bbxnet optika v Banskej Bystrici, ako ide?

Príspevok od používateľa sanjozko »

Dobry den, chcel by som sa opytat niekoho kto ma optiku od bbxnet v Banskej Bystrici, ako ide internet, ci je badat niekedy vyrazne znizenie rychlosti, popripade ci ma vyssie odozvy atd. Dakujem!
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: bbxnet optika v Banskej Bystrici, ako ide?

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

sanjozko napísal:Dobry den, chcel by som sa opytat niekoho kto ma optiku od bbxnet v Banskej Bystrici, ako ide internet, ci je badat niekedy vyrazne znizenie rychlosti, popripade ci ma vyssie odozvy atd. Dakujem!
Rýchlosť je tá istá ako bola, akrurát priepustnosť v rámci lokálky je trochu väčšia. Avšak na Vianoce môžeš byť kľudnejší, že z baráku neodfúkne anténu a Ty budeš bez internetu.
sanjozko
Amateur
Amateur

Re: bbxnet optika v Banskej Bystrici, ako ide?

fikus-kukis napísal:Rýchlosť je tá istá ako bola, akrurát priepustnosť v rámci lokálky je trochu väčšia. Avšak na Vianoce môžeš byť kľudnejší, že z baráku neodfúkne anténu a Ty budeš bez internetu.
Dik za odpoved, len sa ta chcem opytat, ci ta rychlost je viac menej stabilna, ci neklesa rapidne pod uroven napr. 2mbit popripade ako je to s tymi latenciami napr. pri hrani online hier, lebo zatial som nemal internet ziadny od bbxnetu, mal som len adsl od t-comu! dakujem
tomek00
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tomek00 »

no ak ti môzem poradit tak napis nejakemu adminovi na ICQ, to bude pre teba najlepsie.. na tej sieti som pred rokom a pol bol aj ja ale zhodou okolnosti som presiel na inu siet..
co teraz viem zo sucasneho diania tak sa usilovne kopu kable na optiku po Sásovej a mala by sa vraj aj zvysovat linka na 100Mb/s (vraj mozno az na 1Gb..), cize urcite to napreduje
bol som pri nich cez dva roky a môzem odporucit .. bol som svojim spôsobom v "odlahlej lokalite" tak mi to slo pomalsie, ale aj tak som problemy s latenciou nemal..
mas povolene vsetky stranky, akurat myslim ze P2P je obmedzene len na nocne hodiny lebo to strasne zaplnuje linku
sanjozko
Amateur
Amateur

dik za odpoved! tak to teda vyzera dobre, to p2p ma absolutne netrapi, nevadilo by mi kebyze to aj uplne zakazu!
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fostak »

na optike nam to bezi okolo 50 - 70 mega, latencie su okolo 5 milisekund za tu cenu si myslim ze ti to nikto neda prave sa pracuje na iptv takze koncom roka 2009 by sa to malo testovat, p2p na optike ide bez obmedzenia
sanjozko
Amateur
Amateur

jj ja uz mam davno bbxnet optiku dal som si ju hned ako bola u mna dostupna! BTW ta iptv by ma riadne potesila, akurat planujem nejake digi lebo sa mi uz len na markizu pozerat nechce, ale tak pockam tymto padom radsej, lebo hned to od vas zoberiem :)
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

na digi sa musis viazat ????
sanjozko
Amateur
Amateur

fostak napísal:na digi sa musis viazat ????
jj tam sa treba viazat na rok ak nechces platit za satelitny komplet, a viazanost ja osobne neznasam na tychto firmach
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

jaj no jasne ani ja :) vsak ak nieco bude nove ohladom iptv tak to napisem
sanjozko
Amateur
Amateur

fostak napísal:jaj no jasne ani ja :) vsak ak nieco bude nove ohladom iptv tak to napisem
a nevie sa aspon priblizny datum, kedy bude iptv od bbxnetu dostupna uz aj pre nas obycajnych smrtelnikov?
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

zatial netusim ale koncom roka by sa to malo spustat na testovanie
sanjozko
Amateur
Amateur

fostak napísal:zatial netusim ale koncom roka by sa to malo spustat na testovanie
mozem byt medzi testujucimi? :) inak ja sa poznam aj so stanom aj okim :) tak aj ich sa skusim spytat
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ak si na optike tak jo
sanjozko
Amateur
Amateur

fostak napísal:ak si na optike tak jo
tak to je potom dobra sprava lebo ja na optike som! a budu k tomu aj nejake zariadenia? lebo ja mam staru klasicku telku bez digitalneho tunera
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

jo set-top-box aby si mohol kukat programy priamo na tv
sanjozko
Amateur
Amateur

jj, uz som si zistil :), ale budete tie settop boxy davat aj na splatky alebo ako? lebo taky iptv settobbox nie je lacna zalezitost! a bude fungovat na to aj magio box?
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no neivem ako to este bude ale to nieje zly napad ale tieto nase zatial vychadzaju lacno a stim magiom som to nepochopil troska
Napísať odpoveď