Toto je len tvoj dohad ktory nicm nepodlozis. Sami homosexuali na svoju obhajobu okrem genetickeho argumentu pouzivaju aj psychoanaliticky argument kde ma byt homosexualita ziskana vplyvom okolia resp vychovy. Tieto teorie uz boli publikovane mnohymi odbornikmi uvediem napr:coldrain napísal:nikto sa homosexualom nestal ani nestane
Pravdu majú tí, ktorí tvrdia, že homosexualita je získaná. Existuje veľa dôkazov, že sexuálna orientácia jednotlivca závisí viac od ranných procesov učenia sa ako od predispozície. Mnohí psychiatri a psychoanalytici chápu homosexualitu ako získaný stav v dôsledku pôsobenia faktorov prostredia. Tento názor vyslovil Wainwright Churchill v práci Homosexual Behaviour among Males (Homosexuálne správanie mužov – pozn. prekl.) (New York, 1967):
„Človek nemá nijaké sexuálne inštinkty... ľudská sexualita je plne závislá od podmienok učenia sa. Model pre sexuálne správanie sa jednotlivca sa získava v kontexte jeho jedinečných skúseností a v žiadnom prípade nie je zdedený“ (s.101, citované v Dannemayer, s. 47).
H.C. Resnik a Marvin Wolfgang napísali v práci Sexual Behaviors: Social, Clinical, and Legal Aspects (Sexuálne správanie: sociálne, klinické a právne aspekty – pozn. prekl.) (Boston, 1972):
„Človek sa normálne rodí s určitým pohlavím a potenciálom manifestovať sexuálnu túžbu, ale vyjadrenie tejto sexuálnej túžby je oveľa viac závislé od kultúry a sociálneho systému ako je to pri akomkoľvek inom druhu túžby“ (s. 397, citované v Dannemayer, s. 47).
Podobným spôsobom píše Charles Socarides v práci „Homosexuality: Basic Concepts and Psychodynamics“ (Homosexualita: základné pojmy a psychodynamika – pozn. prekl.) (v časopise International Journal of Psychiatry, 10, 1972, s. 118-125):
„Homosexualita, voľba partnera rovnakého pohlavia za účelom orgastického ukojenia, nie je vrodená. Neexistuje žiadna súvislosť medzi sexuálnym pudom a výberom sexuálneho partnera. Voľba sexuálneho partnera je naučeným, získaným správaním. Neexistuje nijaký nevyhnutný geneticky vrodený prirodzený sklon k výberu partnera buď toho istého alebo opačného pohlavia.“
Niektorí homosexuáli rozšírili toto pozorovanie, pôvodne vďaka Freudovi tak, aby to vyhovovalo ich programu. Tvrdia, že človek je prirodzene bisexuálny a svoju voľbu heterosexuality alebo homosexuality uskutočnuje v období adolescencie. Ak si mnohí teenageri volia heterosexualitu, je to podľa homosexuálov čiastočne pre sociálny útlak a pohanu, ktoré sa spájajú s homosexualitou. Inými slovami tvrdia, že mnohí ľudia potlačili svoje prirodzené homosexuálne sklony.
V odpovedi na tvrdenie, že sexuálna orientácia nie je vôbec daná pri narodení, sa musí poznamenať, že rodinné a sociálne podmienky, ktoré determinujú sexuálnu orientáciu, môžu byť pozitívne alebo negatívne. Pozitívne podmienky (starostlivosť, láska) vedú k heterosexualite. Negatívne podmienky (zanedbanie, zneužitie) môžu viesť k homosexualite (pozri niššie).
Polopravdacoldrain napísal:ano je podradena genom, aspon teda podla niektorych vedcov, genetika je predsalen este mlada veda vzhladom na mnozstvo poznatkov ktore obsahuje a o ktorych este nevieme, ale aby som netlachal tu si o tom precitas viacej http://zdravi.idnes.cz/vase-telo.asp?r= ... ualita_pol
Najnovší pokus dokázať genetickú teóriu homosexuality bol v roku 1993, kedy americký časopis Science publikoval výsledky výskumu skupiny vedcov z National Cancer Institute (Národný inštitút pre výskum rakoviny – pozn. prekl.), ktorí uviedli, že zo 40 dvojíc homosexuálnych bratov, 33 dvojíc malo rovnakú sekvenciu ADN v chromozóme X. Tento poznatok priviedol týchto vedcov k záveru, že homosexualita sa prenáša geneticky prostredníctvom matky, kedže chromozóm X pochádza od matky. Túto štúdiu však možno kritizovať v dvoch bodoch. Po prvé je jasné, že homosexualita závisí od viacerých faktorov a je veľmi nerealistické predstierať, že by mohla mať jednoduchú chromozomálnu príčinu, aká bola pozorovaná u farby kože. Ak by napríklad homosexualita bola geneticky determinovaná, prečo sa percento homosexuálov v tej ktorej krajine tak značne odlišuje? Po druhé, táto štúdia neprináša informáciu o tom, či sa tá istá sekvencia chromozómov nachádza u dvojíc bratov, z ktorých jeden je homosexuál a druhý heterosexuál.
--------------------------------------------------------------------------------
Toto bolo len tak naokraj, osobne ma ani jeden z tych dvoch argumentov nezaujima a ani nehodlam sa dalej zapodievat zistovanim ktorí z nich je pravdivy. Ja som sa snazil citaciou o homofilii ukazat nebezpecenstvo podpori homosexualov. Koniec koncov som sa ani nedockal tvojej odpovede na moju otazku naco ich podporovat a rizkovat koli nezanedbatelne mensine. Ked je niekto homosexualom ci uz vrodenym alebo ziskanym je to jeho minus a smola ze nepatri do vacsiny (nie kazdy moze byt dokonaly) a nevidim ziadny dovod na jeho zvyhodnovanie resp kladenie do popredia a podporvanie tejto deviacie a ukazovanim niecoho normalneho len koli tomu aby sa necitil byt utlacany.