To si vôbec nevšímaj, ja to označujem slovkom začínajúcim sa na f, ale nenachádza to tu pozitívnu odozvu.Hughito tiez to vidis?
Najdem si priatelku som stastny ze ju mam, Mam pomali az Euforicke stavy z toho jak k sebe pasujeme a jak si skvelo rozumieme ...
A on mi tu streli ze tak naozaj nemilujem ju ale Boha
Stoporko : Takže ty chceš tvrdiť, že len na základe nejakej vykonštruovanej podobnosti v Biblii s vývinom sveta máme spájať vedu a náboženstvo ?
To sú nezlučiteľné veci, opakujem sa síce asi už 3-krát, ale náboženstvo a veci okolo toho môže riešiť tak teológia a filozofia, čo nie sú klasické exaktné vedy.
Proste k tomu niet čo viac dodať.
Inak, taká otázočka na teba. Ako čítam, tak v podstate aj ty veríš na Darwinovu teóriu ( ak nebudeme rátať tie malé výhrady a bla bla.. ).
Povedz mi, v čom spočíva teória ID. Ja som tomu chápal vždy len tak, že ten ID bol vlastne len spúšťač gombíku s názvom Big Bang a od toho času sa všetko spravuje samo a my nato postupne prichádzame.
V také niečo verí aj slovenský vedec Igor Kapišinský, spoluzakladateľ Spoločnosti pre podporovanie kritického myslenia, ktorý vyštudoval aj teológiu.
tehla : A čo mám dodávať na tie tvoje nezmysly ? Na tom sa dá len dobre zabávať.
Tomuto som nikdy nechápal, ako môže niekto vôbec uvažovať a dokonca ešte aj opisovať takéto veci. To ako keď istý Giovanni Papini opisoval pasáž s evanjelia, citujem zo slovenského prekladu, Tranoscius Liptovský Mikuláš a Slovenská biblická spoločnosť Banská Bystrica 1999 :preco je satan zly - nam to jeden americky farar vysvetlil na principe snehovej gule: satan spravil len malu chybu, zavidel Bohu. Toho viedlo k este vacsej ziarlivosti a postupne sa to nabalovalo... az ho nakoniec Boh vyhodil. Ci uz pri stvoreni mal Boh zamer, ze zo Satana raz vznikne take nieco...? To neviem. Mozme spekulovat o tom, ze to tak Boh zamyslal preto, aby potom mali ludia moznost vyberu ku komu sa priklonia... ale to su uz len spekulacie, aj ked zaujimave
Pokúšanie Ježiša, Markovo evanjelium : A hneď vypudil Ho Duch na púšť. I bol na púšti styridsať dní a satan Ho pokúšal : žil s divou zverou a anjeli Mu slúžili.
To je len z Markovho evanjelia na ukážku. A teraz sa vráťme k Giovannimu. Ten zrejme vie o pokúšaní viac než všetci traja evanjelisti spolu. V diele Život Krista venuje pokúšaniu až 6 strán s názvom Púšť....( a nasleduje fakt podrobný popis, čo sa tam dialo, neuveriteľné ).
To hovorí za všetko.
Ale predsa Satana stvoril Boh, nie ?Len doplnim...Stan je zla postava, no je aj na nieco dobry...bez neho by sa ludia nenaucili a npoucili o zle, o zlych faktoroch, a zlych ludoch....kedze vacsinou sa uci na tomto.
Hughito, preco ti tak strasne vadia veriaci ludia? AKy mas na to dovod?
Ja nemám rád veriacich ľudí ? A to som kde napísal ?
Prečo to stále takto zosobňuješ na mňa ? Ja sa tu snažím viesť všeobecnú diskusiu o Bohu, viere atď.
eMPiko : Som rád, že si prebral túto tému evolúcie a bičíkovcov po mne, lebo ja o tom viem naozaj veľký PRT.
Ale taký malý dodatok si dovolím. Myslím si ( a ako to píše aj eMPiko ), že darwinova teória evolúcie je jediný vysvetliteľný spôsob, ako vznikol náš život. Nájde sa nejaká nejasnosť v teórii, ktorú treba vysvetliť a hneď sa vyrojí zástup pochybovačov a dosádzačov kreátora. Potom sa dookola omieľajú mýtické "fakty" o tom, ako Darwinova teória obsahuje chyby a skoky = že je chybná.
Inak fascinoval ma ten link, o evolúcií bičíkovcov.
Ak chce TOTO niekto porovnávať s nejakým vymysleným ID, tak potom mu pán boh pomáhaj.