Dovod preco Vas disk vydava zvuky ako "ťuk" | ťukanie disku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

ako opytam sa mne spravilo take riadne TUK asi 2 krat uz ... a potom bol dobry sek na 30 sekund az 1 minutu .. a potom islo pc dalej

teraz mi uz nerobi TUK len som stratil vykon ... proste mam pocit ako keby uz nesiel disk na sto 100% mam maxtora 120 Gigovy s 8 megevym cacheom ale sprava sa ako keby som mal 2 megova... dvd mi pred tukom napalovalo 6 minut a teraz 20 co mam robit?? ,
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

A nebude to v operacnom systeme? Podla mna by sa to malo po reinstalacii win napravit. :roll:

//edit: tak potom to asi fakt nebude v tom OS :(
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

hard disk tune

transfere rate :
minimum 3,2 mb/sec
maximum 4.4 mb/sec
avarage 4.4 mb /sec

access time 13,8

burst rate 4.4 mb/sec

cpu usage 98.8 %

tak toto su podla mna velmo divne male cisla ---- co mi poradite ? mate nejake dalsi tester co by mi mohol pomoct?

uz mi ide normalne -- ked mi proste spravilo tu chybu - tak sa asi disk prepol do PIO modu --- cize tu bola ta strata vykonu. ale to s tymi kablikni je dobre info.. diky moc
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no takze ja mam HDD Seagate Barracuda 320GB 16MB cache SATAII (mam ho prepnuty to rezimu SATAI kvoli doske tam mam len SATAI a doska je ASUS P4-V800DX) a ked mam pusteny komp znicoho nic hoci kedy, za den aj 5x a viac mi disk tak pipne alebo zaskrype take nieco a nvm preco to roby, predtim som mal HDD WD 80GB PATA a nic nerobilo poradte mi
//EDIT: a kablami to nie je
patro16
Light Professional
Light Professional

UP - to mi nik neporadi
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

patro16 napísal:no takze ja mam HDD Seagate Barracuda 320GB 16MB cache SATAII (mam ho prepnuty to rezimu SATAI kvoli doske tam mam len SATAI a doska je ASUS P4-V800DX) a ked mam pusteny komp znicoho nic hoci kedy, za den aj 5x a viac mi disk tak pipne alebo zaskrype take nieco a nvm preco to roby, predtim som mal HDD WD 80GB PATA a nic nerobilo poradte mi
//EDIT: a kablami to nie je
bud mas v okoli kompu nejaky silny magnet alebo ak je v zaruke bez na reklamaciu...
patro16
Light Professional
Light Professional

Sheep napísal:bud mas v okoli kompu nejaky silny magnet alebo ak je v zaruke bez na reklamaciu...
no v okoli ziaden silny magnet nemam jedine zeby som o tom nevedel :D
no a v zaruke uz nieje :? ale inac vsetko pracuje normane aj rychlost prenosu mam dobru poste nic ani nezamrza no funguje na 100% okrem toho zvuku
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Takze tento tuk robilo aj mne... Myslel som ze je HDD out.. Kupil som sata //z ktoreho mi z nicoho nic vsetko zmazalo po restarte :D //...
Nakoniec odisla doska tak som kupil inu a nevsimol som si, ze ta nema sata tak som tam nahodil ten stary PATA disk.. Zase to robilo to TUK, ale vsimol som si ze ked taham kabel dolu tak to funguje //ako tu niekto pisal ohladom toho zavazia na kabel tak ja som tam dal kombinacky :D // Nasiel som doma zdroj.. Vymenil som a zase to robilo a nepomohla ani zataz.. Nakoniec som kupil novu bednu aj so zdrojom a od vtedy mam pokoj, len zase mi odchadza zakladna doska, alebo pamat takze ked nieco robim aplikacie sa same zatvaraju. :D

//toto mam 4 zakladnu dosku ani jedna nejde ako ma.. Nie mojou chybou samozrejme, ale to je OT.. //
baddboy520
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa baddboy520 »

gwixt napísal:pekna teoria ale ma jednu VELKU trhlinu :lol: :lol:

citacia hlavicka sa nad platnou vznasa na zaklade aerodynamickeho efektu .... teda kym sa disk toci tak hlava nepadne ..... a teda ked aj vypadne prud na kratky okamih disk sa stale toci a teda ziadne padnutie hlaviky na platnu sa nekona ..... :wink:
Ma pravdu ttoto bola newdarena teoria ale newadi :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

A co ma na svedomi zvuk "cuk" asi kazdych 8sekund? Je to zvuk ako pri zapise.. a robi to stale, aj ked PC nepracuje.. Predtym to nerobilo.
Napísať odpoveď