Xenóny - povolené alebo nie?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
povolene su, kazdopadne na to kasli, za tie peniaze ti to nestoji, a velmi rychlo zistis, ze co je modre, to sa aj rychlo vypali
... ak chces svietit silno a na hranici so zakonom, kup si na denne svietenie do stretavaciek osram night breaker 55W a do dialkovych hociake neznackove 100-120W... na druhej strane, tie stovky nepchaj do cohokolvek (rozumej stary vrak), kludne pri dlhsom svieteni mozu zapricinit zhorene kable 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Clean_Up
Professional
Tu:
http://www.autobiznis.sk/objects/produc ... hp?id=2723
som sa dočítal, že aj tie OSRAM-y odchádzajú jedna radosť.
http://www.autobiznis.sk/objects/produc ... hp?id=2723
som sa dočítal, že aj tie OSRAM-y odchádzajú jedna radosť.
-
Kibo
Hardcore addict
Zasa pozor, ja som na starom aute kupoval Bosch +40% svietivosti a sú na aute doteraz, pričom to je už možno aj 5 rokov... Je pravda, že už nesvietia ako keď boli nové, ale stále lepšie ako obyčajná žiarovka za 2€... Jedine čo viem, že majú problém so životnosťou sú Osram Nightbreaker.
Modré čo sa kazia sú akurát tie sračkové carrefourové tuzingové Blue xenon...
-
Clean_Up
Professional
Chcel som investovať do nejakých lepších žiaroviek, ale keď každé tak odchádzajú, neviem teda. 
//Prečítal som nejaké tie testy žiaroviek a dospel som k jedným a to:
http://www.tuning.sk/dokument-philips-n ... 4-h7-bulbs
Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Tie BlueVisiony a podobné modré stoja ozaj za nič.
//Prečítal som nejaké tie testy žiaroviek a dospel som k jedným a to:
http://www.tuning.sk/dokument-philips-n ... 4-h7-bulbs
Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Tie BlueVisiony a podobné modré stoja ozaj za nič.
-
RATZINGER666
Darca
dovolim si oponovat
ano, o skratenej zivotnosti nightbreakerov viem, bol som na to v predajni upozorneny, dokonca to uvadzaju aj na krabicke
priemerna zivotnost autoziaroviek je urcite relativna, ja mam osramy osadene 10-12kkm, co je pre mna pomerne uspech, sice neviem, kolko este vydrzia, ale momentalne som s ich zivotnostou maximalne spokojny, nestoja take miliony ako napr. tie philipsy, a mozem vam spokojne zarucit, ze svietia neporovnatelne s beznymi ziarovkami...
co sa tyka tych modrych ziaroviek, na toto ma upozornoval tiez predavac a cital som o tom nejaky clanok, ale vlastne skusenosti bohuzial nemam pri beznom svieteni, ale zhodou nahod mam modre stovky osadene v dialkovych... tam ich vydrz nemozem komentovat, kedze ich nepouzivam pravidelne, ale mam ich tak nejakych 20kkm a este svietia... a ano, boli to tie hypernovove aususy znacky elta
spokojnost tiez, pomer cena/vykon je neuveritelny, ale pruser nastava vtedy, ked poprsi, pretoze vtedy s modrymi ziarovkami nevidno naozaj nic... dokonca som bol upozorneny aj na toto, ale samozrejme, ze som neveril a musel som sa presvedcit 
ano, o skratenej zivotnosti nightbreakerov viem, bol som na to v predajni upozorneny, dokonca to uvadzaju aj na krabicke
co sa tyka tych modrych ziaroviek, na toto ma upozornoval tiez predavac a cital som o tom nejaky clanok, ale vlastne skusenosti bohuzial nemam pri beznom svieteni, ale zhodou nahod mam modre stovky osadene v dialkovych... tam ich vydrz nemozem komentovat, kedze ich nepouzivam pravidelne, ale mam ich tak nejakych 20kkm a este svietia... a ano, boli to tie hypernovove aususy znacky elta
-
Clean_Up
Professional
Aké OSRAM-Y máš? Tie NightBreakery??? Tie 100W do dialkáčov sa bojím osadiť aby nezhoreli káble, alebo nenastal nejaký prúser v elektrike, hm?RATZINGER666 napísal:ja mam osramy osadene 10-12kkm, co je pre mna pomerne uspech, sice neviem, kolko este vydrzia, ale momentalne som s ich zivotnostou maximalne spokojny, nestoja take miliony ako napr. tie philipsy, a mozem vam spokojne zarucit, ze svietia neporovnatelne s beznymi ziarovkami...
Nemáš náhodou tieto:
http://autoomega.sk/index.php?id_sek=90 ... aradenie=1
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Clean_Up
Professional
Prečo práve Feldu spomýnaš?nordkapp_pb napísal:felda
-
RATZINGER666
Darca
jj nightbreakery, o tych sa tu bavime
co sa tyka stoviek, mal som presne rovnake obavy, avsak podobnu vec, ze by niekomu zhoreli kable kvoli silnejsim ziarovkam v aute, mi este nikto nepotvrdil... samozrejme netvrdim, ze ti na nejakom aute zhoriet nemozu... prvy rok som si to sam sledoval skusal, svietil, cuchal a olizoval ale div sa svetu, kable drzia
kedysi pred sto rokmi som mal tie stovky aj vo fataku, ale tam mi bolo viac menej uplne jedno, co tam zhori 
jjjj budu to presne hentie elty... len stali tusim vtedy o dost menej... na eura by to teraz vyslo nejakych 6, max. 7... ale ako som pisal vyssie, do nicoho modreho by som uz nesiel
jjjj budu to presne hentie elty... len stali tusim vtedy o dost menej... na eura by to teraz vyslo nejakych 6, max. 7... ale ako som pisal vyssie, do nicoho modreho by som uz nesiel
-
Clean_Up
Professional
Čo čítam po nete, tak ludia si chvália svietivosť tých NightBreakerov, ale zároveň kritizujú životnosť. Niektorým odchádzajú už po 3 týždňoch, takže preto velmi zvažujem ich kúpu.
RATZINGER666 > Ak sa smiem spýtať, v akom aute máš momentálne tie 100-vky?
(Ešte kontrolná otázka...Akú paticu má Oktavka? H4, alebo H7, sorry, ale ozaj neviem
)
RATZINGER666 > Ak sa smiem spýtať, v akom aute máš momentálne tie 100-vky?
(Ešte kontrolná otázka...Akú paticu má Oktavka? H4, alebo H7, sorry, ale ozaj neviem
-
RATZINGER666
Darca
hmm tie 3 tyzdne su fakt bieda, to mam asi nejaku specialnu vianocnu ediciu
fakt, cesne slovo, mam ich tam od minuleho leta, a toto leto mam odvtedy najazdenych dobrych 10kkm ( stylizacia ako pi*a
)
100vky mam v 323F BA, a tam su naozaj potrebne vzhladom na rozmer tych svetiel... a k nim este onedlho pribudnu dalsie dve dialkove namiesto hmloviek, v ktorych budu tak isto stovky, ale to uz nebudem tahat cez tie iste kable...
oktavka ma H4 myslim... to by mali byt tie velke dufam...
100vky mam v 323F BA, a tam su naozaj potrebne vzhladom na rozmer tych svetiel... a k nim este onedlho pribudnu dalsie dve dialkove namiesto hmloviek, v ktorych budu tak isto stovky, ale to uz nebudem tahat cez tie iste kable...
oktavka ma H4 myslim... to by mali byt tie velke dufam...
-
RATZINGER666
Darca
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
zeby preto lebo niesom spokojny s tym ako svieti tatkova felda ? ... on to neriesi, on jazdi v noci iba obcas aj to vacsinou po meste ... ja vsak chodievam na nocne zatahy po kraji casto autom a nic nevidim ... musim niekde pohladat ci sa robia v nejakej silnejsej watáži aj felckove zarofkyClean_Up napísal:Prečo práve Feldu spomýnaš?
ale aj tak sa zatial ukludnujem aspon tym ze to neni tak zle jak pri FI
-
RATZINGER666
Darca
to bolo teraz na koho, bavime sa tu len traja a neviem na koho narazasnordkapp_pb napísal: ... on to neriesi, on jazdi v noci iba obcas aj to vacsinou po meste ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Ratzi ... kua ... ste vsetci sjetí, alebo musim explicitne vysvetlovat kazdu spojitost vetami typu - nepaci sa mi ze tatkova felda nesvieti, tatko to neriesi lebo jazi vacsinou cez den, a ked v noci, tak vacsinou po meste ...
... nebudte vstahovacni ! 
// miesto takychto ometaciek, si mi sem mal ochotne prasknut link na vykonne H4 (ci co ide do feldy) bez WOW! efektu za rozumnu cenu
...
// miesto takychto ometaciek, si mi sem mal ochotne prasknut link na vykonne H4 (ci co ide do feldy) bez WOW! efektu za rozumnu cenu
-
RATZINGER666
Darca
pozri sa, ak mas problem s vyjadrovanim, tak si to ries niekde inde a nenavazaj sa tu do slusne debatujucich
ak chces dobre svetla, skus tie osramy, investicia tych par korun ta nepolozi, a ak ti odidu, tak ti ich preplatim
(ale radsej si svihni, lebo herna je otvorene len do nedele, a ked nam ju zavru, tak naozaj neviem, kde sa budeme stretavat:D)
ak chces dobre svetla, skus tie osramy, investicia tych par korun ta nepolozi, a ak ti odidu, tak ti ich preplatim
(ale radsej si svihni, lebo herna je otvorene len do nedele, a ked nam ju zavru, tak naozaj neviem, kde sa budeme stretavat:D)