Xenóny - povolené alebo nie?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

A napr. takéto žiarovky sú dovolené, alebo nie?

http://www.autodesign.sk/0/autodoplnky/ ... ision.html
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

povolene su, kazdopadne na to kasli, za tie peniaze ti to nestoji, a velmi rychlo zistis, ze co je modre, to sa aj rychlo vypali :D ... ak chces svietit silno a na hranici so zakonom, kup si na denne svietenie do stretavaciek osram night breaker 55W a do dialkovych hociake neznackove 100-120W... na druhej strane, tie stovky nepchaj do cohokolvek (rozumej stary vrak), kludne pri dlhsom svieteni mozu zapricinit zhorene kable :P
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

NB ale malo vydrzia :-( ... a je to tak s kazdou ziarovkou ... svietivost ide na ukor zivotnosti ... inak teda tie bluevisiony su pekne mastne ... za liter par ziaroviek ? by museli byt zlate :-) ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tu:
http://www.autobiznis.sk/objects/produc ... hp?id=2723

som sa dočítal, že aj tie OSRAM-y odchádzajú jedna radosť. :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Zasa pozor, ja som na starom aute kupoval Bosch +40% svietivosti a sú na aute doteraz, pričom to je už možno aj 5 rokov... Je pravda, že už nesvietia ako keď boli nové, ale stále lepšie ako obyčajná žiarovka za 2€... Jedine čo viem, že majú problém so životnosťou sú Osram Nightbreaker. :) Modré čo sa kazia sú akurát tie sračkové carrefourové tuzingové Blue xenon...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Chcel som investovať do nejakých lepších žiaroviek, ale keď každé tak odchádzajú, neviem teda. :(

//Prečítal som nejaké tie testy žiaroviek a dospel som k jedným a to:

http://www.tuning.sk/dokument-philips-n ... 4-h7-bulbs
Máte s nimi nejaké skúsenosti?

Tie BlueVisiony a podobné modré stoja ozaj za nič.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Kam by odchádzali :P, nekúp dáke hyper super, kúp si niečo so zvýšenou svietivosťou, ale nie zrovna +90% či iné nereálne hodnoty, keď kúpiš dáke +40%...
Osram NightBreaker ako som spomínal skapínajú rýchlo, je to na úkor ich výkonu. Skús sa poobzerať po Osram SilverStar alebo Phillips Long Life :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dovolim si oponovat :D

ano, o skratenej zivotnosti nightbreakerov viem, bol som na to v predajni upozorneny, dokonca to uvadzaju aj na krabicke :D priemerna zivotnost autoziaroviek je urcite relativna, ja mam osramy osadene 10-12kkm, co je pre mna pomerne uspech, sice neviem, kolko este vydrzia, ale momentalne som s ich zivotnostou maximalne spokojny, nestoja take miliony ako napr. tie philipsy, a mozem vam spokojne zarucit, ze svietia neporovnatelne s beznymi ziarovkami...

co sa tyka tych modrych ziaroviek, na toto ma upozornoval tiez predavac a cital som o tom nejaky clanok, ale vlastne skusenosti bohuzial nemam pri beznom svieteni, ale zhodou nahod mam modre stovky osadene v dialkovych... tam ich vydrz nemozem komentovat, kedze ich nepouzivam pravidelne, ale mam ich tak nejakych 20kkm a este svietia... a ano, boli to tie hypernovove aususy znacky elta :D spokojnost tiez, pomer cena/vykon je neuveritelny, ale pruser nastava vtedy, ked poprsi, pretoze vtedy s modrymi ziarovkami nevidno naozaj nic... dokonca som bol upozorneny aj na toto, ale samozrejme, ze som neveril a musel som sa presvedcit :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:ja mam osramy osadene 10-12kkm, co je pre mna pomerne uspech, sice neviem, kolko este vydrzia, ale momentalne som s ich zivotnostou maximalne spokojny, nestoja take miliony ako napr. tie philipsy, a mozem vam spokojne zarucit, ze svietia neporovnatelne s beznymi ziarovkami...
Aké OSRAM-Y máš? Tie NightBreakery??? Tie 100W do dialkáčov sa bojím osadiť aby nezhoreli káble, alebo nenastal nejaký prúser v elektrike, hm?

Nemáš náhodou tieto:
http://autoomega.sk/index.php?id_sek=90 ... aradenie=1
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tie 100vky niesu zly napad, lebo felda nema seriovo svetla ale lampáše ... len to bude asi dobry výpek a pocitam ze to nevykryju jak kable, tak ten plastovy kryt svetla, lebo ten vyzera jak z igelitu a nie seriozneho aspon trochu tepelne odolneho plastu :-) :-) ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:felda
Prečo práve Feldu spomýnaš?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jj nightbreakery, o tych sa tu bavime :) co sa tyka stoviek, mal som presne rovnake obavy, avsak podobnu vec, ze by niekomu zhoreli kable kvoli silnejsim ziarovkam v aute, mi este nikto nepotvrdil... samozrejme netvrdim, ze ti na nejakom aute zhoriet nemozu... prvy rok som si to sam sledoval skusal, svietil, cuchal a olizoval ale div sa svetu, kable drzia :D kedysi pred sto rokmi som mal tie stovky aj vo fataku, ale tam mi bolo viac menej uplne jedno, co tam zhori :D

jjjj budu to presne hentie elty... len stali tusim vtedy o dost menej... na eura by to teraz vyslo nejakych 6, max. 7... ale ako som pisal vyssie, do nicoho modreho by som uz nesiel :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Čo čítam po nete, tak ludia si chvália svietivosť tých NightBreakerov, ale zároveň kritizujú životnosť. Niektorým odchádzajú už po 3 týždňoch, takže preto velmi zvažujem ich kúpu.

RATZINGER666 > Ak sa smiem spýtať, v akom aute máš momentálne tie 100-vky?
(Ešte kontrolná otázka...Akú paticu má Oktavka? H4, alebo H7, sorry, ale ozaj neviem :D)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hmm tie 3 tyzdne su fakt bieda, to mam asi nejaku specialnu vianocnu ediciu :D fakt, cesne slovo, mam ich tam od minuleho leta, a toto leto mam odvtedy najazdenych dobrych 10kkm ( stylizacia ako pi*a :D )

100vky mam v 323F BA, a tam su naozaj potrebne vzhladom na rozmer tych svetiel... a k nim este onedlho pribudnu dalsie dve dialkove namiesto hmloviek, v ktorych budu tak isto stovky, ale to uz nebudem tahat cez tie iste kable...

oktavka ma H4 myslim... to by mali byt tie velke dufam...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Aký je rozdiel medzi H4 a H7?

H4 - v jednej žiarovke aj stretávacie aj dialkové
H7 - jedna žiarovka na stretávacie a jedna na dialkové

vravím to správne?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

presne tak, H4 je dvojvlaknova, ma dve paraboly, jednu na stretavacky, jednu na dialkove... H7 potrebujes dve, jednu na stretavacky, jednu na dialkove... ma ale iny konektor a jej vyhodou je to, ze byva naplnena plynom...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up napísal:Prečo práve Feldu spomýnaš?
zeby preto lebo niesom spokojny s tym ako svieti tatkova felda ? ... on to neriesi, on jazdi v noci iba obcas aj to vacsinou po meste ... ja vsak chodievam na nocne zatahy po kraji casto autom a nic nevidim ... musim niekde pohladat ci sa robia v nejakej silnejsej watáži aj felckove zarofky :-) ... nepotrebujem svetlo s nadychom farieb kolotoca, staci mi ked bude lepsie svietit :-D ...

ale aj tak sa zatial ukludnujem aspon tym ze to neni tak zle jak pri FI :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal: ... on to neriesi, on jazdi v noci iba obcas aj to vacsinou po meste ...
to bolo teraz na koho, bavime sa tu len traja a neviem na koho narazas :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ratzi ... kua ... ste vsetci sjetí, alebo musim explicitne vysvetlovat kazdu spojitost vetami typu - nepaci sa mi ze tatkova felda nesvieti, tatko to neriesi lebo jazi vacsinou cez den, a ked v noci, tak vacsinou po meste ... :-D :-D :-D ... nebudte vstahovacni ! :-P

// miesto takychto ometaciek, si mi sem mal ochotne prasknut link na vykonne H4 (ci co ide do feldy) bez WOW! efektu za rozumnu cenu :-P :-P ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pozri sa, ak mas problem s vyjadrovanim, tak si to ries niekde inde a nenavazaj sa tu do slusne debatujucich :D

ak chces dobre svetla, skus tie osramy, investicia tych par korun ta nepolozi, a ak ti odidu, tak ti ich preplatim :D

(ale radsej si svihni, lebo herna je otvorene len do nedele, a ked nam ju zavru, tak naozaj neviem, kde sa budeme stretavat:D)
Napísať odpoveď