Minimalne poziadavky hry - klamstvo?

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Kolko hier ma ingame benchmark ak neratam RE5, GTA, HAWX, Far Cry, CoD, BF2 a este par hier?

Keby tie dema nemali giga a pol (nie vsetci maju Fibernet, Antik ci Chello), tak si ich mozno niekto aj stiahne, ale castokrat vyjde demo az po plnej hre.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Keď si lepšie všimneš ako som napísal ten reply, tak píšem o tom čo Ty. "Ono presne na to majú slúžiť..." a nie "slúžia" demoverzie. Problém je, že mnohokrát sa distribútor, alebo to konkrétne štúdio ani nenamáha vydať demoverziu. V tom tkvie celý problém.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tak si stiahnem nejaky ilegal z lamiek a vyskusam ci to ide, nie? Ak to pojde plynule, objednam...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Tak by to riešil inteligentný človek. Bohu žiaľ väčšina ľudí keď už niečo stiahnu, tak to prejdú, pobaví ich to a potom si povedia "načo to kupovať? Však som to už prešiel. Radšej sa za tie prachy naje*em jeden v piatok v krčme" alebo dačo podobné.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

uplink: no taka je kultura vacsiny hracov na Slovensku teda aj na tomto diskusnom fore. Stazuju sa ,ze im po pol roku ide pocitac o 50% pomalsie ale tazko znasaju ked sa ich opytas preco musia stahovat kazdu hru co sa objavi na torrentoch. A to je ten najvacsi problem. Dobre je to vidno na slovenskych xbox live kartach kde vidno kto kolko aku hru dlho hral. Vacsina tam ma samozrejme 50 hier v rebricku a z kazdej odohranej tak 5 %. Slovensko musi byt naozaj bohata krajina ked tu vsetci maju doma tolko noviniek. Vacsinou skor nez v obchodoch ...

Co sa tyka min. poziadaviek tak tie uz ani necitam pretoze byvaju casto na serveroch (casopisoch) o hrach len prevzate od vyvojarov. Ak si niekto pamata na dobu pred 10 a viac rokmi tak v magazinoch casto boli min. poziadavky rozobrane podrobne redaktormi .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cubix: Lenze ked si mal pred desiatimi a viac rokmi napisane, ze 233MHz procesor s MMX instrukciami, 128MB RAM a 12MB grafiku Voodoo 2, tak bolo vsetkym jasne, ze co potrebujes. Ale ked dnes napises, ze 3GHz procesor, tak taky Celeron D347 sa nemoze porovnavat s C2D Q9650, rovnako ako aj v pripade 512MB grafickej karty - nVidia 6200 a 9800GT/GTS250 ci Radeon 3450 a 4870.
Denodakk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denodakk »

to iste sa mi stalo aj u Splinter Cell Double agent :) mam o polovicku mensie poziadavky a facha to na full
takze ano... myslim ze by mali davat presne poziadavky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Denodakk: Aku mas zostavu a ake to ma poziadavky???
Denodakk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denodakk »

hojko napísal:Denodakk: Aku mas zostavu a ake to ma poziadavky???
no bol to otcov laptop
Toshiba Qosmio G20-120 alebo tak nejak
myslis ze by mitam siel Assassins Creed?
a poziadavky na splintera su tu

http://forums.megagames.com/forums/show ... hp?t=49389
Miskolci
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Miskolci »

no hej tie minimalne poziadavky...
Zostava: AMD Sempron 3300+ @ 2400 Mhz
HD 3850 512 MB
1,5 GB RAM

a hravam Call of JuarezII na 19" monitore 1280*1024 High detail bez problemov

Call of duty 5 1280*1024 High detail tiez bez problemov
Call of duty 6 1024*768 High detail bez problemov
a naprklad aj Assassinss Creed na medium detailoch
cize ja HW naroki az tak neberiem do uvahy...
Dinoso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

_

Príspevok od používateľa Dinoso »

neviem ako vy ale ja sa riadim len http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/ pretože, tam je to viacmenej by som povedal aj pravdive kolko krat som si dal scan cez tuto stranku a vysiel mi výsledok toľko krát bol správny..
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

No ja by som suhlasil s oboma stranami ale stalo sa mi ze Microsoft Flight Simulator X mi isiel totalne zle aj ked som PREVYSOVAL ODPORCUANE poziadavky. Cize tuto boli informacie velmi zavadzajuce a hra aj na uplne najhorsom nastaveni bola nehratelna. Taketo veci by sa myslim nemali stavat pretoze aj "racinalne uvazujuci clovek" sa pri tejto informacii riadne oj...kasle. :evil:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal: Flight Simulator mal katastrofalnu optimalizaciu, cital som to aj v nejakom clanku na nete, vtedy to testovali v tom case na najlepsej beznej zostave, ktora sa dala kupit bezne v obchode. A pri plnych detailoch to nebolo hratelne. Mozno to ale vyriesili patche, ak vobec nejake vysli, no myslim, ze asi skor nie, pretoze ak je raz zly engine, tak to patch asi tazko opravi.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Kde su casy, kedy stacilo uviest len Pentium 100MHz alebo lepsi, 8MB RAM, 50MB na disku, a sem tam aj doplnok 2MB Videopamate? :D Prakticky to bola doba, kedy stacilo hladiet len na kmitocet CPU. Ale architektura CPU/GPU ako aj podporovane technologie sa dost menia a tak je komplikovane jednoznacne uviest poziadavky, kedy napriklad 3GHz Pentium D (dualcore), nema zdaleka taky vykon ako napr. C2D E8400 (tiez 3GHz).

Ono by bolo mozne to ujednotit, ak by vyrobcovia stale nemenili oznacenia svojich produktov - specialne NVIDIA ma miestami privadza do smiechu cez slzy. Keby sa vykon CPU/GPU vzdy dal jednoznacne vykonovo radit podla ciselneho tvaru, kedy by VZDY vyssie cislo uvadzalo VZDY vyssi vykon. Lenze pride nova seria, nove ciselne oznacovanie, a tak nie je vynimkou situacia, kedy je C2D E6750 vykonnejsi ako E7400 a podobne.

Pravdou vsak stale ostava, ze aj napriek splneniu rovnakych poziadavok, ako su spominane minimalne, su tie hry v drvivej vacsine absolutne nehratelne. Skoro mi to pripada, ze su tie minimalne poziadavky potrebne pre instalaciu.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

je problem presne specifikovat poziadavky - kedze danu hru by potrebovali optimalizovat na velky pocet zostav, co je nerealne prave kvoli tomu ako uz tu bolo spomenute ze nie je 3 GHz procesor ako 3 GHz procesor
Muftinko
Light Star
Light Star

Re: Minimalne poziadavky hry - klamstvo?

Príspevok od používateľa Muftinko »

čauko ja mám už prípad že napríklad red alert 3 ma minimalne požiadavky na CPU 2.0Ghz a spustil som to na netbooku ktory ma INTEL Atom na 1.6Ghz tak stými požiadavkami fakt musia niečo robiť
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

vsetko je to klamstvo, na novej masine nespustim hru co som hral pred 20 rokmi, no kam to spejeme ? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Patjo: Treba pouzit DosBox ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Gothar to vystihol za mna. Idealne by bolo napisat par konfiguracii + nastavenia a k tomu priemerny pocet fps. nic ine nebude dobry ukazovatel. v mnohych pripadoch plati, ze odporucane poziadavky su cca 2/3 toho co treba mat, aby hra sla tak ako ma. minimalne poziadavky su naozaj minimalne a su pravdive. ved hra sa spusti. to ze je absolutne nehratelna nie je chybou poziadaviek. to je to iste ako skusky. napriklad maturita. minimalne poziadavky su vedomosti na 4. niekto ich splni a presiel poziadavkami, nieco za to dostane. to, ze tie znalosti stoja za prd a su nepouzitelne v praxi je ina vec. tak isto je to aj s poziadavkami k hram. preto je tam nazov minimalne. skor by ma zaujimalo odkial beru tie "odporucane". co to vlastne znamena? ked ich splnam, tak mi pojde vsetko krasne hladko? pochybujem.
Aeious77
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Aeious77 »

chcem sa spytat http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/
k tej stranke arma 2 my vysla ze uplne na full ako ten pasik :D ale ja viem ze ked dam armu 2 vo full hd tak hra nejde plynule na medium :D
Napísať odpoveď