Kuchyna daleko od stupacky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Kuchyna daleko od stupacky

Príspevok od používateľa Paťko »

mam projekt bytu, vid. priloha.... Kuchyna sa nenachadza pri stupacke tak sa pytam ako tam dostanem vodu, plyn a odpad. Za rozumnu odpoved dakujem
Prílohy
Bez názvu.JPG
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Vodu a ply tam nie je problém dostať, trubky môžeš ťahať lubovoľne. Asi bude menší problém s teplou vodou, v stenách obvykle teplá voda rýchle vychladne a pokiaľ príde teplá zo stupačky tak to chvíľu potrvá.
Ale problém bude s odpadom z kuchynského dresu. Ten potrebuje patričný spád a nesmie byť dlhý, pretože by sa v ňom ukladala mastnota a časom by sa to zanieslo.
Tak, ako je to nakreslené, by som to práve z hľadiska odpadového potrubia videl ako neriešiteľné. Plyn a voda môže ísť aj v podlahe ale odpad nie, pretože nedodržíte potrebný spád.
Doporučoval by som preložiť kuchynskú linka na stenu, kde je stupačka alebo aspoň tú obývačku otočit o 180° (teda linku dať tam, kde je televízor a televízor tam, kde je linka). Zlepšil by sa aj prístup do sedačiek.
Tým by sa kuchynská linka dostala bližšie ku stupčke a nebol by problém ani s potrubím pre odpad.
Čiže moja rada znie: otočiť obývačku o 180°.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Nebude lacnejsie preorientovat kuchynu k stupackam ako tahat potrubia cez obyvacku?Len si to spocitaj, potrebujes 2x vodovod, odpad z vodovodu, plyn a v neposlednom rade aj odsavanie z digestora...Pochybujem ze 15tku ruru na odsavanie vtesnas do priecky s rovnakym prierezom. Ak si spocitas naklady na pracu, material a nervy ktore pri tom stratis lebo sa bude urcite nieco ku*vit tak by som do toho nesiel a radsej otocil orientaciu kuchyna-obavacka.
Este by si mohol napisat ci ide o novostavbu, tvoj projekt na rekonstrukciu bytu alebo to tak niekto uz za teba spravil a ty sa s tym mas teraz popasovat
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

no to je projekt co sa bude stavat a takyhcto som uz nasiel kopu co je to takto poskladane tak neviem ci sa to tam neriesi druhou stupackou
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Juicy napísal:... a v neposlednom rade aj odsavanie z digestora...Pochybujem ze 15tku ruru na odsavanie vtesnas do priecky s rovnakym prierezom. ...
Na odsávanie sa dá použiť ploché odsávacie potrubie, niečo ako tu:
http://www.elektro-paloucek.cz/ventilat ... h=231_1085
ale s odpadom (podľa toho plánu) si neporadí. Leda by tam dali zasobník s čerpadlom :)
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

ak by si to chcel tak tak to by vyšlo strašne vela a ak by si rury chcel ťahať po stene teda v stene a ak je to panel tak to bude riadna zaberačka je na to freza ale urobíš cca 10 cm a zvonia ti susedia s celeho vchodu a možno aj s celeho panelaku teda kuchyňa čo najbližšie ku stupačke inak to asi nejde :-)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Patjo napísal:no to je projekt co sa bude stavat a takyhcto som uz nasiel kopu co je to takto poskladane tak neviem ci sa to tam neriesi druhou stupackou
Teraz mi nie je jasné, či sa pýtaš zo zvedavnosti alebo to ideš stavať a potrebuješ to vyriešiť.

Ak je taký projekt, tak to tam musí byť zaznačené. Vychádzajúc z tohto obrázka by som povedal, že IS pre kuchyňu sú riešené za stenou kuchyne. Pravdepodobne sa tam nachádza ďalší byt, ktorý tam má jadro alebo zrkadlovo obrátenú kuchyňu a IS sú pre ne vedené samostatnou šachtou.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Patjo napísal:no to je projekt co sa bude stavat a takyhcto som uz nasiel kopu co je to takto poskladane tak neviem ci sa to tam neriesi druhou stupackou
kedze je to nejaky projekt tak na 99.9% percenta tie rozvody vody a odpad tam uz budu navrhnute
kontaktuj (developera?) on ti poskytne aj takyto plan
Napísať odpoveď