Kuchyna daleko od stupacky
Kuchyna daleko od stupacky
mam projekt bytu, vid. priloha.... Kuchyna sa nenachadza pri stupacke tak sa pytam ako tam dostanem vodu, plyn a odpad. Za rozumnu odpoved dakujem
Vodu a ply tam nie je problém dostať, trubky môžeš ťahať lubovoľne. Asi bude menší problém s teplou vodou, v stenách obvykle teplá voda rýchle vychladne a pokiaľ príde teplá zo stupačky tak to chvíľu potrvá.
Ale problém bude s odpadom z kuchynského dresu. Ten potrebuje patričný spád a nesmie byť dlhý, pretože by sa v ňom ukladala mastnota a časom by sa to zanieslo.
Tak, ako je to nakreslené, by som to práve z hľadiska odpadového potrubia videl ako neriešiteľné. Plyn a voda môže ísť aj v podlahe ale odpad nie, pretože nedodržíte potrebný spád.
Doporučoval by som preložiť kuchynskú linka na stenu, kde je stupačka alebo aspoň tú obývačku otočit o 180° (teda linku dať tam, kde je televízor a televízor tam, kde je linka). Zlepšil by sa aj prístup do sedačiek.
Tým by sa kuchynská linka dostala bližšie ku stupčke a nebol by problém ani s potrubím pre odpad.
Čiže moja rada znie: otočiť obývačku o 180°.
Ale problém bude s odpadom z kuchynského dresu. Ten potrebuje patričný spád a nesmie byť dlhý, pretože by sa v ňom ukladala mastnota a časom by sa to zanieslo.
Tak, ako je to nakreslené, by som to práve z hľadiska odpadového potrubia videl ako neriešiteľné. Plyn a voda môže ísť aj v podlahe ale odpad nie, pretože nedodržíte potrebný spád.
Doporučoval by som preložiť kuchynskú linka na stenu, kde je stupačka alebo aspoň tú obývačku otočit o 180° (teda linku dať tam, kde je televízor a televízor tam, kde je linka). Zlepšil by sa aj prístup do sedačiek.
Tým by sa kuchynská linka dostala bližšie ku stupčke a nebol by problém ani s potrubím pre odpad.
Čiže moja rada znie: otočiť obývačku o 180°.
Nebude lacnejsie preorientovat kuchynu k stupackam ako tahat potrubia cez obyvacku?Len si to spocitaj, potrebujes 2x vodovod, odpad z vodovodu, plyn a v neposlednom rade aj odsavanie z digestora...Pochybujem ze 15tku ruru na odsavanie vtesnas do priecky s rovnakym prierezom. Ak si spocitas naklady na pracu, material a nervy ktore pri tom stratis lebo sa bude urcite nieco ku*vit tak by som do toho nesiel a radsej otocil orientaciu kuchyna-obavacka.
Este by si mohol napisat ci ide o novostavbu, tvoj projekt na rekonstrukciu bytu alebo to tak niekto uz za teba spravil a ty sa s tym mas teraz popasovat
Este by si mohol napisat ci ide o novostavbu, tvoj projekt na rekonstrukciu bytu alebo to tak niekto uz za teba spravil a ty sa s tym mas teraz popasovat
Na odsávanie sa dá použiť ploché odsávacie potrubie, niečo ako tu:Juicy napísal:... a v neposlednom rade aj odsavanie z digestora...Pochybujem ze 15tku ruru na odsavanie vtesnas do priecky s rovnakym prierezom. ...
http://www.elektro-paloucek.cz/ventilat ... h=231_1085
ale s odpadom (podľa toho plánu) si neporadí. Leda by tam dali zasobník s čerpadlom
ak by si to chcel tak tak to by vyšlo strašne vela a ak by si rury chcel ťahať po stene teda v stene a ak je to panel tak to bude riadna zaberačka je na to freza ale urobíš cca 10 cm a zvonia ti susedia s celeho vchodu a možno aj s celeho panelaku teda kuchyňa čo najbližšie ku stupačke inak to asi nejde 
Teraz mi nie je jasné, či sa pýtaš zo zvedavnosti alebo to ideš stavať a potrebuješ to vyriešiť.Patjo napísal:no to je projekt co sa bude stavat a takyhcto som uz nasiel kopu co je to takto poskladane tak neviem ci sa to tam neriesi druhou stupackou
Ak je taký projekt, tak to tam musí byť zaznačené. Vychádzajúc z tohto obrázka by som povedal, že IS pre kuchyňu sú riešené za stenou kuchyne. Pravdepodobne sa tam nachádza ďalší byt, ktorý tam má jadro alebo zrkadlovo obrátenú kuchyňu a IS sú pre ne vedené samostatnou šachtou.
kedze je to nejaky projekt tak na 99.9% percenta tie rozvody vody a odpad tam uz budu navrhnutePatjo napísal:no to je projekt co sa bude stavat a takyhcto som uz nasiel kopu co je to takto poskladane tak neviem ci sa to tam neriesi druhou stupackou
kontaktuj (developera?) on ti poskytne aj takyto plan