raz za čas daj navoskovať , alebo si ten vosk kúp , kontroluj tie lišty na bokoch či sa ti neoddeluju ale inač nič také čo sa týka sklznice... Skor kontrolovať viazanie či sa neuvolnuje od desky a či ti nepuká plast na nom...tvrdas napísal:tento rok som si kupil jeden z lepsich snowboardov od burtonu T6 a chcel by som sa opytat ci sa treba nejako starat o sklznicu alebo nie?
Snowboarding
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ale pocul som nieco typu ze po zime mam nato nazehlit normalne sviecku aby sa nevysusila ci co a potom na dalsiu sezonu sa mi to zosucha ale tak zda sa mi to blbost davat na taku dobru dosku.... inac mozem odporucit je to fakt paradna doska na freeride viazanie mam tiez od burtonu CO2 tiez velka spokojnostDigital napísal:raz za čas daj navoskovať , alebo si ten vosk kúp , kontroluj tie lišty na bokoch či sa ti neoddeluju ale inač nič také čo sa týka sklznice... Skor kontrolovať viazanie či sa neuvolnuje od desky a či ti nepuká plast na nom...
-
reznick
Medium Star
jasne ze je to blbost... staci ti ju na konci zimy navoskovat niekde v servise a mas po starosti. T6 je Top trieda a normalne ti ju zavidimtvrdas napísal:ale pocul som nieco typu ze po zime mam nato nazehlit normalne sviecku aby sa nevysusila ci co a potom na dalsiu sezonu sa mi to zosucha ale tak zda sa mi to blbost davat na taku dobru dosku.... inac mozem odporucit je to fakt paradna doska na freeride viazanie mam tiez od burtonu CO2 tiez velka spokojnost
-
reznick
Medium Star
Ja som pouzival Blue Tomato
Mas tam aj tie tvoje boty:
http://www.blue-tomato.com/en/Softboots ... 7&brand=12
pri cene nad 200 eur tusim neplatis ani postovne
Mas tam aj tie tvoje boty:
http://www.blue-tomato.com/en/Softboots ... 7&brand=12
pri cene nad 200 eur tusim neplatis ani postovne
Ahojte,
Tento rok zacinam boardovat.
Vedel by mi nikto poradit nejaku slusnu vybavicku (doska, viazanie, boty) pre zaciatocnika?
kludne moze byt aj zo stranky http://www.blue-tomato.com
nemam zaujem skakat ani nic podobne, ale rad by som dosku ktora je vhodna na zjazdovky.
Musi mat drevene jadro, viazanie musi byt makke a kvalitne.
Moja vyska je 186, vaha 76, nohu mam (US 11 / UK 10 / EUR 45)
Poznate niekto dobru predajnu v Bratislave?
napr. Pogo Boardhouse - Aupark ?
ako je to s cenami?...niesu drahi? (oplati sa radsej kupit cez net?)
Tento rok zacinam boardovat.
Vedel by mi nikto poradit nejaku slusnu vybavicku (doska, viazanie, boty) pre zaciatocnika?
kludne moze byt aj zo stranky http://www.blue-tomato.com
nemam zaujem skakat ani nic podobne, ale rad by som dosku ktora je vhodna na zjazdovky.
Musi mat drevene jadro, viazanie musi byt makke a kvalitne.
Moja vyska je 186, vaha 76, nohu mam (US 11 / UK 10 / EUR 45)
Poznate niekto dobru predajnu v Bratislave?
napr. Pogo Boardhouse - Aupark ?
ako je to s cenami?...niesu drahi? (oplati sa radsej kupit cez net?)
osadenie viazania
caute som sa chcel spitat ake ma byt osadenie viazania na freeride snb lebo som si kupil novy a zabudol som kolko stupnov ma byt kde.
Snowboarding
Ahojte,
Mám 18 rokov a kúpil som si snowboard. Mám 180cm, a kúpil som si dosku dlhú 146cm (naschvál mierne kratšiu). Túto sezónu chcem začať snowboardovať, a mám tu niekoľko otázok.
1.
Niekoľko kamarátov ma od toho odhováralo z jednoduchého dôvodu, nikdy som nestál ani na lyžiach. Hovorili, že vraj sa to velmi ťažko naučím keďže som nikdy nelyžoval. Naopak napríklad oco hovorí, že lyžiari to majú omnoho ťažšie, keďže si ovela dlhšie zvykajú. Ktoré z rýchto tvrdení je pravdivé? PS: rekračne skateboardujem, takže jazda (aj rýchla) na skateboarde mi nerobí problém.
2.
Regular a Goofy. Momentálne neviem, ktorý ako stojí. No sú 2 typy, pri jazdení buď pravá, alebo ľavá noha v predu. Zatial som na svahu nebol, no keď si obujem board, a aj si predstavujem ako jazdím, s pravou nohou v predu mi je to ovela lepšie, ..s ľavou si to neviem ani predstaviť. Tak isto (pravá v predu) som aj na skateboarde. No mnohé zdroje ubádzajú, že by sa malo jazdiť tak, ako sa šmýkam napr. na ľade, tj. ktorá noha v predu na ľade, tá istá na boarde. No n ľade ide ľavou nohou, teda úplne opačne. Má to niečo spoločné aj s tým, že aj na skateboarde jazdím s pravou v predu, ale skáčem (!) opačne, s ľavou v predu.... Je to vrodená vada, alebo niečo podobné? Proste na nete sa o tom píše, že takýto skateboardista sa nikdy nenaučí profesionálne jazdiť, budem mať hendikep aj pri snb? Alebo sa treba premôcť a naučiť sa s lavou? (to mi ale príde odveci, nútiť robiť niečo, keď mi to inak ide lepšie).
3.
Nejaké rady pre začiatočníka, ktorý na tom stál iba doma na podlahe? Je mi jasné, že najlepšie je ísť a vypadnpť na svah, ..tak aj spravím za pár dní, možno po Vianociach, ale nejaké textovky určite pomôžu, keďže mi to pomohlo prvý krát aj pri skateboardingu, ktorý mi teraz nerobí problém. (hlavne základy). Budem rád ak mi napíšete ako je najlepšie začínať, na ktorú nohu sa zavážiť, ako robiť oblúky, alebo nejaké cviky na rozjazdenie.
Vďaka za každú odpoveď.
Mám 18 rokov a kúpil som si snowboard. Mám 180cm, a kúpil som si dosku dlhú 146cm (naschvál mierne kratšiu). Túto sezónu chcem začať snowboardovať, a mám tu niekoľko otázok.
1.
Niekoľko kamarátov ma od toho odhováralo z jednoduchého dôvodu, nikdy som nestál ani na lyžiach. Hovorili, že vraj sa to velmi ťažko naučím keďže som nikdy nelyžoval. Naopak napríklad oco hovorí, že lyžiari to majú omnoho ťažšie, keďže si ovela dlhšie zvykajú. Ktoré z rýchto tvrdení je pravdivé? PS: rekračne skateboardujem, takže jazda (aj rýchla) na skateboarde mi nerobí problém.
2.
Regular a Goofy. Momentálne neviem, ktorý ako stojí. No sú 2 typy, pri jazdení buď pravá, alebo ľavá noha v predu. Zatial som na svahu nebol, no keď si obujem board, a aj si predstavujem ako jazdím, s pravou nohou v predu mi je to ovela lepšie, ..s ľavou si to neviem ani predstaviť. Tak isto (pravá v predu) som aj na skateboarde. No mnohé zdroje ubádzajú, že by sa malo jazdiť tak, ako sa šmýkam napr. na ľade, tj. ktorá noha v predu na ľade, tá istá na boarde. No n ľade ide ľavou nohou, teda úplne opačne. Má to niečo spoločné aj s tým, že aj na skateboarde jazdím s pravou v predu, ale skáčem (!) opačne, s ľavou v predu.... Je to vrodená vada, alebo niečo podobné? Proste na nete sa o tom píše, že takýto skateboardista sa nikdy nenaučí profesionálne jazdiť, budem mať hendikep aj pri snb? Alebo sa treba premôcť a naučiť sa s lavou? (to mi ale príde odveci, nútiť robiť niečo, keď mi to inak ide lepšie).
3.
Nejaké rady pre začiatočníka, ktorý na tom stál iba doma na podlahe? Je mi jasné, že najlepšie je ísť a vypadnpť na svah, ..tak aj spravím za pár dní, možno po Vianociach, ale nejaké textovky určite pomôžu, keďže mi to pomohlo prvý krát aj pri skateboardingu, ktorý mi teraz nerobí problém. (hlavne základy). Budem rád ak mi napíšete ako je najlepšie začínať, na ktorú nohu sa zavážiť, ako robiť oblúky, alebo nejaké cviky na rozjazdenie.
Vďaka za každú odpoveď.
Re: Snowboarding
Vedeli by ste mi odporucit nejaku dobru stranku o snowboardingu? Nieco kde sa dozviem ako na zaciatok, ako si vyberat pri kupe, ako spravne viazat atd. atd. Vsetko co potrebuje vediet neskuseny clovek, ktory planuje zacat jazdit na snb.
Re: Prvé kroky v snowboardingu
Takže k prvému bodu. To že si nikdy nestál na svahu podľa mňa nehrá až takú veľkú rolu, záleží skôr od šikovnosti a snaživosti. Samozrejme že tí čo stáli na svahu majú výhodu, poznajú v celku svah, vedia asi čo možu čakať, ale podľa mňa je jediný rozdiel len v tom čase ktorý sa budeš učiť, to čo oni vedia, ty ešte nevieš, záleží na tebe kým sa zoznámiš so svahom a zvykneš si
K tomu druhému bodu, to ktorou nohou ideš dopredu, na to niesu žiadne pravidlá, teda aspoň podľa toho čo som čítal, vždy je to individuálne, napr. na tenise nepoznám praváka čo hrá ľavou rukou, alebo ako to mám povedať ale na snb myslím nezáleží či si pravák či ľavák, ale myslím že to bude ako na sk8-te , že pravá dopredu.
A k poslednému bodu, ja teda niesom skúsený snb-ista, len z toho čo som počul, čítal , by to malo byť tak že máš byť v kolenách nemal by si mať vystreté nohy, teda pokiaľ sa učíš, v miernom pokrčení, čo viac ti možem k tomu napísať, to neviem, odhadnúť ako moc sa máš navážiť na hranu musíš zistiť ty.
To by bolo asi tak z mojej strany všetko
. Ale upozorňujem, nie som nejaký profík ani nič, nemusí byť pravda čo som napísal, ale ja som sa tiež učil, tak aspoň čosi poradím
P.S : Aj padať sa dá naučiť, to budeš potrebovať
, veľa štastia ! 
K tomu druhému bodu, to ktorou nohou ideš dopredu, na to niesu žiadne pravidlá, teda aspoň podľa toho čo som čítal, vždy je to individuálne, napr. na tenise nepoznám praváka čo hrá ľavou rukou, alebo ako to mám povedať ale na snb myslím nezáleží či si pravák či ľavák, ale myslím že to bude ako na sk8-te , že pravá dopredu.
A k poslednému bodu, ja teda niesom skúsený snb-ista, len z toho čo som počul, čítal , by to malo byť tak že máš byť v kolenách nemal by si mať vystreté nohy, teda pokiaľ sa učíš, v miernom pokrčení, čo viac ti možem k tomu napísať, to neviem, odhadnúť ako moc sa máš navážiť na hranu musíš zistiť ty.
To by bolo asi tak z mojej strany všetko
P.S : Aj padať sa dá naučiť, to budeš potrebovať
Aky snowboard do 250 eur pls poradte
chcel by som si kupit snowboard do 250 eur ale zo vsetkym aj z viazanim aj s botamy alebo tak aspon aby viazanie a doska nestala viac ako 220 ecok som zaciatocnik takze neviem na boarde nejako jazdit a vobec sa do toho nevyznam ake znacky a ake technologie su najlepsie a tak a chcel by som neskor aj na nom skakat tak ak by ste mi niekto poradili bol by som velmi povdacny
a este som zabudol meriam 165 cm a mam 55 kg
k 1. bodu... vsetci instruktori ti povedia, ze ked si lyzoval naucit sa snowboardovat je tazsie.
k 2. bodu... regular - lava dopredu(tak mam aj ja
) goofy prava v predu... a existuju aj ine ,,skusky'' napr. ktorou nohou vykrocis na vacsi schod... ked ta niekto drgne, ktorou nohou vykrocis? (btw aj mne sa lepsie jazdi na sk8te s pravou v predu ale skacem s lavou predu)
k 3. bodu... ked niesi na svahu nieje moc co skusat.... doma sa skus zapnut, a balancovat na fs a bs hrane. ked uz si na svahu tak sa hned nepustaj do jazdenia... najprv si skus tzv. kolobezku - odopnes si zadnu nohu a posuvas sa po rovinke odrazanim nohy
potom ked si hore na svahu postav sa na bs hranu a skus robit padajuci list vahu maj 50/50 na patach
pri jazdeni maj vahu rozlozenu cca 65/35 na prednej nohe.
snaz sa jazdit s pokrcenymi kolenami, vystretym chrbtom.
najprv telo potom doska.
hlavou sa pozeraj do smeru jazdy
a posledna rada: bud trpezlivy, bude to trocha boliet ale ver mi... ked sa to naucis stoji to zato :] {a letia na to baby
}
tak, dufam ze som pomohol... GL
k 2. bodu... regular - lava dopredu(tak mam aj ja
k 3. bodu... ked niesi na svahu nieje moc co skusat.... doma sa skus zapnut, a balancovat na fs a bs hrane. ked uz si na svahu tak sa hned nepustaj do jazdenia... najprv si skus tzv. kolobezku - odopnes si zadnu nohu a posuvas sa po rovinke odrazanim nohy
potom ked si hore na svahu postav sa na bs hranu a skus robit padajuci list vahu maj 50/50 na patach
pri jazdeni maj vahu rozlozenu cca 65/35 na prednej nohe.
snaz sa jazdit s pokrcenymi kolenami, vystretym chrbtom.
najprv telo potom doska.
hlavou sa pozeraj do smeru jazdy
a posledna rada: bud trpezlivy, bude to trocha boliet ale ver mi... ked sa to naucis stoji to zato :] {a letia na to baby
tak, dufam ze som pomohol... GL
Re: Aky snowboard do 250 eur pls poradte
kolko mas rokov? lebo ked je predpoklad ze este vyrasties tak sa urcite nepustaj do noveho snb.... a ajtak, ked si zaciatocnik tak skus pozriet bazary ale odkup iba osobne... davaj si pozor hlavne na stav sklznice a viazania (pracky osobitne)...
co sa tyka priamo temy tak dobre znacky su napr. Burton, Capita, Nitro (ale do 250eur asi nie
)
cize skus pozriet nieco ako Lamar, Option, Rossignol, Atomic, shape (ja osobne mam dosku shape prisoner a som vzhladom k cene nadmieru spokojny)
:]
co sa tyka priamo temy tak dobre znacky su napr. Burton, Capita, Nitro (ale do 250eur asi nie
cize skus pozriet nieco ako Lamar, Option, Rossignol, Atomic, shape (ja osobne mam dosku shape prisoner a som vzhladom k cene nadmieru spokojny)
Áno ja som tiež zabudol na robenie "stromčeku" na BS (zadnej) hrane
a neskôr na prednej.
Ak si nevieš predstaviť "stromček", alebo ako sa tomu nadáva, tak po lopate povedané : Postavíš sa na svah tak aby si čumel dolu, potom sa mierne otočíš, buď pravou alebo ľavou nohou dolu svahom, nie ale o 90 °
, posunieš sa do tej danej strany nejaký ten metrík, potom vyrovnáš a na druhú stranu to isté
Dúfam že chápeš aspoň trošku 
/edit: pardón to video som si nevšimol
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2010, 22:40)
xmatkoo : Ako to myslíš 65/35 na prednej nohe?
Akože 65% váhy na prednej? Tak osobne, ja keď jazdím tak neviem až tak odhadnúť jak som navážený, nejak to neriešim
Ale pokiaľ viem, tak ak jazdíš v prašane, tak skôr váha na zadnej nohe nie? 
Ak si nevieš predstaviť "stromček", alebo ako sa tomu nadáva, tak po lopate povedané : Postavíš sa na svah tak aby si čumel dolu, potom sa mierne otočíš, buď pravou alebo ľavou nohou dolu svahom, nie ale o 90 °
/edit: pardón to video som si nevšimol
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2010, 22:40)
xmatkoo : Ako to myslíš 65/35 na prednej nohe?
-
millhauZ
Light Expert
byt tebou, ked si zaciatocnik, tak idem do Bazaru a tam si vyberem nejaky.. to Ti podla mna uplne staci ..
podla mna by mal byt v zozname aj nideckerxmatkoo napísal:kolko mas rokov? lebo ked je predpoklad ze este vyrasties tak sa urcite nepustaj do noveho snb.... a ajtak, ked si zaciatocnik tak skus pozriet bazary ale odkup iba osobne... davaj si pozor hlavne na stav sklznice a viazania (pracky osobitne)...
co sa tyka priamo temy tak dobre znacky su napr. Burton, Capita, Nitro (ale do 250eur asi nie)
jou... a clovek sa bude ucit jazdit na prasane? nie na upravenej dofukanej zjazdovke? :]