Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

A keby ste mali porovnat noveho Golfa a Pro Seeda? Co by ste radsej volili?

jj GVI, cenovo su na tom nie tak daleko od seba vybavovou je to ine...ale chcel by som pocut nazory preco ano preco nie a tak.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Mýslíš GVI? Ja by som tieto dve autá ani neporovnával. Určite GVI.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Co moze byt altrenativa pre toho golfa ? ...
btw co znamena GVI ?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Golf VI (6. gen)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Juicy napísal:jj GVI, cenovo su na tom nie tak daleko od seba vybavovou je to ine...ale chcel by som pocut nazory preco ano preco nie a tak.
Neviem či sa dobre pamätám, ale nechce kúpiť ten GVI tvoj švagor? :)

Samotný VW (nehovoriac už o G), má svoju klientelu a o zákazníkov sa nemusí báť, vždy si ich nájde. CEED má ešte čo robiť aby dobehla G. Povedzme si to rovno, G je krajší a väčší frajer ako CEED. Kvalitnejšie spracovanie interiéru, plasty, sedadlá, funkčnosť prvkov. Je mohutnejší, pevnejšie a tvrdšie spracovaný čo dáva väčší pocit bezpečia. Jednak G má aj lepšiu ponuku motorov napr. T(F)SI, TDI plus G má aj xenóny, tvrdší podvozok. Viac miesta vzadu na kolená. Nemec je nemec. Keď kúpiš G máš istotu. Nechcem vravieť, že by bol G super auto, ale VW (G) má niečo do seba aj keď si to (niektorí) ludia nepriznajú.

Ja osobne by som bral jednoznačne G, ale rozhodnúť sa už musíš sám. :wink:
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Za toho mk4 golfa 6350€ ? Si sa zblaznil ?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

nechcem vam dotoho kecat ale suhlasim s kolegom nadomnou ze tolke peniaze a este za 2001 by som rozhodne nedal..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ešte k tomu za tú cenu nemá ani hmlovky (aj keď v inzeráte spomenuté sú) a ani xenóny... a čakal by som aspoň climatronic :P Tie autá sa hýbu aj o 1000€ menej, čo je však za to auto stále strašne veľa... ale taký je trh.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Je pravda, že tie ceny GIV sú riadne prestrelené. Napr. takú Oktávku v tej istej výbave zoženiem za podstatne nižšiu cenu.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

poznas aj ine auta, nez koncernove ? :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Francek napísal:poznas aj ine auta, nez koncernove ? :)
Nie :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

JJ Clean UP chce to kupit moj svagor ale nejak sa mu zapacil aj Ceed a tak ma teraz velku dilemu, kde hlada radu tak stale mu povedia nieco ine, jeden povie ze G je lepsie iny ze radsej Ceed. Tak preto som chcel poznat nazor "odbornikov" z fora.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nespominal si konkretne vybavy a motorizacie... :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie si jediný (teda tvoj švagor) čo rieši dilemu medzi G a CEED. V poslednom čase sa v mojom okolí o týchto dvoch autách riešilo tolko vecí, až mám pocit, že iné autá ani neexistujú. :D Všetci čo mali takú dilemu, tak sa nakoniec rozhodli pre G, jednak pre lepšiu motorizáciu a jednak, že sa im na predvádzacích jazdách zdal G ako u triedu vyššie auto oproti CEEDu. A nelutujú jeho kúpu. Načo chce tvoj švagor používať auto? Dlhé trasy po dialnici, alebo každodenná klasika mesto do práce atď? Nad akou motorizáciou rozmýšla? Benzín, alebo ropák? Má určený nejaký cenový strop?
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Pro ceed ovela krajsi ako GVI , lepsia vybava za lepsiu cenu moderne motery s krasnym vykonom a ten dizajn <3 a hlavne ta zaruka : )

neni o com u mna ..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Prečo do porovnania Ceed/G nezahrniete aj Auris? Za dva týždne mi novučičký príde domov - oftopik a našiel som na nete fajnú recenziu, ktorá práve tieto tri autá porovnáva. http://auto.sme.sk/c/3517194/porovnavac ... -golf.html ešte je v tom teste astra a auris je tam so starším motorom (1,4, novo sa do neho montuje už 1,33 ktorý je ľahší a o niekoľko koníkov výkonnejší)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

speq napísal:Pro ceed ovela krajsi ako GVI , lepsia vybava za lepsiu cenu moderne motery s krasnym vykonom a ten dizajn <3 a hlavne ta zaruka : )

neni o com u mna ..
Ak máš na mysli tú 7 ročnú záruku, tak je to odvážne zo strany KIE, ale počkajme si na prax. Bežné opotrebovanie neminie ani G, ani CEED, takže je to len o poruchovosti.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a co myslis ze prinesie prax ? ... pokial chodis na garancky tak neni o com ... ma to myslim byt bud 7 rokov, alebo 150 000km ... tych 150 - 200 je presne najazd bezneho majitela na ktoreho je Ceed orientovany na jednom aute ... to ci sa bude konkretny autorizak vykrucat je uz ina vec .. ale to mas aj u BMW aj u Mercedesu aj vsade ... ak chces zaruku bez otazok treba ti rollsa, alebo béčko :-) ...

mimo to je to marketingovy tah a keby na tom nevyvarili, tak to nerobia ... ked si uvedomia kolko ludi s tym nalakaju, aku asi kvalitu ma ich produkt, za kolko su schopni vyrobit diel pre opravu v ramci zaruky a kolko zaplatis za kazdu garancku, tak im vyjde ze sa to moze uchytit ... navyse si udrzia v servisoch navstevnost 7 rokov :-) ... ked budes mat auto v zaruke, budes chodit na garancky a cvakat, doplnky si kvoli zaruke kupis tiez z firemneho katalogu atd atd :-)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak si chce niekto kúpiť CEED, tak mu to nejako extrémne vyhovárať nebudem. Každému sa páči niečo iné, každý má iné požiadavky.
Skús si sadnúť do G a skús si sadnúť do CEEDu a pochopíš prečo som za G. Aj keď ako som písal, niektorí ludia si to nechcú priznať lebo sú zaujatí voči koncernu a VW.

Jasné, že je to len marketingový ťah. Oni to majú tak prerátané všetko, že prípadnú servisnú opravu, ako záručnú, si v podstate zaplatíš sám garančkami. Diely na opravu stoja pár šupov, takže sú krásne ziskový aj s ohúrujúcou 7 ročnou zárukou. :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

snazim sa auta hodnotit objektivne a neraz dokazem poradit auto mne nesymptaickej znacky, len preto ze si myslim ze proste lepsie vyhovuje zadaniu :-) :-) ... vacsinou su zaujati taki borci co do aleluja omielaju koncern, alebo olietane bavo alebo fabiu HTP a nedokazu si pripustit ze existuej racionalnejsia volba :-) ... reci o manii ohlaom znacky si preto nechaj pre niekoho ineho :-) ...

... k veci -> sedel som v kazdom G okrem I ... IV som soferoval, a tento "etalon triedy" ma neoslovil absolutne nicim ... tomu autu chyba iskra, skutocne som sa jazdou viac bavil aj v ujovej š120 :wink: ... myslim ze tak tupe auto ako IV s 1,4 som este v zivote nesoferoval ... vetko gumove, mdlé, bez naboja, ziadny prehlad o tom co to auto vlastne pod ritou robi ... proste najtuctovejsia tuctovka :-) ... ale prave preto ho asi ludia maju radi ... a predpokladam ze VI sa vydalo tou istou cestou ... a navyse ten interier je hodne na zeblití ... milon chutnych makcenych plastov, imitacie imitacii, fujky radicka a tak :-) ... a napriek tomu je v stanku Das Auto na kazdom salone najviac ludi :-D :-D ...
Napísať odpoveď