porovnanie 2 CPU chladičov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

ktorý z týchto chladičov by ste si radšej kúpili?

ARCTIC Freezer Xtreme
7
41%
ARCTIC Freezer Xtreme rev.2
10
59%

Celkom hlasov: 17

Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

porovnanie 2 CPU chladičov

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

zdravím. rozmýšľam, že do druhého PC budem dávať nejaký chladič. už dávno ma zaujal konkrétne ARCTIC Freezer Xtreme a teraz momentálne aj ARCTIC Freezer Xtreme rev.2...rád by som vedel, aký je medzi nimi rozdiel...počet rebier je rovnaký, počet a usporiadanie heatpipe je tiež rovnaké, váha rovnaká, uchytenie ventilátoru by malo byť rovnaké u oboch chladičoch, na oboch je nanesená pasta...jediný rozdiel, ktorý som našiel je ten, že ARCTIC Freezer Xtreme rev.2 je kompatibilný so socketmi 1366, 1156, Core i7, 775, AM3, AM2+, AM2, 939 a ARCTIC Freezer Xtreme je kompatibilný so socketmi LGA775, AM2 +, AM2, 939...takže ja osobne nevidím v tých chladičoch rozdiel...ak niekto viete o nejako podstatnom rozdieli (to že jeden podporuje viac socketov a iný nie ma nezaujíma) tak dajte prosím vedieť...neviem, ktorý z nich by som si mal vziať ak k tomu príde...ďakujem za užitočné odpovede...

EDIT//

prosím dajte potom aj vedieť, za ktorý z chladičov ste hlasovali a prečo...či v danom chladiči vidíte nejaký rozdiel, alebo ste sa riadili iba cenou...ďakujem...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja by som šiel do dvojky.. nikdy nevieš, kedy sa Ti širšia podpora socketov zíde... či už priamo Tebe, keď budeš robiť upgrade kompu.. alebo ak sa ho budeš chcieť o pár mesiacov/rokov zbaviť. Prípadný kupca môže širšiu ponuku socketov oceniť.

;)
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HekerPivo »

rev. 2 sirsia podpora socketov, ak budes niekedy v buducnosti menit procak tak sa ti to mozno zide..
Noobsz DJ
Guru
Guru

no to s tými socketami som si všimol aj ja...ale tak či je tam ešte nejaký iný rozdiel...okrem tých socketov...ja som na nič nedošiel...CPU sa meniť nechystám...a keby aj áno tak zostávam pri AMD...
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HekerPivo »

tak potom ber ten prvy a ne rev. 2..
Noobsz DJ
Guru
Guru

takže kúpil som ten prvý AC Freezer Xtreme...testoval som ho a som maximálne spokojný...chladenie je lepšie ako pri Zalman CNPS 9700 NT, Xigmatek Dark Knight, Thermalright SI-128 SE a tiež chladí lepšie, ako Scythe Mugen 1000...všetky spomenuté chladiče som mal a nebol som veľmi spokojný...
Napísať odpoveď