SURNE : gumovanie fixky

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

SURNE : gumovanie fixky

Príspevok od používateľa Zaxman »

potrebujem surne vygumovaj fixky konkretne je to fixka určena na technicke kreslenie a ja som sa pomílil a musim prepísat 2 čísla a dalšie výkresy bohužial už nemám .........dá sa to nejak vygumovať ? vraj hej nejako vyškrabať alebo niečo take ...pls help(zajtra to musím odovzdať ) posledný termín

mám to skusit nejaky jemním šmirglom alebo ja nvm ,??
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ak je to výkres, teda hrubý papier, tak u nás na strednej sa to riešilo vyrezaním tenkej vrstvy pomocou žiletky klasickej. ako keby si z toho kúsok odfrézoval :D ak je to obyčajný papier, tak skús tvrdú gumu, ale nejako moc s tým asi nepochodíš

//edit: škrábanie žiletkou na obyčajnom papieri moc nejde, bude to vidno. dá sa to vyrezať pekne. na pauzáku je to samozrejme o inom :)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tom4s7 »

Vyškrabať poriadne ostrou žiletkou, ale opatrne. Radšej si to vyskúšaj niekde na inom výkrese. A ten tuš musí byť dobre zaschnutý. I keď ty píšeš, že je to nejaká fixka a to už mohlo vsiaknuť úplne do papieru. Nakoniec som to ešte zvykol vygumovať takou kvalitnejšou tvrdšou gumou a potom sa to tak pekne zahladilo. Takto sa mi to podarilo pár krát opraviť tak, že to ani nebolo vidieť. Našťastie v druhom ročníku sme už kreslili v AutoCAD-e :) .

btw: my sme kreslili na pauzák, takže tam bol tento spôsob účinný, na normálnom výkrese som nikdy neskúšal
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

"vygumovanie" žiletkov - ja som na to používal roh tej žiletky. Prípadne možno bude použiteľné ak to so žiletkou nevyjde aj zatieratko (tá biela blbosť, vyzerá to ako biely lak, čo prekryje písmo).
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

existuje aj guma na tusove pera. Nie je to 100%ne, ale dost pomoze. Aj ked zalezi na tom, ci to je pauzak alebo vykres. Z pauzaku to das dole takmer 100%-ne.
Ta guma je od faber-castell taka zelena. U nas v papiernictve ju nazyvaju guma na technicke pera. Tak skus aj to.
Urcite by som neskusal to bielitko. Bude to vyzerat hrozne to mi ver. Raz som to skusil....

edit:
capol som ti tu foto tej mojej, ale uz je znacne spinava, fotene mobilom, ale aby si mal aspon aku taku predstavu.
Prílohy
DSC01338.JPG
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

chalani najemnejší šmirgeĺ aky som našiel a pohoda z blizka to je vydno ale z 1m to nespozná nikto ........:D ale aj tak dik a tu gumu si určite kupiť tak aj za to dik.............
Napísať odpoveď