potrebujem surne vygumovaj fixky konkretne je to fixka určena na technicke kreslenie a ja som sa pomílil a musim prepísat 2 čísla a dalšie výkresy bohužial už nemám .........dá sa to nejak vygumovať ? vraj hej nejako vyškrabať alebo niečo take ...pls help(zajtra to musím odovzdať ) posledný termín
mám to skusit nejaky jemním šmirglom alebo ja nvm ,??
SURNE : gumovanie fixky
ak je to výkres, teda hrubý papier, tak u nás na strednej sa to riešilo vyrezaním tenkej vrstvy pomocou žiletky klasickej. ako keby si z toho kúsok odfrézoval
ak je to obyčajný papier, tak skús tvrdú gumu, ale nejako moc s tým asi nepochodíš
//edit: škrábanie žiletkou na obyčajnom papieri moc nejde, bude to vidno. dá sa to vyrezať pekne. na pauzáku je to samozrejme o inom
//edit: škrábanie žiletkou na obyčajnom papieri moc nejde, bude to vidno. dá sa to vyrezať pekne. na pauzáku je to samozrejme o inom
Vyškrabať poriadne ostrou žiletkou, ale opatrne. Radšej si to vyskúšaj niekde na inom výkrese. A ten tuš musí byť dobre zaschnutý. I keď ty píšeš, že je to nejaká fixka a to už mohlo vsiaknuť úplne do papieru. Nakoniec som to ešte zvykol vygumovať takou kvalitnejšou tvrdšou gumou a potom sa to tak pekne zahladilo. Takto sa mi to podarilo pár krát opraviť tak, že to ani nebolo vidieť. Našťastie v druhom ročníku sme už kreslili v AutoCAD-e
.
btw: my sme kreslili na pauzák, takže tam bol tento spôsob účinný, na normálnom výkrese som nikdy neskúšal
btw: my sme kreslili na pauzák, takže tam bol tento spôsob účinný, na normálnom výkrese som nikdy neskúšal
-
nejakymarko
Addict
existuje aj guma na tusove pera. Nie je to 100%ne, ale dost pomoze. Aj ked zalezi na tom, ci to je pauzak alebo vykres. Z pauzaku to das dole takmer 100%-ne.
Ta guma je od faber-castell taka zelena. U nas v papiernictve ju nazyvaju guma na technicke pera. Tak skus aj to.
Urcite by som neskusal to bielitko. Bude to vyzerat hrozne to mi ver. Raz som to skusil....
edit:
capol som ti tu foto tej mojej, ale uz je znacne spinava, fotene mobilom, ale aby si mal aspon aku taku predstavu.
Ta guma je od faber-castell taka zelena. U nas v papiernictve ju nazyvaju guma na technicke pera. Tak skus aj to.
Urcite by som neskusal to bielitko. Bude to vyzerat hrozne to mi ver. Raz som to skusil....
edit:
capol som ti tu foto tej mojej, ale uz je znacne spinava, fotene mobilom, ale aby si mal aspon aku taku predstavu.