Microsoft Office

Informácie o software, ankety...
Dr.Mattes
Light Expert
Light Expert

Microsoft Office

Príspevok od používateľa Dr.Mattes »

Caute prosim vas mam dva Microsofty Office jeden 2007 aj starsi 2003 mam pocit niesomsi isty. ide o to ze potrebujem pouzivat obe ale potrebujem aby sa mi niektore subory otvarali v tom starom (preoze sa mi vzdy otvoria v novom) neviete ako to nastavit? dakujem
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tom4s7 »

Nájdi si ten konkrétny typ súboru, ktorý chceš otvoriť v tom staršom worde, klikni pravým :arrow: Otvoriť v programe :arrow: Vybrať program..., a tam máš zoznam, ak tam ten Word 2003 nebude, tak vyhľadaj cestu ručne. A nezabudni zaškrtnúť políčko :arrow: Na otvorenie týchto súborov vždy použiť vybratý program.
Takto si môžeš priradiť rôzne typy súborov k rôznym programom.
Prílohy
wordxxxx.PNG
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No mozno to takto ide ale neni zarucena kompatibilita.
A tu zaručís tak že pri ukladaní suborov v Word 2007 vyberies z rozbalovacej ponuky možnosť Dokument 97-2003. Takto si to uložíš a nemaš problem otvoriť domkument vytvoreny v 2007 trebars aj v Office 97.
Prílohy
Word.jpg
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Ale nepísal, že má problémy s kompatibilitou, skôr mi to pripadá, že chcel len zmeniť asociácie súborov, síce neviem z akého dôvodu.
vladenko007
VIP
VIP

On ale mozno nevie že subor sa da otvoriť aj tak že:
Otvorím si Office 2003 Subor/Otvoriť a vyhladam čo chcem otvoriť.

Ale tu moze vazne nastat problem s kopatibilitou.
Pisal som to preto lebo uz som to riešil s jednou znamou ktora si v praci napisala dokument na 2003 a doma ho chcela otvoriť v 2007 a nedalo sa to čítať.
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Však keď uložíš dokument v starom formáte doc (2003), tak v novom Worde ide čítať, len naopak nie. Ešte existuje táto srandička práve na to, aby súbor docx išiel otvoriť v staršej verzii Wordu, ale naopak som sa nestretol s problémom, vždy mi išiel ten dokument napísaný v staršej verzii (doc) otvoriť v novom Worde 2007. :roll:

edit: zvýraznil som odkaz na ten compatibility pack - možno to niekomu ešte pomôže
vladenko007
VIP
VIP

Teda zle som napisal. Ona vytvoril doma dok v 2007 a otvarala ho v praci v 2003. A po otvoreni sa tie znaky nedali ani pomenovat ani citat. A ked ho doma ulozila v 97-2003 tak ho v praci krasne otvorila.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

vladenko007.. k dispozícii je už aj nejaký compatibility pack alebo niečo podobné, vďaka čomu dokážeš nové .docx, .xlsx a iné 2007kové dokumenty otvoriť aj v starých Officoch.

:)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

brm, ak si si nevšimol, tak v predošlom poste som dal odkaz na ten compatibility pack, ale ináč nikdy som to neskúšal, tak neviem nakoľko je funkčný...
vladenko007
VIP
VIP

brm ano čítal som o tom na tej stranke čo dal tom4s7 zaujimava vec.
Nastastie ja si s tym viem dat rady ale niektorym mojim známym sa to moze hodit.
Dr.Mattes
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dr.Mattes »

ide o to ze jeden subor potrebujem otvarat v starom exceli pretoze novy mi chce prepocitat hned nejake vzorce a ja tzo nechce stratit ani nic..
Napísať odpoveď