Lub0$ napísal:Joj, diky za ochotu...cenim si to, ze sa najde niekto kto mi zodpovie otazky
No a este som v hlave vyhrabal otazku...prave som zistil, ze nie vsetky objektivy maju manualne zaosrovanie...to som netusil...pozeram sa na
Sigma 18-55 f2.8 EX a pisu, ze zaostrovanie je iba automaticke
Hmm, zaujmave, priznam sa ze som sa objektivom na canon nestretol co by nemal moznost prepnut A/M focus, nikon to ma priamo vo fotaku, takze nie setky objektivy to maju priamo v sebe, ale moznost vybrat si mal vzdy, tak ci onak
...co ma dost zarazilo...vy preferujete manual, ci auto? Preco to robia, iba na auto? Zase je ta vyroba drahsia pri manuale?
99% fotiek co som spravil bolo s Autofocusom...., logicky to je drahsie, lebo to je funkcia navyse.
Aky rychly je ten automat?
Rychlost zalezi od viacerych faktorov-Fotak+Objektiv, drahsie objektivy maju ultrazvukove ostriace motory, tieto su najrychlejsie, ale poviem ti ze pokym neplanujes fotit sporty alebo dynamicke situacie nebude to pre teba problem.
A je to vobec vhdone mat iba auto objektiv? Ved predsa najde sa situacia, kedy chcete zameriat isty bod a podobne, ci nie?

jednoducha odpoved predstav si ze ked niekoho fotis tak este musis na milimeter presne zaostrit, ak fotis krajinku, tak este ok, predstav si ze fotis sport alebo nieco co sa rychlo hybe a koniec
A zase podla urovne fotoaparatu mas mnozstvo ostriacich bodov, takze si mozes nastavit nejaky konkretny bod napriklad, takisto automatiku a vela moznosti takze tak