Eset Antivirus 4 spomaluje start PC

Informácie o software, ankety...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Eset Antivirus 4 spomaluje start PC

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ahojte, od nejakeho casu asi mesiac dozadu, zaznamenavam spomalenie startu PC, ktore je zapricinene antivirusom. Vzdy ked mi nabieha Windows do plochy, tak mi zacnu nabiehat porgramy v pravo dole, na antiviruse sa to zastavi (uvodny obrazok esetu) a drzi cca 2 min. az potom sa ukaze dole v pravo a dobehnu ostatne programy. Mam taky dojem, ze pri starte kontroluje stav virusov v PC, ono je to sice pekne, ale to cakanie ma zabija. Da sa to niekde vypat, alebo je to niecim inym?? Ako pisem, zaznamenavam to asi mesiac doazadu, predtym to nerobilo a eset antivirus 4 mam v PC od zaciatku co je min. pol roka. Nemate niekdo podobnu skusenost?? Diki.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Skús odinštalovať nod [nod ss], vyčistiť registre cez CC cleaner, alebo inú utilitu, nainštalovať znovu nod [nod ss]. Malo by to pomôcť.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Priznam sa, ze som rozmyslal, nad takymto riesenim, ale nechcelo sa mi do toho, predpokladaom som , ze mi bude stacit jeden klik, co uz :D .

Tak som to teda preinstaloval, spustil som PC bez antiviraku a zabrzdilo ho tiez, tentokrat pri Nokia PC Suite, takze mam podozrenie, ze toto bude zdrojom porblemov, nakolko mi aj vyhodi windowsacku chybovu hlasku. Nainstaloval som antivirak naspat a ten isty stav, ale pocitujem zlepsenie, ze sa da uz pri starte s PC robit. Este sa pohram s tym PC suite a bude to OK, snad :) .
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Podla mna to nieje tym, ze by bolo treba precistit registre. Nodko 4 ka ma nastavene automaticke skenovanie PC pri starte PC, co ti dany PC hned vytazi na x % , takze skus v Tools v hlavnom menu NODa dat Scheduler a tam odskrtnut relacie ako automaticky sken a pod :) a otestuj potom.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno teraz uz aspon viem, kde sa to nastavuje, ale este to necham tak, skusim preinstalovat ten PC Suite, pretoze predtym bol NOD nastaveny tak ako teraz a bolo vsetko OK, teda mam podozrenie, ze ako kontroluje programy pri spustani, tak sa zastavi pri PC Suite, nakolko aj PC Suite ma problem sam so sebou.... takze uvidime, diki za info.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ozaj je potrebne mat PC Suite spustany po starte PC? Dalsia kktina, co sa nanominovala do autorun, lebo ma pocit, ze je nepostradatelna? Alebo fakt pouzivas PC len na prepojenie s telefonom a neoplati sa ti to spustat cez nejaku ikonu v starte/na desktope...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

nie, nie je to potrebné. Je to postrádateľná utilita. Stačí ho zapnúť len keď používaš nejakú súčasť PC suitu. Tiež ju vyrazím zo startupu.

Pre tých čo to chcú vypnúť:

Je to vo File > Invoke on Startup

[dúfam?]
Napísať odpoveď