Prasacia chrípka ?
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Má prasaciu chrípku v Ukrajine na svedomí spoločnosť Baxter International?
http://www.prop.sk/ma_prasaciu.html
vyboldovane je edit o 19:28 (okrem nazvu clanku z propu).
k clanku na prope som trocha googlil a v linku nizsie sa pisu tiez zaujimave informacie. v spominanom clanku na prope sa pise:
"Ukrajina do 30. októbra hlásila, že má len dva prípady prasacej chrípky a žiadne úmrtia - až do piatku. A táto nová epidémia akoby sa objavila z ničoho nič."
http://mycityua.com/news/city/2009/10/30/171747.html
tu sa pise, ze na internetovych forach v mnohych mestach ukrajiny (lvov, ternopil...) pisali useri (plus cestujuci v kyjeve v okoli stanice metra "les") o postrekovani z lietadiel a helikopter neznamou latkou vraj proti prasacej chripke. tuto informaciu pocas celeho dna dementovali na rozhlasovych staniciach. vsimnite si datum, kedy bola uverejnena tato sprava a na stranke propu si pozrite tu mapu este raz.
a minimalne zaujimave je aj toto:
Vnitřní dokument IBM zdůrazňuje 100% jistotu plánované pandemie
http://www.prop.sk/ma_prasaciu.html
vyboldovane je edit o 19:28 (okrem nazvu clanku z propu).
k clanku na prope som trocha googlil a v linku nizsie sa pisu tiez zaujimave informacie. v spominanom clanku na prope sa pise:
"Ukrajina do 30. októbra hlásila, že má len dva prípady prasacej chrípky a žiadne úmrtia - až do piatku. A táto nová epidémia akoby sa objavila z ničoho nič."
http://mycityua.com/news/city/2009/10/30/171747.html
tu sa pise, ze na internetovych forach v mnohych mestach ukrajiny (lvov, ternopil...) pisali useri (plus cestujuci v kyjeve v okoli stanice metra "les") o postrekovani z lietadiel a helikopter neznamou latkou vraj proti prasacej chripke. tuto informaciu pocas celeho dna dementovali na rozhlasovych staniciach. vsimnite si datum, kedy bola uverejnena tato sprava a na stranke propu si pozrite tu mapu este raz.
a minimalne zaujimave je aj toto:
Vnitřní dokument IBM zdůrazňuje 100% jistotu plánované pandemie
No uz sa ukazuju nasledky toho, ze sa zacala distribucia nedostatocne otestovanej vakciny: http://primar.sme.sk/c/5080722/vakcinam ... ripke.html
Zatial si stale myslim, ze tato nova chripka nie je az tak nebezpecna ako ju prezentuju media.
Zatial si stale myslim, ze tato nova chripka nie je az tak nebezpecna ako ju prezentuju media.
Ja by som si to svinstvo nepichol do seba nikdy. Ci uz proti nomalnej alebo pra. chripke. Ludia sa len boja (ocividne media prikresluju) , ze sme objednali malo vakcin. Pochybujem, ze vyuzijeme aspon polovicu. A ked ma raz niekto zdochnut na chripku, tak mu nepomozu ani 10 ruska.
//ahoj karle, jak sa vyvija tvoja janulko "prodakšn" ?
//ahoj karle, jak sa vyvija tvoja janulko "prodakšn" ?
pred par mesiacmi som vydel tabulku, kolko ludi zomrie denne havariou, obyc. chripkou,.... a H1N1 bola samozrejme na poslednom mieste (v percentach)Stoporko napísal:ale pokoj, uý aj tu chcete robiť paniku? Na svete zomrie za deň viac ľudí tým, že ich zrazí auto než doteraz zabila prasačia chrípka. Médiá milujú senzácie a toto je pre nich zlatá baňa, nežerte im to toľko...
-
WiZard
Star
ono je to podla mna ciastocne sposobene aj tym, ze sa este nerozsirila tak, ako tie ostatne... (nie som odbornik, ani sa o to nejako velmi nezaujimam, takze ma opravte, ak sa mylim...)Rad8) napísal:pred par mesiacmi som vydel tabulku, kolko ludi zomrie denne havariou, obyc. chripkou,.... a H1N1 bola samozrejme na poslednom mieste (v percentach)
...co sa tyka prasacej chripky, tiez si myslim, ze nie je az taka nebezpecna, ako to media prezentuju (tie prezentuju aj ine veci uplne inak, ako su v skutocnosti, ale to uz je ina tema...)
a zaockovat by som sa tiez nedal ani proti normalnej ani proti hocijakej inej...
očkovanie proti chrípke je každého osobné rozhodnutie, netreba do toho nútiť ani odhovárať...
Ja sa dávam každý rok očkovať proti bežnej chrípke vakcínou Influvac, alebo Vaxigrip..(neviem ako sa to presne vola ) a tento rok som nestihla, a ako to dopadlo... takže ja s očkovaním mám len dobré skúsenosti..
Ja sa dávam každý rok očkovať proti bežnej chrípke vakcínou Influvac, alebo Vaxigrip..(neviem ako sa to presne vola ) a tento rok som nestihla, a ako to dopadlo... takže ja s očkovaním mám len dobré skúsenosti..
-
Stoporko
VIP
ešte k tým vakcínam - prednedávnom som sa bavil s jednou slečnou, ktorá pracuje v testovaní liekov - zbiera dáta z výskumov, porovnáva, vyhodnocuje... proste má o tomto prehľad. Keď som sa ju spýtal na očkovanie proti bežnej chrípke, bola jednoznačne proti - možné pozitíva (to, že sa trafia na presný serotyp vírusu) sú nepomerne malé oproti svinstvám, ktoré v tých vakcínach sú (ortuť, olovo...). Opakujem, toto mi povedal človek, ktorý tieto lieky a vakcíny testuje a má prístup k priamym výsledkom testov a údajom.
Očkovanie proti prasacej chrípke je len obyčajným očkovaním proti bežnej chrípke s tým rozdielom, že je známy presný serotyp vírusu, takže účinok by mal byť zaručený. No negatíva vakcíny uvedené vyššie pretrvávajú. Je na každom aby zvážil, či mu to stojí za to. Mne osobne isto nie.
hlásenie rozhlasu:
Vážení občania, zachovajte paniku, zachovajte paniku, v médiách majú 100% pravdu, už sa blíži koniec... nakupujme rúška, dávajme sa očkovať, nevychádzajme von, používajme plynové masky... zachovajte paniku, zachovajte paniku. Koniec hlásenia
Očkovanie proti prasacej chrípke je len obyčajným očkovaním proti bežnej chrípke s tým rozdielom, že je známy presný serotyp vírusu, takže účinok by mal byť zaručený. No negatíva vakcíny uvedené vyššie pretrvávajú. Je na každom aby zvážil, či mu to stojí za to. Mne osobne isto nie.
hlásenie rozhlasu:
Vážení občania, zachovajte paniku, zachovajte paniku, v médiách majú 100% pravdu, už sa blíži koniec... nakupujme rúška, dávajme sa očkovať, nevychádzajme von, používajme plynové masky... zachovajte paniku, zachovajte paniku. Koniec hlásenia
-
Denodakk
Light Expert
supeerStoporko napísal:ešte k tým vakcínam - prednedávnom som sa bavil s jednou slečnou, ktorá pracuje v testovaní liekov - zbiera dáta z výskumov, porovnáva, vyhodnocuje... proste má o tomto prehľad. Keď som sa ju spýtal na očkovanie proti bežnej chrípke, bola jednoznačne proti - možné pozitíva (to, že sa trafia na presný serotyp vírusu) sú nepomerne malé oproti svinstvám, ktoré v tých vakcínach sú (ortuť, olovo...). Opakujem, toto mi povedal človek, ktorý tieto lieky a vakcíny testuje a má prístup k priamym výsledkom testov a údajom.
hlásenie rozhlasu:
dakujem ti
To je prave to, co ma stve najviac. Kdesi (mozno aj tu) bol vyrok: "Na novu chripku zomru 3ja ludia a polovica ludi zacne nosit ruska, na AIDS zomrie denne xy ludi a kondom nenosi skoro nikto."Denodakk napísal:moj nazor na prasaciu chripku je ze... ludia sa jej boja ale priblizne niekolko krat viac ludi umrie na normalne chripky
Je to trochu ako porovnavanie hrusiek s jablkami, ale v podstate ten vyrok vystihuje sucasny stav ked sa vela ludi panicky boji novej chripky a pritom je dost podobna tej obycajnej. Niektori doktori pri tomto argumente hovoria, ze existuje riziko, ze virus H1N1 zmutuje do nicivejsej formy, ale to riziko tu bolo vzdy.
Podľa mňa nie je dôvod sa obávať. Táto chrípka nie je o nič nebezpečnejšia, ako normálna.
A jej vznik ?
1. Niekomu, kto pracuje v baktériologickom labáku, unikla vplyvom jeho nezodpovednosti. Firma, ktorá ten labák prevádzkuje, sa teraz snaží ututlať celú vec a vyvinula vakcínu pre tento vir. A sú radi, že sú radi, že ten vir nezabíja viac než normálna chrípka.(Tomuto moc neverím, ale ktovie)
2. Úmyselne čosi vypustili a teraz proti tomu vyvinuli vakcínu, aby sa táto kupovala a aby mali biznis.(Mimochodom podobne sa vraj chovali počítačové firmy, ktoré vyrábali antivírusový program - najprv vyrobili PC vírus a potom velice ponúkali riešenie, ako ho odstrániť - jedine ich produktom
)
A ja rátam s epidémiami chorôb aj v 21.storočí. Je to normálne. A to nehovorím, čo vyvinuli USA, ZSSR(rusko), JAR atď...
Myslím tým tzv. Baktériologické zbrane. Neviem o tom, žeby influenza bola upravovaná za účelom vyvinúť smrtiaci virus. Viem, že vhodní kandidáti na výrobu týchto zbraní boli: Ebola - virus, Marburg - virus(obe patria medzi hemoragické horúčky), Anthrax, Variola(pravé kiahne), Mor, Tularémia. Keby unikli niektoré tieto zmutované choroby, to by až vtedy nastala ,,sranda".
Nemám moc strach pred niečím, čo je len umelo nafukované médiami a zatial to nevyzera zle..
Ale ono to máte jedno...na svete je toľko nukleárneho, chemického a biologického svinstva, že tento svet môže chcípnuť hocikedy. Ja sa už ani nezamýšľam nad tým, kedy to príde.
Inak odporúčam prečítať knihu:
Biologické války.....a mnoho lidí zemřelo
(na autora si nespomeniem)
PS: Že vraj existuje aj tzv. ,,Etnický náboj" t.j. baktériologická zbraň, ktorá je účinná len proti niektorej ľudskej rase.
A jej vznik ?
1. Niekomu, kto pracuje v baktériologickom labáku, unikla vplyvom jeho nezodpovednosti. Firma, ktorá ten labák prevádzkuje, sa teraz snaží ututlať celú vec a vyvinula vakcínu pre tento vir. A sú radi, že sú radi, že ten vir nezabíja viac než normálna chrípka.(Tomuto moc neverím, ale ktovie)
2. Úmyselne čosi vypustili a teraz proti tomu vyvinuli vakcínu, aby sa táto kupovala a aby mali biznis.(Mimochodom podobne sa vraj chovali počítačové firmy, ktoré vyrábali antivírusový program - najprv vyrobili PC vírus a potom velice ponúkali riešenie, ako ho odstrániť - jedine ich produktom
A ja rátam s epidémiami chorôb aj v 21.storočí. Je to normálne. A to nehovorím, čo vyvinuli USA, ZSSR(rusko), JAR atď...
Myslím tým tzv. Baktériologické zbrane. Neviem o tom, žeby influenza bola upravovaná za účelom vyvinúť smrtiaci virus. Viem, že vhodní kandidáti na výrobu týchto zbraní boli: Ebola - virus, Marburg - virus(obe patria medzi hemoragické horúčky), Anthrax, Variola(pravé kiahne), Mor, Tularémia. Keby unikli niektoré tieto zmutované choroby, to by až vtedy nastala ,,sranda".
Nemám moc strach pred niečím, čo je len umelo nafukované médiami a zatial to nevyzera zle..
Ale ono to máte jedno...na svete je toľko nukleárneho, chemického a biologického svinstva, že tento svet môže chcípnuť hocikedy. Ja sa už ani nezamýšľam nad tým, kedy to príde.
Inak odporúčam prečítať knihu:
Biologické války.....a mnoho lidí zemřelo
(na autora si nespomeniem)
PS: Že vraj existuje aj tzv. ,,Etnický náboj" t.j. baktériologická zbraň, ktorá je účinná len proti niektorej ľudskej rase.